چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

رویای ۷ میلیون بشکه‌ای عراق و وضعیت میادین مشترکِ با ایرانِ در شرایط تحریم

یک کارشناس اقتصادسیاسی اظهار داشت: خطری از جانب سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های خارجی در عراق نسبت به امنیت ایران نیست اما اینکه که ما چگونه بتوانیم از تحریم‌ها رها، سرمایه‌های خارجی را جذب و منابع مشترک را برداشت کنیم تا مغبون نشویم، حائز اهمیت است.

 

به گزارش ایلنا، وزیر نفت عراق اخیرا اعلام کرده کشورش رسیدن ظرفیت تولید نفت به هفت میلیون بشکه در روز در مقایسه با پنج میلیون بشکه در روز فعلی را هدف گرفته است.

 

او گفته: کشورش در حال افزایش ظرفیت صادرات نفت خود از سطح فعلی بیش از سه میلیون بشکه در روز به شش میلیون بشکه در روز است.

 

وزارت نفت عراق با شرکت نفتی شورون قراردادی را امضا کرده و چارچوبی را برای ورود به مذاکرات انحصاری در خصوص قرارداد اکتشاف، توسعه و تولید در استان ذی‌قار تشریح کرده است.

 

به گفته وزیر نفت عراق، ذ‌ی‌قار در حال حاضر حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت تولید می‌کند و اگر بتواند یک میلیون بشکه در روز تولید کند، تولید جدید شامل تولید پالایش و پتروشیمی خواهد شد.

 

عراق به عنوان دومین کشور بزرگ تولیدکننده نفت اوپک که در همسایگی ایران دارای میادین مشترکی است. اکنون ایران محصور در تحریم است و امکان ورود سرمایه و تکنولوژی جدید را برای توسعه میادین ندارد، در آن سو عراق که از قضا نفتی به لحاظ فیزیکی شبیه ایران دارد روز به روز برنامه‌های بلندپروازانه‌ای را با غول‌های نفتی تعریف می‌کند و به همان میزان ایران روزهای سختی را برای حداکثر کردن برداشت سپری می‌کند و نفت عراق در پالایشگاه‌های دنیا خودنمایی می‌کند، پرسش اینکه آیا این برنامه‌های توسعه‌ای عراق در میادین نفتی که با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی دنبال می‌کند، می‌تواند خطری برای ایران محسوب شود؟

 

در این خصوص علی اصغر زرگر به ایلنا گفت: ایران و عراق میادین مهم نفتی مشترک دارند که برای هر دو کشور به لحاظ حداکثر کردن برداشت دارای اهمیت است، سیاست ایران این است که بهره‌برداری از میادین مشترک را در اولویت سرمایه‌گذاری قرار دهد، عراق نیز در صدد است برنامه‌های توسعه‌ای خود را با همکاری شرکت‌های بزرگ بین‌المللی پیش ببرد، اما مسئله این است که این برنامه‌ها و بازگشت سرمایه‌ها بلندمدت است، بنابراین شرکت‌ها باید مدت طولانی در این کشور حضور داشته باشند تا نفت تولیدی صادراتی شود.

 

وی افزود: اکنون حضور امریکا در عراق، سوریه و افغانستان علاوه بر اشغال و دولت‌سازی بر اساس به ظاهر دموکراسی با هدف دستیابی به منابع عظیم نفت، گاز و سایر منابع معدنی این کشورها است. در هر حال منابع نفتی عراق و شیرهای نفت عربستان، کویت و عراق در کنترل و ید قدرت امریکا است. حتی اگر نیروهای نظامی‌شان را خارج کنند در واقع نظرشان بر این است حضور فیزیکی شرکت‌های سرمایه‌گذاری را در عراق حفظ کنند و هیچگاه هم این موضوع را پنهان نکردند.

 

این کارشناس اقتصادی-سیاسی در ادامه اظهار داشت: حضور شرکت‌ها را تهدیدی برای امنیت‌ ملی ایران نیست اما تنها تهدید این است که ایران هم باید سرمایه‌گذاری کرده و از منابع مشترک بهره‌برداری کند و در این زمینه نباید عقب بمانیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دست ایران با توجه به تحریم‌های شدید بسته است، شرکت‌ها حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند، شرکت‌های بزرگ حاضر در عراق دارای تکنولوژی هستند که می‌توانند در ماورای مرز به صورت مورب چاه حفر کنند و به گونه‌ای به منابع کشور همسایه دسترسی داشته باشند.

 

زرگر گفت: امریکا بعد از آنکه در عراق آرامشی نسبی و ظاهری ایجاد کرد و دولتی از سوی خود بر سر کار گذاشت، در صدد است پروژه‌های توسعه‌ای از جمله نفتی و گازی را خود در این کشور دنبال کند. امروز عراق نیاز به سرمایه و تکنولوژی دارد و دولت این کشور روی بار و بنه امریکا سوار است و مجبور است با امریکا راه بیاید. اما در هر حال خطری از جانب این سرمایه‌گذاری‌ها نسبت به امنیت ایران نیست اما اینکه که ما چگونه بتوانیم از تحریم‌ها رها، سرمایه‌های خارجی را جذب و منابع مشترک را برداشت کنیم تا مغبون نشویم، حائز اهمیت است.

هشدار جدی اتحادیه اروپا به‌آنکارا؛ گفتگو‌ها بر سر مدیترانه پیش نرود تحریم می‌کنیم

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه هشدار داد که در صورت عدم پیشرفت در گفتگوها بر سر بحران شرق مدیترانه تحریم‌هایی جدیدی در انتظار آنکارا خواهد بود.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, بلژیک, ترکیه, جهان, خبر, فرانسه, قبرس, یونان

وزیر خارجه چین در اروپا با هدف مقابله با جنگ سرد آمریکا

سفر «وانگ یی» وزیر خارجه چین به برخی از کشورهای اروپایی در شرایطی صورت گرفته است که آمریکا درحال پیشبرد اقداماتی با ذهنیت جنگ سرد علیه پکن است و تلاش می‌کند صدماتی به وجهه بین‌المللی چین وارد کند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, فرانسه, هلند

تمرین نظامی ترکیه و آمریکا در شرق مدیترانه و مشارکت ایتالیا و فرانسه در تمرین نظامی یونان و قبرس در مدیترانه

دو ناو نظامی ترکیه در آب‌های شرق مدیترانه به همراه نیروی دریایی آمریکا تمرین‌های نظامی انجام دادند. فرانسه و ایتالیا نیز برای مشارکت در تمرین نظامی مشترک با یونان و قبرس نیروها و تجهیزاتی دریایی به شرق مدیترانه اعزام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, ترکیه, جهان, حضور نظامی, خبر, فرانسه, قبرس, ناتو