بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

یک مقام صندوق بین‌المللی پول گفت، در صورت سقوط نظام مالی جهانی و دلار آمریکا، گروه بریکس می‌تواند جایگزینی برای آن ارائه کند. به گزارش ایسنا، «الکسی موژین» عضو هیئت مدیره صندوق بین‌المللی پول گفت: اگر نظام مالی جهانی سقوط کند، کشورهای عضو گروه بریکس می‌توانند جایگزینی برای دلار آمریکا پیدا کنند. موژین گفت: «مباحث ... بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند

ادامه

آمریکا, اقتصادی, بریکس, تحلیل, جهان, صندوق بین‌المللی پول

مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

بوداپست اظهارات غرب درباره وقوع جنگ در اروپا را نشان دهنده مقاصد واقعی این بلوک قدرت دانست و گفت آمریکا در مناقشه اوکراین منافع شخصی دارد. به گزارش ایسنا ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان گفت اظهارات رهبران اتحادیه اروپا درباره جنگ در اروپا نشان‌دهنده مقاصد واقعی آنان است، اما آن‌ها دارند با آتش‌بازی می‌کنند. جوزپ بورل، ... مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح, لهستان, مجارستان

گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور ... گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

ادامه

آلمان, آمریکای لاتین, اقتصادی, اکوادور, پرو, چین, شرق آسیا, شیلی, کاستاریکا, گزارش

«امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

کشورهای “شمال جهانی” در انبوهی از سیستم‌های تسلیحاتی‌ای غرق شده‌اند که توانایی چند بار نابودی جهان را دارند. این کشورها نه تنها ارتش‌های مرگبار و خطرناکی دارند، بلکه بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات به سایر نقاط جهان نیز هستند و به درگیری‌هایی دامن می‌زنند که با دیپلماسی حل‌وفصل‌شدنی‌اند. هرچه زرادخانه تسلیحات آن‌ها بزرگ‌تر باشد، اعتماد به‌نفسِ این ... «امپریالیسم نو»، تسلحیات مرگبار و جنگ طلبی

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, چین, روسیه, ژاپن, شرق, شرق آسیا, عراق, فرانسه, فقر, کره جنوبی, گروه ۷, مقاله, ناتو

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

کشور‌های قطب خاورمیانه و آفریقا از بیم اقتصاد راکد آمریکا به دنبال خارج کردن ذخایر طلای خود از آمریکا هستند. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند. به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از ... کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

ادامه

آفریقا, آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, الجزایر, خاورمیانه, خبر, سنگال, عربستان سعودی, غنا, مصر, نیجر

مرکل: آلمان تحت فشار آمریکا از پروژه گازی نورد استریم ۲ عقب نمی‌نشیند

صدر اعظم آلمان در جلسه پرسش و پاسخی در پارلمان کشورش اعلام کرد که تحت فشار تحریم‌های آمریکا از ادامه پروژه گازی “نورد استریم ۲” عقب نشینی نمی‌کند.

 

به گزارش تسنیم به نقل از “ان تی وی” آلمان، تحریم های مد نظر آمریکا برای پروژه خط لوله انتقال گاز “نورد استریم ۲ ” دفتر صدر اعظم آلمان و کرملین را نگران و عصبانی کرده است.

 

کرملین ضمن انتقاد از واشنگتن که تنها علایق شخصی خود را دنبال می کند تاکید کرد که متوقف کردن این پروژه دیگر ممکن نیست.

 

به این ترتیب دولت آلمان و روسیه به تحریم های آمریکا علیه این پروژ ه گازی انتقاد شدیدی وارد کرده‌اند.

 

صدر اعظم آلمان روز چهارشنبه در پاسخ به سوالی در این باره گفت که نمی‌خواهد با اقدامات متقابل به این اقدام واشنگتن واکنش نشان دهد.

 

وی در این باره گفت که ما مخالف تحریم های فراسرزمینی هستیم و این نه از زمانی است که این تصمیم دیروز گرفته شده است.

 

مرکل همچنین تاکید کرد که ما قصد عقب نشینی از این تصمیم خود را نداریم. من هیچ امکان دیگری نمی‌بینم به غیر از اینکه مذاکراتی را انجام دهیم که نشان دهد ما این اقدام (آمریکا) را تایید نمی‌کنیم.

 

کنگره آمریکا روز سه شنبه تحریم هایی را علیه پروژه ساخت خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ و شرکت های مشارکت کننده در این پروژه و برخی اشخاص تصویب کرده است. رئیس جمهور آمریکا هم قرار است این تحریم ها را امضا کند.

 

آمریکا دلیل این اقدام خود را این طور توجیه کرده که این پروژه گازی وابستگی اروپا به گاز روسیه را افزایش می‌دهد. هم زمان آمریکا علاقه‌مند به فروش گاز مایع خود به اروپا است.

 

مسکو در پس این تحریم های آمریکا تلاش‌های ایالات متحده را می‌بیند که منافع انرژی خود را دنبال کند تا گاز مایع گران خود را به بازار اروپا بیاورد.

 

مرکل در پارلمان آلمان تاکید کرد که برای وی در این ارتباط مذاکرات اوکراین و روسیه درباره یک قرارداد گازی جدید و هزینه‌های ترانزیتی مرتبط با آن برای تحویل گاز روسیه از طریق اوکراین به اروپا بسیار اهمیت دارد. توافق فعلی در ۳۱ دسامبر منقضی می‌شود. وی همچنین انتقادات مبنی بر اینکه آلمان در برابر تحریم‌های آمریکا عقب‌نشینی می‌کند را رد کرد.

 

“دیمیتری پسکوف”، سخنگوی کرملین هم با تاکید بر اینکه پروژه گازی نورد استریم ۲ قابل توقف نیست گفت که ما بر این عقیده‌ایم که این پروژه کامل می‌شود.

 

وی تاکید کرد که این تحریم‌ها نمونه ایده آلی از رقابت بی‌رحمانه با هدف ارائه یک محصول گرانتر به اروپا است. چنین رفتارهایی نه خوشایند مسکو و نه خوشایند پایتخت های اروپایی است.

 

وی آمریکا را متهم به نقض قوانین بین‌المللی و گسترش سلطه مصنوعی خود روی بازار اروپایی کرد.

 

انتقاد شدید سیاستمداران آلمانی به تحریم های آمریکا علیه “نورد استریم ۲”

 

“مانوئلا اشوسیگ”، نخست وزیر ایالت مکلنبورگ-فورپومرن آلمان هم در واکنش به تحریم‌های آمریکا علیه این پروژه گازی گفته است که همه کارها باید حالا برای آماده سازی این پروژه انجام شود.

 

این سیاستمدار بلند پایه حزب سوسیال دموکرات با تاکید بر اینکه آلمان در سال‌های آینده گام به گام از انرژی‌های اتمی و فسیلی عقب‌نشینی می‌کند گفت: بنابراین ما به این خط لوله انتقال گاز برای تامین انرژی آینده خود نیاز داریم.

 

“یورگن تریتن”، از نمایندگان بلند پایه حزب سبز آلمان هم انتقاد شدیدی به تحریم‌های آمریکا علیه این پروژه گازی وارد کرده و آن را کاملا غیر قابل قبول و ابزاری تهاجمی دانسته و گفت: مرکل و کمسیون اروپایی حالا باید یک پاسخ آشکار به آمریکا بدهند و تنها یادداشت‌های اعتراضی کافی نیست.

 

“الیور هرمس”، رئیس کمیسیون شرقی اقتصاد آلمان هم از یک تابو شکنی از طرف آمریکا سخن گفته و این تصمیم آمریکا را یک حمله اساسی به استقلال و عزت نفس اروپا دانسته و گفت: اگر ما حالا هیچ پیام عدم توقف آشکار را ارسال نکنیم در دراز مدت در معرض این تهدید قرار می‌گیریم که به توپ بازی قدرت‌های خارج از اروپا تبدیل شویم. وی تاکید کرد که دولت آلمان باید با اتحادیه اروپا ابزارهایی را گسترش دهد که در آینده بتواند از چنین اقداماتی جلوگیری به عمل آورد.

 

انجمن ساخت ماشین VDMA آلمان هم خواستار ابتکار عمل آلمان برای حمایت از شرکت‌های اروپایی شده و اعلام کرد که بالاخره در برلین و بروکسل باید در این باره بحث شود که چگونه ما می‌توانیم شرکت‌های اروپایی را در برابر تحریم‌های فرا سرزمینی جدا از اینکه از طرف چه کشوری اعمال شده است حمایت کنیم.

 

“تیلو بروتمن”، از رهبران این انجمن آلمانی اعلام کرد که آلمان به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده اروپا باید ابتکار عمل در این راستا را در دست گیرد.

 

چندی پیش مجلس نمایندگان آمریکا بسته قانونی برای بودجه دفاعی (NDAA) که قانون تحریم‌ها علیه پروژه گازی «نورد استریم ۲» را نیز در برمی‌گیرد، با اکثریت آرا به تصویب رساند.

 

پروژه نورد استریم ۲ قرار است از سال آینده با دور زدن لهستان و اوکراین امکان انتقال گاز از روسیه را به آلمان فراهم کند. گفته می‌شود تاکنون بیش از ۲۱۰۰ کیلومتر از این پروژه گازی در دریای بالتیک احداث شده و حدود ۳۰۰ کیلومتر آن باقی مانده است. کنگره آمریکا قصد دارد از طریق تحریم از تکمیل این پروژه جلوگیری کند یا حداقل بهره‌برداری از آن را به تعویق بیندازد.

 

تحریم‌‌های آمریکا در درجه اول بیشتر متوجه شرکت‌هایی خواهد بود که با کشتی‌های خود در لوله‌گذاری در دریای بالتیک فعالیت می‌کند. طبق لایحه تحریمی آمریکا مدیران ارشد این شرکت‌ها تحریم شده‌اند، حق ورود به آمریکا را ندارند و سپرده‌های بانکی آنها در آمریکا ضبط می‌شوند.

 

مجری اصلی این طرح، غول انرژی روسیه شرکت “گازپروم” است. اما نیمی از هزینه آن را پنج شرکت اروپایی او ام وی، وینترشال، دآ، ان جی، اونیپر و شل برعهده گرفته‌اند. بیش از ۹۰ درصد این پروژه خط لوله تمام شده، زمان آغاز بهره‌برداری از این خط لوله سال ۲۰۲۰ و هزینه احداث آن ۱۰ میلیارد یورو برآورد شده است.

روزهای خوب صنعت نفت ونزوئلا به‌رغم تحریم‌های آمریکا

تازه‌ترین آمارهای رسمی نشان می‌دهد که صنعت نفت ونزوئلا به رغم مواجهه با تحریم‌ها و فشارهای آمریکا در مسیر احیاء قرار دارد و افزایش اندک تولید نفت خام آن تداوم داشته است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, روسیه, کوبا, ونزوئلا

خروجی افزایش مناطق ویژه و آزاد، اجتماعی نیست / دولت باید با کارگران صادق باشد

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت در لایحه بودجه سال آینده هم واقعیت‌های اقتصادی کشور را در نظر نگرفته و فروش نفت را در حد ۱ میلیون بشکه در نظر گرفته است. از این رو اعتقاد دارم که کلیات بودجه سال ۹۹ باید رد شود و در آن بازنگری صورت گیرد.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, خبر, کارگری

جریمه یک میلیاردی بانک آلمانی برای نقض تحریم ایران

کومرس بانک آلمان بیش از یک میلیارد دلار برای فیصله دادن به تحقیقات مقامات آمریکایی در مورد نقض قوانین پولشویی و تحریم ها توسط این بانک پرداخت خواهد کرد.

ادامه

اقتصادی, المان, امریکا, ایران, تحریم, جهان, خبر, سوئیس, غرب اروپا, فرانسه