چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل در کنفرانس خبری در اشاره به اظهارات آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در انتقاد از روابط اقتصادی و تجاری چین و روسیه گفت: آمریکا در حالی که لایحه کمک به اوکراین را تصویب کرده، از طرفی دیگر، دست به اتهام بی‌اساسی علیه مبادلات ... چین: مواضع آمریکا در مورد روابط چین – روسیه ریاکارانه است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اقیانوسیه, اوکراین, تحلیل, جنایات جنگی, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

رئیس موسسه کریبروم روسیه با اشاره به موفقیت بریکس در پیاده سازی ارز دیجیتال خود، این گروه را در برابر استعمار دیجیتال مقاوم دانست. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایگور آشمانوف، رئیس موسسه کریبروم و عضو شورای حقوق بشر روسیه تاس گفت که کشور‌های عضو بریکس قادر خواهند بود مشترکاً در برابر استعمار ارزدیجیتال مقاومت کنند. ... کشور‌های بریکس می‌توانند به‌طور مشترک در برابر استعمار دیجیتال مقاومت کنند

ادامه

استعمار, اقتصادی, تحلیل, جهان, خبر, روسیه

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند. به گزارش خبرگزاری آلمان؛ سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و ... خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, ایتالیا, جهان, خبر, محیط زیست

بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

بر اساس پیش‌بینی «بلومبرگ»، چین در پنج سال آینده بیشترین سهم را در رشد اقتصاد جهانی خواهد داشت، به طوری که سهم چین از مجموع کشورهای G7 فراتر رفته و تقریباً دو برابر ایالات متحده خواهد بود. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ محاسبات بلومبرگ در این هفته بر اساس آخرین داده‌های پیش‌بینی اقتصادی «صندوق بین‌المللی ... بلومبرگ: چین همچنان بزرگترین کمک کننده به رشد اقتصادی جهان در ۵ سال آینده خواهد بود

ادامه

اقتصادی, اندونزی, جهان, چین, ژئوپلیتیک, صندوق بین‌المللی پول, هندوستان

هشدار جدی اتحادیه اروپا به‌آنکارا؛ گفتگو‌ها بر سر مدیترانه پیش نرود تحریم می‌کنیم

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه هشدار داد که در صورت عدم پیشرفت در گفتگوها بر سر بحران شرق مدیترانه تحریم‌هایی جدیدی در انتظار آنکارا خواهد بود.

 

به گزارش یورونیوز؛ بورل در پایان نشست روز جمعه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در برلین به خبرنگاران گفت: «در صورتی که گفتگوها از جانب ترکیه خوب پیش نرود فهرستی از اقدامات محدود کننده جدید برای بحث و بررسی در اجلاس روز ۲۴ سپتامبر سران اتحادیه اروپا تهیه خواهد شد.»

 

این تهدید اما بلافاصله با واکنش سرد آنکارا همراه شد. حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه با تاکید بر این که «توسل اتحادیه اروپا به تهدید برای اعمال تحریم و مجازات کمکی به حل مشکل نمی‌کند»، افزود این رویکرد برعکس کشورش را در راهی که برگزیده «مصمم‌تر» خواهد کرد.

 

تنش‌ها میان آنکارا و آتن بر سر منابع انرژی در بخش‌هایی از آب‌های شرق مدیترانه که ترکیه و یونان هر دو بر آن ادعای مالکیت دارند در هفته گذشته با مانورهای دریایی تدارک دیده شده از سوی دو طرف مناقشه، تشدید شد. از یک سو ناوچه‌های ترکیه که برای پشتیبانی از کشتی‌های اکتشافی و عملیات حفاری در شرق مدیترانه حضور دارند با یک ناو آمریکایی تمرین دریایی برگزار کردند و از سوی دیگر این محل به مکانی برای قدرت‌نمایی مشترک یگان‌های دریایی یونان، قبرس، فرانسه و ایتالیا تبدیل شده است.

 

مداخله ترکیه در جنگ داخلی لیبی و هم چنین حفاری‌های گازی و نفتی در دریای مدیترانه که از سوی بروکسل «غیرمجاز» قلمداد شده پیش‌تر نیز واکنش‌های تهدید آمیز اتحادیه اروپا بر ضد آنکارا را برانگیخته بود. وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست یک ماه پیش خود در بروکسل نیز به ترکیه هشدار داده و گفته بودند اگر این کشور به رفتارهایش ادامه دهد با تحریم‌های شدید اقتصادی مجازات خواهد شد.

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با طرح تهدیدهای تازه علیه آنکارا درعین حال گفت: «ما برای حل مشکل از طریق گفتگو شانسی جدی قائلیم و از تلاش‌های آلمان به عنوان رئیس دور‌ه‌ای اتحادیه برای یافتن راه‌حل‌هایی برای این بحران استقبال می‌کنیم.»

 

این در حالی است که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با توجه به یاس و ناامیدی فزاینده نسبت به رفتار آنکارا به ظاهر بر سر تحریم مقام‌ها و شخصیت‌هایی که با راهنمایی‌های قبرس شناسایی شده و گفته می‌شود که در حفاری‌های اکتشافی در آب‌های مورد ادعای این جزیره نقش داشتند، به توافق دست یافته‌‌اند.

 

جوزپ بورل در پاسخ به سوالی در خصوص نوع «اقدامات محدودکننده» که قرار است در اجلاس سران ۲۴ سپتامبر مورد بررسی قرار گیرد، گفت: «به عنوان مثال یکی از این اقدامات می‌تواند ممنوعیت استفاده از بنادر اتحادیه اروپا و یا توقیف احتمالی کشتی‌های مشارکت کننده در حفاری‌های شرق مدیترانه باشد.»

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از احتمال تحریم‌ بخش‌هایی از اقتصاد ترکیه به عنوان برخی از اقدامات محدود کننده یاد و تاکید کرد که این اقدامات تنها در صورت به نتیجه نرسیدن گفتگوها با آنکارا بر سر حفاری‌ها بررسی و اعمال خواهد شد.

 

 

ماکرون: به صورت مشروط با ترکیه گفتگو می‌کنیم

 

از سوی دیگر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز جمعه در سخنانی اعلام کرد که کشورش خواهان برقراری دوباره گفتگوهای سازنده با ترکیه است اما این کار مستلزم مقدماتی خواهد بود.

 

ماکرون که در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت در این خصوص تصریح کرد: «روشن است که برای آغاز دوباره گفتگوهای اعتماد ساز، به مقدماتی نیاز است.»

 

رئیس جمهوری فرانسه سپس با انتقاد از رویکرد آنکارا گفت: «استراتژی سال‌های اخیر ترکیه تناسبی با راهبرد یک متحد ناتو ندارد.»

 

امانوئل ماکرون سپس با اشاره به بحران شرق مدیترانه که یک سوی آن ترکیه است، یادآور شد: «من مسئولیت کامل آنچه تابستان امسال انجام دادیم را می پذیرم و این اقدامات کاملا با آنچه پیش‌تر گفته شده بود، تناسب داشت.»

 

پاریس اواسط ماه جاری میلادی دو کشتی جنگی و دو جنگنده رافال را برای حمایت از یونان در مناقشه دریایی با ترکیه بر سر منابع هیدروکربن راهی شرق مدیترانه کرد.

 

وزیر خارجه آلمان نیز که کشورش روز جمعه میزبان وزرای خارجه اتحادیه اروپا بود به خبرنگاران گفت که روابط برلین و آنکارا به شدت تحت تاثیر اقدامات ترکیه در شرق مدیترانه قرار گرفته است. این در حالی است که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به صراحت از اقدامات ترکیه در مدیترانه انتقاد کرد و گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا متعهدند تا در این بحران از آتن در برابر آنکارا حمایت کنند.

رویای ۷ میلیون بشکه‌ای عراق و وضعیت میادین مشترکِ با ایرانِ در شرایط تحریم

یک کارشناس اقتصادسیاسی اظهار داشت: خطری از جانب سرمایه‌گذاری‌های شرکت‌های خارجی در عراق نسبت به امنیت ایران نیست اما اینکه که ما چگونه بتوانیم از تحریم‌ها رها، سرمایه‌های خارجی را جذب و منابع مشترک را برداشت کنیم تا مغبون نشویم، حائز اهمیت است.

ادامه

افغانستان, اقتصادی, امریکا, ایران, تحریم, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, سوریه, عراق

وزیر خارجه چین در اروپا با هدف مقابله با جنگ سرد آمریکا

سفر «وانگ یی» وزیر خارجه چین به برخی از کشورهای اروپایی در شرایطی صورت گرفته است که آمریکا درحال پیشبرد اقداماتی با ذهنیت جنگ سرد علیه پکن است و تلاش می‌کند صدماتی به وجهه بین‌المللی چین وارد کند.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, ایتالیا, ایران, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, فرانسه, هلند

تمرین نظامی ترکیه و آمریکا در شرق مدیترانه و مشارکت ایتالیا و فرانسه در تمرین نظامی یونان و قبرس در مدیترانه

دو ناو نظامی ترکیه در آب‌های شرق مدیترانه به همراه نیروی دریایی آمریکا تمرین‌های نظامی انجام دادند. فرانسه و ایتالیا نیز برای مشارکت در تمرین نظامی مشترک با یونان و قبرس نیروها و تجهیزاتی دریایی به شرق مدیترانه اعزام کردند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, ایتالیا, ترکیه, جهان, حضور نظامی, خبر, فرانسه, قبرس, ناتو