همزمان با اجرایی شدن فرمان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اعمال تعرفههای ۱۰ درصدی علیه چین، پکن از اقدام متقابل برای وضع تعرفه بر برخی از کالاهای ایالات متحده خبر داد. به گزارش ایرنا به نقل از شبکه سیجیتیان، کمیسیون تعرفههای گمرکی شورای دولتی چین امروز سه شنبه با صدور اطلاعیه رسمی تاکید ... اقدام متقابل چین علیه تعرفههای تجاری ترامپ
مجارستان: تهدیدهای امروز واشنگتن در پی بیکفایتی کمیسیون اروپا است
پیتر سیجارتو وزیر خارجه مجارستان در اظهاراتی تاکید کرد که شکست و بیکفایتی کمیسیون اروپا در طول پنج سال گذشته، منجر به ایجاد وضعیتی شده است که امروز شاهد تهدید واشنگتن در خصوص افزایش تعرفههای گمرکی کالاهای صادراتی اروپا به ایالات متحده هستیم. به گزارش سهشنبه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، سیجارتو در ... مجارستان: تهدیدهای امروز واشنگتن در پی بیکفایتی کمیسیون اروپا است
مالزی: منتظر تاثیر تعرفههای آمریکا نمیمانیم، به سراغ چین و روسیه میرویم
نخست وزیر مالزی گفت کوالالامپور به جای انتظار برای تأثیر تعرفههای تجاری احتمالی ایالات متحده، بهطور فعال روابط تجاری با سایر کشورها مانند چین، روسیه و برزیل ایجاد خواهد کرد. به گزارش ایسنا، «انور ابراهیم» نخست وزیر مالزی امروز (سهشنبه) اظهار داشت: ما به جای منتظر ماندن برای تاثیر تعرفههای تجاری احتمالی ایالات متحده، بهطور ... مالزی: منتظر تاثیر تعرفههای آمریکا نمیمانیم، به سراغ چین و روسیه میرویم
جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، همان گونه که قبل از انتخابات وعده داده بود، روز شنبه اول فوریه فرمان اعمال تعرفه های تجاری بر واردات کالا از چین، کانادا و مکزیک را به عنوان سه کشور اصلی صادر کننده کالا به آمریکا صادر کرد. به گزارش CGTN : براساس این دستور جدید که قرار است ... جنگ تجاری ترامپ؛ بازنده اصلی کیست؟
اقدام تلافیجویانه مکزیک علیه واشنگتن
رئیسجمهور مکزیک در واکنش به تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر تمامی کالاهایی که از مکزیک میآیند، دستور اعمال تعرفههای متقابل را صادر کرد و عملا جنگ تجاری بین ۲ همسایه درگرفت. به گزارش ایسنا، با اجرایی شدن فرمان «دونالد ترامپ» برای اعمال تعرفههای ۲۵ درصدی علیه مکزیک و کانادا و تعرفههای ۱۰ ... اقدام تلافیجویانه مکزیک علیه واشنگتن
هشدار جدی اتحادیه اروپا بهآنکارا؛ گفتگوها بر سر مدیترانه پیش نرود تحریم میکنیم
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه هشدار داد که در صورت عدم پیشرفت در گفتگوها بر سر بحران شرق مدیترانه تحریمهایی جدیدی در انتظار آنکارا خواهد بود.
به گزارش یورونیوز؛ بورل در پایان نشست روز جمعه وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در برلین به خبرنگاران گفت: «در صورتی که گفتگوها از جانب ترکیه خوب پیش نرود فهرستی از اقدامات محدود کننده جدید برای بحث و بررسی در اجلاس روز ۲۴ سپتامبر سران اتحادیه اروپا تهیه خواهد شد.»
این تهدید اما بلافاصله با واکنش سرد آنکارا همراه شد. حامی آکسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه با تاکید بر این که «توسل اتحادیه اروپا به تهدید برای اعمال تحریم و مجازات کمکی به حل مشکل نمیکند»، افزود این رویکرد برعکس کشورش را در راهی که برگزیده «مصممتر» خواهد کرد.
تنشها میان آنکارا و آتن بر سر منابع انرژی در بخشهایی از آبهای شرق مدیترانه که ترکیه و یونان هر دو بر آن ادعای مالکیت دارند در هفته گذشته با مانورهای دریایی تدارک دیده شده از سوی دو طرف مناقشه، تشدید شد. از یک سو ناوچههای ترکیه که برای پشتیبانی از کشتیهای اکتشافی و عملیات حفاری در شرق مدیترانه حضور دارند با یک ناو آمریکایی تمرین دریایی برگزار کردند و از سوی دیگر این محل به مکانی برای قدرتنمایی مشترک یگانهای دریایی یونان، قبرس، فرانسه و ایتالیا تبدیل شده است.
مداخله ترکیه در جنگ داخلی لیبی و هم چنین حفاریهای گازی و نفتی در دریای مدیترانه که از سوی بروکسل «غیرمجاز» قلمداد شده پیشتر نیز واکنشهای تهدید آمیز اتحادیه اروپا بر ضد آنکارا را برانگیخته بود. وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست یک ماه پیش خود در بروکسل نیز به ترکیه هشدار داده و گفته بودند اگر این کشور به رفتارهایش ادامه دهد با تحریمهای شدید اقتصادی مجازات خواهد شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه با طرح تهدیدهای تازه علیه آنکارا درعین حال گفت: «ما برای حل مشکل از طریق گفتگو شانسی جدی قائلیم و از تلاشهای آلمان به عنوان رئیس دورهای اتحادیه برای یافتن راهحلهایی برای این بحران استقبال میکنیم.»
این در حالی است که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با توجه به یاس و ناامیدی فزاینده نسبت به رفتار آنکارا به ظاهر بر سر تحریم مقامها و شخصیتهایی که با راهنماییهای قبرس شناسایی شده و گفته میشود که در حفاریهای اکتشافی در آبهای مورد ادعای این جزیره نقش داشتند، به توافق دست یافتهاند.
جوزپ بورل در پاسخ به سوالی در خصوص نوع «اقدامات محدودکننده» که قرار است در اجلاس سران ۲۴ سپتامبر مورد بررسی قرار گیرد، گفت: «به عنوان مثال یکی از این اقدامات میتواند ممنوعیت استفاده از بنادر اتحادیه اروپا و یا توقیف احتمالی کشتیهای مشارکت کننده در حفاریهای شرق مدیترانه باشد.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین از احتمال تحریم بخشهایی از اقتصاد ترکیه به عنوان برخی از اقدامات محدود کننده یاد و تاکید کرد که این اقدامات تنها در صورت به نتیجه نرسیدن گفتگوها با آنکارا بر سر حفاریها بررسی و اعمال خواهد شد.
ماکرون: به صورت مشروط با ترکیه گفتگو میکنیم
از سوی دیگر امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز جمعه در سخنانی اعلام کرد که کشورش خواهان برقراری دوباره گفتگوهای سازنده با ترکیه است اما این کار مستلزم مقدماتی خواهد بود.
ماکرون که در جمع خبرنگاران سخن میگفت در این خصوص تصریح کرد: «روشن است که برای آغاز دوباره گفتگوهای اعتماد ساز، به مقدماتی نیاز است.»
رئیس جمهوری فرانسه سپس با انتقاد از رویکرد آنکارا گفت: «استراتژی سالهای اخیر ترکیه تناسبی با راهبرد یک متحد ناتو ندارد.»
امانوئل ماکرون سپس با اشاره به بحران شرق مدیترانه که یک سوی آن ترکیه است، یادآور شد: «من مسئولیت کامل آنچه تابستان امسال انجام دادیم را می پذیرم و این اقدامات کاملا با آنچه پیشتر گفته شده بود، تناسب داشت.»
پاریس اواسط ماه جاری میلادی دو کشتی جنگی و دو جنگنده رافال را برای حمایت از یونان در مناقشه دریایی با ترکیه بر سر منابع هیدروکربن راهی شرق مدیترانه کرد.
وزیر خارجه آلمان نیز که کشورش روز جمعه میزبان وزرای خارجه اتحادیه اروپا بود به خبرنگاران گفت که روابط برلین و آنکارا به شدت تحت تاثیر اقدامات ترکیه در شرق مدیترانه قرار گرفته است. این در حالی است که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان به صراحت از اقدامات ترکیه در مدیترانه انتقاد کرد و گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا متعهدند تا در این بحران از آتن در برابر آنکارا حمایت کنند.
ترکیه گسترش مرزهای آبی یونان را اعلان جنگ دانست
«فواد اوکتای» در مصاحبه با آناتولی ترکیه گفت تلاشهای یونان برای گسترش مرزهای آبی خود چیزی به غیر از اعلان جنگ نمیتواند باشد.
رویای ۷ میلیون بشکهای عراق و وضعیت میادین مشترکِ با ایرانِ در شرایط تحریم
یک کارشناس اقتصادسیاسی اظهار داشت: خطری از جانب سرمایهگذاریهای شرکتهای خارجی در عراق نسبت به امنیت ایران نیست اما اینکه که ما چگونه بتوانیم از تحریمها رها، سرمایههای خارجی را جذب و منابع مشترک را برداشت کنیم تا مغبون نشویم، حائز اهمیت است.
وزیر خارجه چین در اروپا با هدف مقابله با جنگ سرد آمریکا
سفر «وانگ یی» وزیر خارجه چین به برخی از کشورهای اروپایی در شرایطی صورت گرفته است که آمریکا درحال پیشبرد اقداماتی با ذهنیت جنگ سرد علیه پکن است و تلاش میکند صدماتی به وجهه بینالمللی چین وارد کند.
تمرین نظامی ترکیه و آمریکا در شرق مدیترانه و مشارکت ایتالیا و فرانسه در تمرین نظامی یونان و قبرس در مدیترانه
دو ناو نظامی ترکیه در آبهای شرق مدیترانه به همراه نیروی دریایی آمریکا تمرینهای نظامی انجام دادند. فرانسه و ایتالیا نیز برای مشارکت در تمرین نظامی مشترک با یونان و قبرس نیروها و تجهیزاتی دریایی به شرق مدیترانه اعزام کردند.