بیانیه مشترک حزب‌های کمونیست و کارگری درخط مقدّم مبارزه برای سلامت، کار، و دیگر حقوق طبقهٔ کارگر و ملّت‌ها

یک سال از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ می‌گذرد که به مثابه عاملی شتاب‌دهنده به تعمیق بحران سرمایه‌داری نیز عمل کرد و رنج زیادی را برای طبقهٔ کارگر و دیگر قشرهای مردمی در سراسر جهان به بار آورد.

ادامه

امپریالیسم, امریکا, بازنشستگان, بیانیه, تحریم, جهان, حقوق بشر, دهقانی, دیدگاه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, کارگری, کمونیسم, کوبا, ونزوئلا

ده سال پس از موفقیت جنبش مردمی درتونس: بحران سیاسی وتنش اجتماعی هنوز ادامه دارد!

جوانان فراموش شدهٔ تونسی چند هفته‌ای‌ است که به‌تظاهرات اجتماعی متوسل شده‌اند. اتحادیه عمومی کارگران تونس (“یو جی تی تی”) به‌جنبش مردمی پیوسته و در مورد ضرورت شروع بحثی ملی با مشارکت همه نیروهای فعال کشور به‌رئیس‌جمهور پیامی فرستاده است.  

ادامه

تونس, جنبش‌های اجتماعی, جهان, شمال افریقا, کارگری, مقاله

سندرز: ۵۰ میلیون آمریکایی قادر به تامین غذای خود نیستند/ اقتصاد ریاضتی دیگر بس است

سناتور برنی سندرز با اشاره به مشکلات طبقه کارگر در آمریکا و فشار مضاعف بر آنها تاکید کرد که ثروتمندان نباید هر روز ثروتمندتر شوند. او همچنین استیضاح ترامپ را بحث بر سر حفظ دموکراسی یا حرکت به سوی خودکامگی دانست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری

دولت وابسته به امریکا و قتل، بازداشت خودسرانه، شکنجه و نابودی فعالان کارگری کلمبیا

فعالان کارگری صنوف مختلف در کلمبیا با مشکلات فراوانی روبرو هستند. در طول ۵۰ سال گذشته، ۳۲۷۷ فعال کارگری به قتل رسیده‌اند.

 

به گزارش ایلنا به نقل از لیبراستارت، فعالان کارگری در کشور کلمبیا با چالش‌های فراوانی روبرو شده‌اند. در سال جاری میلادی، ۱۸ نفر از اعضای اتحادیه‌های کارگری در کلمبیا به قتل رسیده‌اند. فعالان کارگری صنوف مختلف این کشور از تهدید، آزار و اذیت، تعرض، بازداشت خودسرانه و تبعید خبر داده‌اند. گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد، در سال ۲۰۲۰، حداقل دو فعال کارگری در کلمبیا ناپدید شده‌اند و اطلاعی از آخرین وضعیت آن‌ها در دسترس نیست.

 

دانشکده اقتصاد دانشگاه ملی کلمبیا، مسئولیت نظارت بر وضعیت اتحادیه‌های کارگری این کشور را برعهده دارد. گزارش‌های منتشر شده‌ی دانشکده‌ی اقتصاد از خشونت سازمان یافته علیه اتحادیه‌های کارگری حکایت می‌کند. در سال جاری میلادی، سطح بالایی از خشونت سازمان‌یافته بر نیروی کار آمریکای لاتین سیطره داشته و مطالبات آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

 

دانشکده‌ی اقتصاد دانشگاه کلمبیا در بخشی از گزارش خود نوشت: ۱۳۰ مورد رفتار خشونت‌آمیز علیه فعالان کارگری گزارش شده که از این تعداد، ۱۲۰ مورد علیه مردان بوده است. فعالان کارگری زن نیز از خشونت مصون نمانده‌اند، ۱۰ مورد خشونت علیه آن‌ها ثبت شده است. حدود ۸۹ درصد از آزار و اذیت‌های ثبت شده برای رهبران انجمن‌های کارگری است. نظارت ارتش کلمبیا بر اعمال و رفتار فعالان کارگری، عاملی برای تشدید رفتارهای خشونت‌آمیز علیه آن‌ها شده است.

 

۴۳ نفر از فعالان کارگری در بخش آموزش، از تعرض و خشونت علیه خود خبر داده‌اند. این مقدار، بیشترین تعداد اذیت و آزار ثبت شده علیه فعالان کارگری است. پس از فعالان کارگری در بخش آموزش، فعالان صنفی کارگران معدن در جایگاه دوم قرار دارند. آن‌ها ۳۱ مرتبه مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. فعالان صنفی کارگران روستایی و خدمات عمومی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند، این گروه‌های صنفی ۲۸ و ۱۵ بار آزار و اذیت علیه خود را تجربه کرده‌اند.

 

حدود دو سوم از اذیت و آزار ثبت شده تحت پیگرد قانونی قرار نیست یعنی ۸۰ پرونده رسیدگی قضایی نشده است. مجرمانِ ۵۰ مورد از پرونده‌های قضایی آزار و اذیت فعالان کارگری شناسایی شده‌اند. گروه‌های شبه‌نظامی و نیروهای دولتی به ترتیب در ۲۸ و ۱۲ مورد مجرم شناخته شدند. با این تفسیر می‌توان اذعان داشت که نیروهای دولتی و شبه‌نظامیان، ۸۰ درصد از مجرمان شناخته شده را تشکیل می‌دهند.

 

گزارش‌های دانشکده‌ی اقتصاد دانشگاه ملی کلمبیا نشان می‌دهد، از نخستین روز ژانویه در سال ۱۹۷۱ تا آخرین روز ماه نوامبر سال جاری، ۳۲۷۷ فعال کارگری در کلمبیا به قتل رسیده‌اند. در طول ۵۰ سال گذشته، حدود ۱۵ هزار تخلف علیه فعالان کارگری در این کشور ثبت شده است.

 

سبقه‌ی تاریخی در این کشور آمریکای لاتین نشان می‌دهد که خشونت علیه فعالان کارگری زیاد است و آن‌ها به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند. اگرچه فعالان کارگری برای تضمین امنیت شغلی کارگران، دفاع از حقوق نیروی کار و ارتقای حقوق اجتماعی در کلمبیا تلاش می‌کنند ولی برای تامین امنیت جانی آن‌ها هیچ تلاشی نشده است.

انحصارهای امپریالیستی، نیروی کار ارزان و استثمار کارگران کشورهای فقیر

“قانون مسئولیت‌پذیری و احترام به حقوق انسانی” قانونی که باید از جانب شرکت‌های آلمانی در خارج از کشور اجرا و رعایت شود، برای تصویب از طرف دولت آلمان بازهم به‌تعویق افتاد. اکنون این شرکت‌ها و کارتل‌ها می‌دانند که چه باید بکنند!

ادامه

اتیوپی, اقتصادی, المان, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خبر, کارگری, گزارش

کرونا نقص چتر حمایت اجتماعی اروپا را برملا کرد

شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: کرونا شکاف شبکه‌های حمایت‌های اجتماعی اروپا را که اغلب دارای استانداردهای طلایی توصیف می‌شوند بر ملا کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اختلاف طبقاتی, اروپا, اسپانیا, امریکا, انگلستان, ایتالیا, جهان, حقوق بشر, فرانسه, قبرس, کارگری, یونان

اعتراضی کارگران درسراسر هندوستان برعلیه سیاست‌های ضدکارگری دولت هند

کارگران و اتحادیه‌های کارگری هند نسبت به سیاست‌های ضدکارگری دولت معترض هستند. به همین دلیل تجمعات اعتراضی کارگران در سراسر هندوستان برگزار شد. رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند این اعتراض مسالمت‌آمیز بوده و کارگران رفتاری پرخاشگرانه نداشته‌اند.

ادامه

جهان, حقوق بشر, فقر, کارگری, گزارش, هندوستان

سازمان بین‌المللی کار؛ سطح دستمزدها برای تامین هزینه‌های زندگی۷۶درصد از کارگران کافی نیست

دریافتی برخی از کارگران در سراسر جهان، از حداقل دستمزد تعیین شده در کشورهای خود کمتر است. آنها معتقدند با این دستمزد از تامین حداقل‌های زندگی محروم هستند.

ادامه

جهان, حقوق بشر, سازمان بین‌المللی کار, کارگری, گزارش