«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

در حالی روز جهانی کارگر امسال را گرامی می‌داریم که سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه، رضا شهابی، داود رضوی و حسن سعیدی، و صدها کارگر و‌ معلم و ‌مدافعین حقوق کارگران و‌ زحمتکشان با احکام ناعادلانه در حبس و تحت تعقیب به سر می‌برند. واقعیت این است که در آستانه روز ... بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌ حومه به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, ایمنی, بازنشستگان, بیانیه, جوانان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زنان, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معلمان, معیشت, میلیتاریسم, همبستگی

تعیین حداقل دستمزد کارگران؛ از خط فقر تا تشدید استثمار

در روز یکشنبه ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۲ در حالی که فقط یک روز برای ادامه نشست‌های شورای عالی کار در سال گذشته باقی مانده بود، بدون در نظر گرفتن هزینه سبد معیشت واقعی به‌عنوان یک ملاک اصلی تعیین کننده مخارج زندگی کارگران، حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ (برای کارگری با یک فرزند) در شورای عالی کار با ... تعیین حداقل دستمزد کارگران؛ از خط فقر تا تشدید استثمار

ادامه

استثمار, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, مبارزه طبقاتی, معیشت, مقاله

گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

همچون دیگر نقاط جهان، ما نیز در گوتنبرگ روز اول ماه مه را گرامی می‌داریم. از سال ۱۸۹۰ میلادی، کارگران همواره این روز را با خواست ۸ ساعت کار در روز، جشن گرفته‌اند. در دو سال اخیر، مردم سوئد شاهد آن بودند که چطور افزایش ده ساله‌ی دستمزد واقعی آن‌ها دود شده و به هوا ... گرامی باد اول ماه مه ۲۰۲۴ روز مبارزه و جشن طبقه کارگر

ادامه

آمریکا, ارتجاع, امپریالیسم, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوئد, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صهیونیسم, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, عراق, فقر, فلسطین, ناتو

خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

با توجه به بحران‌های فراگیر اقتصادی-اجتماعی و زیست‌محیطی، رشد فاشیسم در جهان، و با در نظر گرفتن آنچه در اوکراین و غزه و سودان می‌گذرد، به‌ویژه با توجه به اقدام تروریستی دولت فاشیستی اسرائیل در حمله به ساختمان‌های متعلق به سفارت جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه و سپس پرتاب صدها پهپاد و موشک توسط ... خطر جنگ‌های گسترده و رژیم ولایت فقیه

ادامه

آمریکا, اتحاد شوروی, استثمار, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, انگلیس, اوکراین, ایران, بریکس, پاکستان, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سرمایه‌داری, سودان, سوریه, سیاسی, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, فقر, فلسطین, کمونیسم, لنین, محیط زیست, مقاله, منافع ملی, نئونازیسم, نسل‌کشی

سالمندان ژاپن در فقر / صف طولانی برای دریافت غذا در توکیو

در پیرترین کشور جهان که نگرانی‌های زیادی در باره سیاست‌های مهاجرتی دارد، کارگران مسن همچنان در مغازه‌ها، خدمات نظافت و رانندگان تاکسی کار می‌کنند.

 

در هفته گذشته صدها ژاپنی سالمند در منطقه “شینجوکوی توکیو” در یک صف طولانی و فشرده نزدیک به یکدیگر ایستادند تا غذای خیراتی دریافت کنند.

 

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، این سالخوردگان به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی بدی پیدا کرده و نیازمند کمک دیگران هستند.

 

“تومواکی کوبایاشی” یکی از این افراد مسن در صف دریافت غذا در این باره گفت از روزی می‌ترسد که خانه خود را از دست بدهد زیرا حقوق او کفاف پرداخت اجاره خانه‌اش را نمی‌دهد.

 

این مرد ۷۲ ساله شغل خود را به دلیل شیوع کرونا در یک سالن قمار ژاپنی از دست داد. او مسئول تمیز کردن سالن و دستگاه‌های “پاچینکو” (ماشین‌های قمار ژاپنی) بود و الان بیکار است.

 

کوبایاشی که بسته کوچکی از مواد غذایی در دست دارد، در این باره گفت: در ماه آینده دیگر نمی‌توانم اجاره خانه را پرداخت کنم.

 

در بسته کوچک او چند میان وعده غذایی، کمی تنقلات، ادویه کاری فوری، برنج و گوشت گاو وجود دارد که برای سیر کردن او در چند روز آینده کافی است. او تا کنون حدود ۱۵ سال حق بیمه پرداخت کرده و می‌تواند هر دو ماه یک بار ۵۴ هزار ین (۵۰۰ دلار) دریافت کند. بیشتر بازنشستگان همسن و سال او حدود ۳۳ سال بیمه دریافت کرده‌اند.

 

افراد مسن و پیر ژاپن در سال ۲۰۱۲ نقش مهمی را در انتخاب “شینزو آبه” به عنوان نخست‌وزیر ایفا کردند. آنها از سیاست “آبه نومیک” نخست‌وزیر برای احیای سومین اقتصاد بزرگ جهان حمایت کردند.

 

“آبه نومیک” یا همان اقتصاد آبه، ترکیبی از بازآوری تورم (تورم عمدی)، رشد هزینه کردن بخش دولتی و استراتژی رشدی متفاوت با دو دهه گذشته است.

 

در پیرترین کشور جهان که نگرانی‌های زیادی در باره سیاست‌های مهاجرتی دارد، کارگران مسن همچنان در مغازه‌ها، خدمات نظافت و رانندگان تاکسی کار می‌کنند. برای برخی از سالخوردگان این کار باعث افزایش پس‌انداز و درآمد می‌شود اما برای برخی از کارگران کم درآمد مانند کوبایاشی مشاغل پاره وقت به معنای منبع کامل درآمد زندگی است.

 

اما اینک شیوع ویروس کرونا مغازه‌ها و دفاتر را تعطیل کرده و آسیب‌پذیرترین قشر نیروی کار را زیر فشار گذاشته است. آنها اینک بیش از دیگر گروه‌های سنی در معرض بیماری قرار دارند.

 

“تاکانوری فوجیتا” به عنوان سرپرست شبکه‌ای غیردولتی کارگران، وکلا و جامعه آکادمیک ژاپن برای مقابله با مشکلات ناشی از شیوع بیماری در این باره گفت: افراد مسن و پیر ژاپن باید کار کنند تا از پس هزینه‌ها و شرایط سخت خود برآیند. حقوق بازنشستگی برای اداره زندگی آنها کافی نیست.

 

او افزود: ما به عنوان یک نهاد مشاور و خیریه دیگر قادر به پرداخت هزینه‌های آب و برق آنها نیستیم.

 

براساس آمار دولتی حدود ۱۳ درصد از نیروهای کاربیش از ۶۵ سال سن دارند. ۹ درصد از آنها نیز پس از سال ۲۰۱۲ و با سیاست “آبه نومیک” به کار بازگشته‌اند.

 

بیش از سه چهارم کارگران پیر کارگران غیررسمی، پاره وقت و قراردادی هستند. آنها در هنگام فشار اقتصادی روی شرکت‌ها در اولین مرحله کار خود را از دست می‌دهند.

 

“تارو سایتو” محقق اجرایی موسسه تحقیقاتی ” NLI” در این باره می‌گوید: پیدا و شروع کردن کاری دوباره برای افراد سالمند بسیار سخت است.

 

در ماه مارس نرخ بیکاری ژاپن به بالاترین حد خود در یک سال گذشته رسید و نرخ ۲.۵ درصدی را ثبت کرد. این عدد در این شرایط همچنان مایه حسادت بسیاری از کشورهاست. افزایش بیکاری در ژاپن به دلیل کاهش شدید تقاضا و خروج تعداد زیادی از سالمندان از بخش خدمانت اجتماعی رخ‌داده است. ژاپن این روزها در بدترین رکود اقتصادی پس از جنگ به سر می‌برد.

 

سایتو در این باره گفت: نرخ بیکاری در ژاپن مانند آمریکا نیست که یکباره بالا رفته یا به شدت کاهش یابد. افزایش ۱ درصدی بیکاری در ژاپن بسیار بزرگ است و تاثیرات منفی گسترده‌ای دارد.

 

یک پنجم سالمندان ژاپنی در فقر نسبی به سر‌ می‌برند و درآمد آن‌ها نصف درآمد خانوارهای طبقه متوسط این کشور است.

 

بر اساس آمارهای دولتی، درآمد یک خانوار تک نفره بالای ۶۰ سال پس از سال ۲۰۱۸ به طور متوسط حدود ۱۲۳ هزار ین در ماه بود که بیشتر آن از محل بیمه بازنشستگی تامین می‌شد. این درحالی است که این خانوارها حدود ۳۸ هزار ین برای پرداخت هزینه‌های مرسوم خود کم داشتند.

 

“تسویشی گوندا” ۶۰ ساله در اواسط ماه مارس و پس از اخراج از کار تمام وقت خود به عنوان آرایشگر در منطقه “کاتسوشیکا” توکیو تقاضای مزایای بیکاری کرد.

 

پس از آنکه “شینزو آبه” به خاطر شیوع کرونا اعلام وضعیت اضطراری کرد، بسیاری از مشاغل تعطیل شدند.

 

گوندا اعلام کرد: یک روز پس از این اعلام تعداد مشتری‌های آرایشگاه به صفر رسید.

سندرز با انتقاد از ترامپ؛ حدود ۴۰ میلیون تن در فقر به سر می‌بردند

سناتور برنی سندرز با انتقاد از سیاست‌های دولت ترامپ تاکید کرد: ما به گزافه گویی، دروغ پردازی و لفاظی بیشتر از سوی کاخ سفید نیازی نداریم، بلکه ما نیازمند یک سیاست ملی هستیم که بر پایه علم باشد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر