امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در کاخ الیزه با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود دیدار و گفتگو کرد. به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین بعد از ظهر دوشنبه ششم مه (۱۷ اردیبهشت) به وقت محلی در ... امضا نزدیک به ۲۰سند همکاری دوجانبه در دیدار شی جین‌پینگ با ماکرون

ادامه

استقلال, جهان, چین, خاورمیانه, سازمان ملل, صلح, فرانسه, گزارش

در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

داده‌های اخیر دولت ژاپن در مورد میلیون‌ها خانه خالی از یکی دیگر از تبعات رشد جمعیت منفی در این کشور آسیایی پرده برداشت. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ژاپن در حال حاضر یکی از پیرترین کشورهای جهان است. میانگین سنی این کشور نزدیک به ۴۹ سال است درحالیکه سال‌هاست دولت ژاپن تلاش می‌کند تا با ... در سال ۲۰۲۳ نرخ مرگ و میر در ژاپن بیش از دو برابر تولد بوده است

ادامه

جهان, حقوق بشر, ژاپن, شرق آسیا, گزارش

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

براساس گزارشی به نقل از وزارت خارجه آمریکا، مقامات چین پس از مذاکرات نوامبر ۲۰۲۳ با ایالات متحده از ادامه مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای خودداری کرده و به گزینه‌های پیشنهادی «پاسخ اساسی» ارائه نکرده‌اند. به گزارش ایسنا، وب‌سایت خبری «سمافور» امروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام وزارت خارجه آمریکا گزارش داد: «متأسفانه، جمهوری خلق ... چین به بحث کنترل تسلیحات هسته‌ای ورود نمی‌کند

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا, گزارش

واشنگتن کره جنوبی را تهدید کرد

برای نخستین بار آمریکا متحد خود کره جنوبی را آشکارا تهدید کرد که اگر هزینه پرداختی برای استقرار نظامیان آمریکایی را افزایش ندهد ، واشنگتن راهبردهای همکاری خدماتی دفاعی با نیروهای این کشور را تغییر خواهد داد.

 

به گزارش ایرنا؛ دو کشور بارها در ماه های گذشته برای حل این مساله با یکدیگر ملاقات و رایزنی کرده اند اما هر بار گفت و گوهایشان به شکست انجامید.

 

آمریکا در ابتدا خواستار آن بود که سهم کره جنوبی برای تامین هزینه آرایش ۲۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی در این کشور از ۸۹۰ میلیون دلار به ۵ میلیارد دلار افزایش یابد.

 

با این وصف وقتی کره جنوبی چنین درخواستی را زیاده خواهی توصیف کرد ، واشنگتن تصریح کرد که این مبلغ می تواند تغییراتی داشته باشد ولی به هر صورت کره جنوبی باید سهم بیشتری را متقبل شود.

 

حالا خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی از تهدید آمریکا خبر داده است مبنی بر اینکه اگر کره نخواهد هزینه بیشتری متقبل شود آن زمان آمریکا برنامه همکاری با نیروهای کاری کره جنوبی را تغییر خواهد داد.

 

پنتاگون می‌گوید که اگر کره جنوبی در هفته های آینده با موضوع افزایش سهم خود موافقت نکند ما هم دربرنامه همکاری خدماتی نیروهای کره ای در پایگاه های نظامی آمریکایی تغییراتی خواهیم داد.

 

نزدیک به ۹ هزار نیروی خدمات کره جنوبی در پایگاه های آمریکایی فعال هستند که اگر طرفین در روزهای آینده توافق حاصل نکنند ممکن است در ماه آوریل شغلشان را از دست بدهند.

 

بنا به این گزارش ، دریادار ویلیام بایرن جی آر معاون ستاد کل ارتش آمریکا در اظهاراتی تهدید آمیز آورده است که اگر کره جنوبی با ما کنار بیاید آن زمان درباره این نیروهای خدماتی وضع بهتر خواهد بود در غیر این صورت راهبرد ما دربرابر آنها تغییر خواهد کرد.

 

وی افزود که این شرایط می تواند بر نیروهای خدماتی کره جنوبی و خانواده های آنها و همکاری دفاعی ترکیبی با این کشور تاثیرگذار باشد.

 

دو کشور دستکم ۶ بار رسما درباره تقسیم بندی هزینه ها برای افزایش سهم کره جنوبی گفت و گو کرده اند که هر بار به دلیل زیاده خواهی آمریکا شکست خورده است.

 

وزارت خارجه کره جنوبی و دولت این کشور بارها از سیاست های آمریکا در این زمینه انتقاد کرده اند.

 

پیش بینی می شود که مقام های ارشد دفاعی دو کشور هفته آینده در واشنگتن یک بار دیگر بر سر این موضوع گفت و گو کنند.

وزیر خارجه چین: اقتدار سازمان ملل نباید شکسته شود

وانگ یی وزیر خارجه چین در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که پیشبرد چند جانبه گرایی و حراست از صلح و ثبات جهان خواست امروز جامعه بین‌المللی است.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا