دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

سیاست توسعه‌طلبانه دولت جنایتکار اسرائیل به‌ویژه برای گسترش جنگ در منطقه اوضاع بسیار دشوار و خطرناکی را رقم زده ‌است. این وضعیت به‌ویژه برای طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما پیکار برای صلح و علیه جنگ و جنگ‌افروزی را به یکی از اولویت‌های مبارزهٔ کنونی جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی در دو عرصهٔ صنفی و ... دولت «وفاق ملی» و غارت کارگران و زحمتکشان

ادامه

آزادی, استبداد, استثمار, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاری, خصوصی‌سازی, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, معیشت, مقاله

تأملی بر گسترده شدن اعتصاب‌های کارگری: وظایف و اولویت‌ها

تحول‌های پرشتاب منطقه با جنگ‌افروزی و اقدام‌های تروریستی دولت اسرائیل ابعادی بسیار خطرناک یافته‌اند. سایه شوم جنگ دامنه‌دار منطقه‌ای با پیامدهایی فرامنطقه‌ای هر دم افق‌ سیاسی خاورمیانه را بیشتر تیره می‌سازد. در این میان سیاست‌های نابخردانه و مغایر منافع ملی حکومت جمهوری اسلامی میهن ما را در وضعیتی به‌شدت شکننده و نگران‌کننده قرار داده است. ... تأملی بر گسترده شدن اعتصاب‌های کارگری: وظایف و اولویت‌ها

ادامه

استبداد, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحریم, تحلیل, تروریسم, جهان, خصوصی‌سازی, صلح, طبقه کارگر, فرهنگیان, معیشت

اعمال فشار، تهدید و بازداشت پرستاران اعتصابی را محکوم می‌کنیم

مبارزه سال‌های اخیر پرستاران علیه اضافه‌کاری اجباری و کار شرکتی موقتی چندماهه که در دو سال اخیر پویۀ بیگاری و برده‌داری نوین به خود گرفته بود، با آغاز اعتصاب پرستاران در۱۲ مرداد در استان البرز، به‌تدریج به شیراز به مشهد، به گیلان و مازندران و به تبریز و اصفهان و خوزستان و چابهار و یزد ... اعمال فشار، تهدید و بازداشت پرستاران اعتصابی را محکوم می‌کنیم

ادامه

ایران, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

انتظارها پس از یک ماه­ و نیم سرانجام به پایان رسید و مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید که بارها گفته است جایگاه کنونی‌اش را مدیون علی خامنه‌ای می‌داند، در روز ۲۶ شهریور در نشست­ خبری مهندسی‌شده‌ای شرکت کرد و به پرسش­‌های طرح‌شده پاسخ داد. در یک کلام باید گفت که فیل موش زایید. در این نشست ... از تاریخ بیاموزیم پیش از آنکه دیر شود

ادامه

آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبدادی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, بازنشستگان, بانک جهانی, پرستاران, تحریم, تحلیل, چین, سازمان ملل, سیاسی, طبقه کارگر, غرب, فرهنگیان, فقر, نئولیبرالیسم, همبستگی

تکرار بهانه‌ی همیشگی کمبود بودجه برای حمایت از اقشارِ ضعیف، اینبار توسط دولت پزشکیان

رئیس سازمان برنامه و بودجه، طی تماس تلفنی با مدیرعامل انجمن صنفی مراکز توانبخشی، اعلام کرده است که مصوبه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان و یارانه مراکز توانبخشی را اجرا نخواهد کرد! به گزارش خبرنگار ایلنا، هنوز چند هفته‌ای از خبر قطع مستمری۱۳ هزار معلول نگذشته که حالا خبر رسیده مصوبه افزایش حق پرستاری ... تکرار بهانه‌ی همیشگی کمبود بودجه برای حمایت از اقشارِ ضعیف، اینبار توسط دولت پزشکیان

ادامه

ایران, پرستاران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی پرستاران قرارداد ۸۹ روزه گیلانی مقابل وزارت بهداشت و درمان

بیش از ۱۰ روز است که پرستاران گیلان و مازندران که در میانه بحران کرونا با قراردادهای ۸۹ روزه به کار گمارده شده بودند در اعتراض به نگرفتن حقوق و اخراجشان از کار دست به تحصن زده‌اند.

 

به گزارش رادیو آلمان؛ پرستاران گیلان که با قراردادهای موسوم به “قرارداد ۸۹ روزه” در بحبوحه بحران کرونا به خدمت فرا خوانده شده بودند، پس از چندین روز تجمع در گیلان روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت به تهران آمده و مقابل وزارت بهداشت و درمان تجمع کردند.

 

اعتراض این پرستاران به عدم دریافت دستمزد و نیز اخراج پس از ۸۹ روز است.

 

در میانه بحران کرونا دانشگاه علوم پزشکی گیلان پرستاران داوطلب را با قراردادهای ۸۹ روزه به کار گرفت. این پرستاران اما از ابتدای ماه اسفند تا کنون (پایان اردیبهشت) هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند.

 

تعداد این پرستاران در استان گیلان بیش از ۵۰۰ نفر و در مازندران نزدیک به ۲۰۰ نفر است و زمانی که این پرستاران با وعده و وعید به کار گمارده شده بودند، حدود ۱۶۰۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های گیلان بستری بوده‌اند.

 

حالا با اتمام دوره ۸۹ روزه قراردادشان این پرستاران اخراج شده و تا کنون حقوقی هم دریافت نکرده‌اند.

 

از روز ۲۰ اردیبهشت این پرستاران دست به تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی گیلان زدند.

 

محمد حسین‌پور پرستار شاغل در گیلان در این باره به ایلنا گفته است: «بسیاری از پرستارانی که در ایام شیوع کرونا اخبار ابتلایشان به کرونا و فوتشان انتشار یافت، ازجمله همین پرستاران قرارداد ۸۹ روزه بودند. خیلی از آنها ناقل شدند و بیماری را به بستگان‌شان انتقال دادند. آنها در شرایط مساوی با دیگر پرستاران کار کردند و جان‌شان را کف دست‌شان گرفتند اما از مزایای حداقلی نیز برخوردار نیستند.»

 

به گفته این فعال صنفی پرستاران در دیدار پرستاران معترض با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار شد درخواست‌های این پرستاران به صورت کتبی  تحویل ریاست دانشگاه شود. همچنین کمیته‌ای متشکل از نمایندگان پرستاران نیز تشکیل شد.

 

اعضای این کمیته روز چهارشنبه به تهران رفته و مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش ایلنا این نمایندگان به داخل وزارتخانه دعوت شده‌اند.

 

“زیر بار قرارداد ۸۹ روزه نروید”

 

رییس سازمان نظام پرستاری ایران در گفتوگو با ایلنا تاکید کرده که وضعیت این پرستاران را پیگیری می‌کند، حتی در صورت نیاز به پیگیری حقوقی.

 

محمد میرزابیگی رفتار دانشگاه علوم پزشکی با این پرستاران را غیرمسئولانه دانسته و تصریح کرده که این دانشگاه “حق ندارد بگوید در قبال پرستاران مسئولیتی نداریم”. به گفته او دانشگاه مازندران هم حق اخراج این پرستاران را ندارد.

 

رییس سازمان نظام پرستاری به گفته‌های حسن روحانی استناد می‌کند که در میانه بحران کرونا گفته بود ۱۰ هزار پرستار به کادر درمانی کشور اضافه شده است. او می‌گوید البته تعداد پرستاران به ۱۰ هزار نرسید و تنها سه هزار پرستار اضافه شد. به گفته  میرزابیگی، رییس جمهور در ان زمان گفته است: از قرارداد ۸۹ روزه اسمی نیاورید تا در قواعد بوروکراتیک نیفتیم.

 

رییس نظام پرستاری اضافه می‌کند: «وقتی رئیس جمهور می‌گوید بدون اسم آوردن از نوع قرارداد به این معنی است که بی‌محابا تا ۱۰ هزار نفر نیرو بگیرند و استخدام کنند. این رفتار دانشگاه‌های علوم پزشکی با گفتار رئیس جمهور در مورد پرستاران ۸۹ روزه تناقض دارد.»

 

او در ادامه از رییس‌جمهور خواسته تا “زیرمجموعه خود را کنترل کند”.

 

رییس سازمان نظام پرستاری از پرستاران خواسته به هیچوجه زیر بار قرارداد ۸۹ روزه نروند و افزوده است: «پدیده پرستار ۸۹ روزه متاسفانه بدعت خطرناکی است که نباید اجازه دهیم شکل بگیرد.»

کادر درمان کرونا در بلژیک به نخست وزیر پشت کرد+ فیلم

زمانی که سوفی ویلمز، نخست‌وزیر شنبه این هفته برای بازدید از بیمارستان سن پیر در بروکسل وارد محوطه این بیمارستان شد، پرستاران و کادر درمانی به کاروان خودروهای وی پشت کردند.

ادامه

اعتراضات اجتماعی, بلژیک, پرستاری, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, ویدیو

از “جان”مان گذشتیم؛ از “سود”شان نمی‌گذرند

وزارت بهداشت از ابتدای شیوع کرونا تعدادی پرستار با قرارداد ۸۹ روزه استخدام کرد که تا پایان خرداد ماه بیم بیکار شدن دارند و با وجود جانفشانی در ایام کرونا هنوز حقوق فرورودین را نگرفته‌اند.

ادامه

ایران, پرستاری, حقوق بشر, خبر

به رغم ادعاها، سوئد ناکام در مراقبت از شهروندان مسن در برابر کرونا

سوئد که پیشتر رویکرد سختگیرانه‌ای را در قبال شیوع کرونا در پیش نگرفته بود و تعجب کارشناسان را به خود جلب کرده، اکنون به ناکامی در محافظت از افراد مسن در خانه‌های سالمندان و آسایشگاهها اذعان کرده است.

ادامه

بازنشستگان, جهان, حقوق بشر, خبر, سوئد, شمال اروپا