بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

زیان ۱۶ تریلیون دلاری کرونا بر اقتصاد آمریکا

تحقیقات جدید نشان داده که اقتصاد آمریکا ممکن است به‌واسطه تاثیر مخرب شیوع کووید –۱۹، مبلغ ۱۶ تریلیون دلار در هر دو بخش تولید و زندگی مردم، زیان ببیند.

 

به گزارش ایرنا، در حالی که اکثر مطالعات، هزینه این ویروس مرگبار را با تاثیر بر تولید ناخالص داخلی ارزیابی می‌کنند، یک مقاله منتشر شده در نشریه انجمن پزشکی آمریکا رویکرد متفاوتی را بازگو می‌کند.

 

«لارنس سامرز» وزیر خزانه داری سابق آمریکا و «دیوید کاتلر» اقتصاددان دانشگاه هاروارد که مولفان این مطالعه هستند، زیان‌های مالی مربوط به افراد جان باخته بر اثر ابتلا به این بیماری را در کنار هزینه‌های صرف اقتصادی مورد توجه قرار دادند.

 

در حالی که شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا به حدود ۸ میلیون نفر رسیده و آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری از ۲۱۵ هزار نفر گذشته است، محققان بر این باورند که این بیماری احتمالا مجموعا ۶۲۵ هزار نفر را در ایالات متحده تا سال آینده به کام مرگ می‌کشاند.

 

محاسبات این محققان حاکی است که با توجه به نظریه ارزش محافظه‌کارانه ۷ میلیون دلار برای هر زندگی، مرگ‌های زودهنگام ناشی از ابتلا به کرونا می‌تواند تقریبا ۴.۴ تریلیون دلار زیان به بار آورد.

 

تصورات بر این است که ویروس کرونا، تاثیراتی طولانی مدت بر سلامت افراد به ویژه برای بازماندگان با بیماری وخیم یا حاد دارد.

 

طبق این بررسی، علاوه بر اینکه این پیچیدگی‌ها به افزایش خطر مرگ زودهنگام منتهی می‌شود، تبعاتی برای اقتصاد نیز دارد و ۲.۶ تریلیون دلار دیگر برای موارد پیش‌بینی شده در طول سال آینده تخمین زده می‌شود.

 

حتی افرادی که در تماس با این ویروس مرگبار نبوده‌اند نیز ممکن است تحت تاثیر آن قرار گیرند.

 

آسیب‌های ناشی از مرگ عزیزان و تاثیر قرنطینه و تنهایی می‌تواند به وخامت شرایط سلامت روان منجر شود.

 

ضرر این مساله نیز به اقتصاد وارد می‌شود به طوری که تقریبا ۱.۶ تریلیون دلار به واسطه نقصان سلامت روان از دست می‌رود.

 

بقیه زیان‌های مالی که تقریبا نیمی از رقم مجموع است، با کاهش درآمدها به دلیل رکود اقتصادی ناشی از شیوع کرونا مرتبط است.

 

محققان در این مطالعه به تخمین قبلی دفتر بودجه کنگره آمریکا استناد کردند که در مجموع ۷.۶ تریلیون دلار زیان تولید در جریان دهه آتی را پیش‌بینی می‌کند.

 

این مطالعه در ادامه حاکی است: زیان اقتصادی بیش از دو برابر مجموع هزینه‌های مالی برای همه جنگ‌هایی است که آمریکا از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ از جمله در افغانستان، عراق و سوریه درگیر آن بوده است. در نتیجه، مجموع هزینه تخمین زده شده بیش از ۱۶ تریلیون دلار یا تقریبا ۹۰ درصد از تولید ناخالص داخلی سالیانه ایالات متحده است و زیان هر خانواده چهار نفره حدود ۲۰۰ هزار دلار ارزیابی می‌شود.

 

این مقاله در حالی منتشر شده که نمایندگان آمریکا در حال بحث و بررسی بسته محرک مالی دیگری هستند که با هدف کاستن از زیان ناشی از شیوع کرونا درنظر گرفته شده است.

 

محققان تاکید دارند که جبران اقتصادی باید دستکم ۵ درصد از بودجه مربوط به افزایش آزمایش‌ها و ردیابی تماسی را دربرگیرد، زیرا سرمایه‌گذاری حدود ۶ میلیون دلار منجر به هزینه‌های پیشگیرانه ۱۷۶ میلیون دلاری می‌شود.

 

در ادامه این مقاله آمده است: افزایش سرمایه‌گذاری در آزمایش و ردیابی تماس‌ها می‌تواند مزایای اقتصادی داشته باشد که دستکم ۳۰ برابر بیشتر از هزینه‌های تخمین زده شده سرمایه‌گذاری در این رویکرده‌است. همچنین حمایت مالی از تمهیدات سلامتی نباید از میان برداشته شود حتی هنگامی که نگرانی‌های مربوط به همه‌گیری شروع به کاهش می‌کند.

ابعاد ناعادلانه و فاجعه‌بار گرسنگی؛ در قاره آسیا و آفریقا ۹ کودک از هر ۱۰ کودک اختلال رشد در وزن و قد دارند

بحران، جنگ و تغییرات آب و هوایی باعث افزایش شمار گرسنگان جهان در پنج سال اخیر شده‌ و اکنون مشکل همه‌گیری کرونا نیز به این عوامل اضافه شده و این فاجعه انسانی را تشدید کرده است.

ادامه

اجتماعی, استعمار, اسیا, افریقا, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, حقوق کودک, فقر, گزارش, محیط زیست

مهلت یک هفته اتحادیه اروپا به ترکیه برای توقف “اقدامات تحریک‌آمیز” در مدیترانه شرقی

فرانسه و آلمان همزمان با دادن یک هفته مهلت به آنکارا برای روشن کردن موضع خود درخصوص اکتشاف منابع گاز طبیعی در مدیترانه شرقی، به ترکیه نسبت به “ادامه تحریک اتحادیه اروپا” با اقداماتش در این منطقه هشدار دادند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, المان, تحریم, ترکیه, جهان, خبر, فرانسه, یونان