چین: حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید محترم شمرده شود

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به حمله اسرائیل به مناطق مختلف سوریه گفت که حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور باید محترم شمرده شود. به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، لین جیان در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیون شرقی عربستان سعودی تاکید کرد: حاکمیت و تمامیت ارضی ... چین: حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه باید محترم شمرده شود

ادامه

اسراییل, تروریسم, تنش‌زایی, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, سوریه, عربستان

نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق

منابع خبری گزارش دادند که نیروهای زمینی اسرائیل وارد سوریه شده‌اند و اکنون در فاصله ۱۰ کیلومتری پایتخت این کشور هستند. به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از المیادین، منابع محلی گزارش دادند که مجموعه‌ای از نیروهای زمینی اسرائیل متشکل از ۱۵ خودروی نظامی و زرهی از جولان اشغالی حرکت کرده و وارده حومه ... نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, الجزایر, ترکیه, خاورمیانه, سوریه, صهیونیسم, عراق, لبنان

گروه لاهه تجارت نظامی با اسرائیل را متوقف کرد

با تداوم جنایات صهیونیست‌ها در غزه، کشورهای عضو گروه لاهه اعلام کردند که تجارت نظامی – دفاعی با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده‌اند. به گزارش ایسنا، گروه لاهه، که حدود ۳۰ کشور را برای اتخاذ «اقدامات هماهنگ قانونی و دیپلماتیک» علیه اسرائیل متحد می‌کند، از تعلیق تجارت سلاح و کالاهای نظامی با این رژیم ... گروه لاهه تجارت نظامی با اسرائیل را متوقف کرد

ادامه

آفریقای جنوبی, اسراییل, اندونزی, بولیوی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, عراق, عمان, فلسطین, کلمبیا, کوبا, لیبی, مالزی, نامیبیا, نیکاراگوئه

راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

همزمان با برگزاری نشست وزرای خارجی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل، حامیان فلسطین در مقابل ساختمان شورای اروپایی تجمع کردند و خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شدند. به گزارش ایسنا، معترضان حامی فلسطین همچنین در این تجمع از مقام‌های اروپایی خواستند تا فورا صادرات تسلیحاتی به اسرائیل را متوقف کنند. ... راهپیمایی در مرکز شهر بروکسل برای درخواست تعلیق همکاری‌ با اسرائیل

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسراییل, بلژیک, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین, نسل‌کشی, همبستگی

دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از سوی اسرائیل تهدید به نابودی شد

رسانه انگلیسی از تهدیدات اسرائیل در ماه مه گذشته علیه دادستان دیوان بین‌المللی کیفری به واسطه یک وکیل انگلیسی و اعمال فشار بر او برای آنکه احکام بازداشت این دیوان علیه نخست‌وزیر و وزیر جنگ وقت این رژیم را لغو کند، خبر داد. به گزارش ایسنا، به نوشته رسانه انگلیسی «میدل ایست آی»، «نیکولاس کافمن»، ... دادستان دیوان کیفری بین‌المللی، از سوی اسرائیل تهدید به نابودی شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, دیوان داوری لاهه, صهیونیسم

«پلوسی» توافق آتش‌بس موقت ترامپ با ترکیه را دروغین خواند

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان و «چاک شومر» رهبر اقلیت دمکرات سنای آمریکا ضمن مخالفت با توافق ترامپ و اردوغان برای آتش‌بس موقت در شمال شرق سوریه، آن را “دروغین” توصیف کردند.

 

ایرنا به نقل از گزارش روز جمعه خبرگزاری رویترز، نانسی پلوسی رئیس دمکرات مجلس نمایندگان و چاک شومر رهبر اقلیت دمکرات سنای آمریکا توافق میان واشنگتن و آنکارا برای ترک مخاصمه موقت در شمال سوریه را «دروغین» دانستند.

 

رهبران دمکرات کنگره در بیانیه‌ای مشترک گفتند: این توافق اعتبار سیاست خارجی آمریکا را به طور جدی خدشه‌دار می‌کند و پیام خطرناکی به متحدان و دشمنان ما می‌فرستد که نمی‌توان به سخنان ما اعتماد کرد. رئیس جمهوری اردوغان هیچ امتیازی نداده، اما رئیس جمهوری ترامپ به او همه چیز داده است.

 

مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا شب گذشته پس از دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که آنکارا با آتش‌بس در شمال سوریه موافق کرده است.

 

این در حالی است که «مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه پس از این اظهارات گفت که این توافق «آتش‌بس» نبوده بلکه توقف موقت عملیات آنکارا در شمال شرق سوریه بوده است.

 

پنس با اشاره به مذاکرات خود با اردوغان و مذاکرات هیات‌های دو کشور افزود: طی ۱۲۰ ساعت آینده آمریکا زمینه خروج نیروهای ی.پ.گ(یگان‌های مدافع خلق) از ۳۰ کیلومتری مرزهای ترکیه را فراهم خواهد کرد و پس از آن، ترکیه آتش‌بس را اعلام می‌کند.

 

معاون رییس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه طبق توافق دو طرف، ترکیه به هیچ عنوان عملیاتی در کوبانی انجام نخواهد داد، گفت: ترکیه و آمریکا در شمال شرق سوریه در زمینه پایان فعالیت‌های داعش به توافق رسیده‌اند و جزئیات مورد توافق اعلام خواهد شد.

 

معاون دونالد ترامپ اظهار داشت:‌ طبق توافق به عمل آمده میان دو طرف، آمریکا هیچ تحریمی علیه ترکیه اعمال نخواهد کرد و تحریم‌های اقتصادی وضع شده نیز از میان برداشته خواهد شد.

 

ترکیه از چهارشنبه هفته گذشته به رغم مخالفت گسترده در شمال سوریه مبادرت به مداخله نظامی کرده است. آنکارا هدف خود از این عملیات را مسدود کردن کریدور تروریستی در مرزهای خود و تاسیس منطقه امن در مرزهای ترکیه با سوریه در عمق ۳۰ کیلومتری خاک سوریه اعلام کرده است.

 

توافق آتش‌بس ۵ روزه در شمال سوریه؛ کردها پذیرفتند، دمشق آن را مبهم دانست

 

نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کردند توافقنامه آتش‌بس منعقد شده بین ترکیه و آمریکا در شمال سوریه را که مدت آن پنج روز است پذیرفته‌اند. در حالی که بثینه شعبان، مشاور بشار اسد، این توافق را مبهم خواند و سازمان ملل از هر تلاشی برای کاهش تنش استقبال کرد.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، مظلوم کوبانی، یکی از فرماندهان نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کرد، نیروهای کرد توافق با ترکیه را قبول کرده‌اند و هر آنچه لازم باشد برای به ثمر نشاندن آن انجام می‌دهند.

 

مظلوم کوبانی گفته آنها آتش‌بس در شهرهای راس‌العین و تل الابیض را رعایت خواهند کرد هر چند تصریح کرده که “ما درباره (آتش‌بس در) دیگر شهرها و مناطق صحبتی نکرده‌ایم.”

 

آلدار خلیل، یکی دیگر از رهبران برجسته کرد نیز در اظهارات تلویزیونی از توافق صورت گرفته و توقف درگیری‌ها استقبال کرد. اما در عین حال گفت، کردها در برابر هر حمله‌ای از خود دفاع خواهند کرد.

 

خلیل افزود، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه خواهان نفوذ تا عمق ۳۲ کیلومتری در سوریه است و ما قبلا این شروط را رد کردیم.

 

از سوی دیگر، بثینه شعبان مشاور بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه تصریح کرد، توافق اعلام شده بین ترکیه و آمریکا درباره آتش‌بس در شمال سوریه مبهم است.

 

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت، دمشق امکان ندارد نمونه کردستان عراق در سوریه را بپذیرد.

 

رئیس شورای امنیت نیز در واکنش به توافق آتش‌بس در شمال سوریه آن را اگر عملا تحقق یابد امری مثبت خواند.

 

وی به خبرنگاران گفت، اعضای شورای امنیت منتظر جزئیات توافق دو طرف هستند.

 

بیانیه مشترک ترکیه و آمریکا درباره توافق دو کشور بر خروج یگان‌های مدافع خلق کرد از شمال سوریه، پس از دیدار هیئت‌های سیاسی عالی رتبه ترکیه و آمریکا به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و مایک پنس، معاون اول رئیس جمهوری آمریکا منتشر شد.

 

جزئیات این توافق به این شرح است:

-آمریکا نگرانی امنیتی مشروع ترکیه نسبت به مرزهای جنوبی خود را درک می‌کند.

– هر دو کشور بر لزوم همکاری بیشتر میدانی به‌ویژه در شمال شرق سوریه در راستای منافع مشترک تاکید می‌کنند.

– ترکیه و آمریکا مصمم به ادامه مبارزه با داعش در شمال شرق سوریه هستند.

– ترکیه و آمریکا با شعار “یکی برای همه، همه برای یکی” به تعهدات خود جهت حفاظت از خاک ناتو و مردم‌های آن پایبند هستند.

– هر دو کشور بر تعهد خود در زمینه حفاظت از جان مردم، حقوق بشر و اقلیت‌های دینی و قومی تاکید می‌کنند.

– طرف ترک، متعهد است تا امنیت ساکنان مناطق امن تحت کنترل نیروهای ترکیه را تامین کند و برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان و زیرساخت‌ها نهایت دقت و حساسیت را به خرج دهد.

– دو کشور موافق هستند که تنها عناصر تروریستی، مخفیگاه٬ پناهگاه٬ مواضع٬ سلاح و وسایل نقلیه متعلق به آنها مورد هدف عملیات‌های مبارزه با تروریسم قرار بگیرند.

 

مایک پنس در این رابطه اظهار کرد، کشورش و ترکیه روز پنج‌شنبه توافق کردند آتش‌بس در شمال سوریه ۱۲۰ ساعت یا به عبارتی پنج روز باشد. توقف عملیات نظامی ترکیه به کردها اجازه خواهد داد از مرزهای ترکیه به مسافت ۳۲ کیلومتر عقب بنشینند.

 

پنس افزود، واشنگتن تضمین‌هایی از یگان‌های مدافع خلق کرد درباره عقب‌نشینی منظم از منطقه دریافت کرده است.

 

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا اظهار کرد: توافق شامل همکاری در آینده درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه می‌شود تا امنیت ملی ترکیه تضمین شود.

 

به گفته معاون دونالد ترامپ، آمریکا با یگان‌های مدافع خلق، نیروی نظامی اصلی کردها، برای عقب‌نشینی همکاری خواهد کرد.

 

او همچنین گفت با اجرای این آتش‌بس، ترکیه دیگر با تحریم‌های بیشتر مواجه نخواهد شد و بعدتر هم تحریم‌های وضع‌شده علیه آن رفع خواهد شد.

 

در این راستا سخنگوی نیروهای “ارتش آزاد سوریه” وابسته به ترکیه اعلام کرد، با دید مثبت به این توافق نگریسته می‌شود و ارتش آزاد سوریه با طرف ترکیه‌ای درباره تعلیق اقدامات نظامی هماهنگ است.

دستیار پامپئو: هدف از اعزام نظامیان بیشتر به عربستان افزایش فشارها به ایران است

دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور غرب آسیا می‌گوید که اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی به خاک عربستان سعودی با هدف افزایش فشارها بر ایران صورت گرفته است.

ادامه

امریکای شمالی, ایران, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عربستان سعودی

تردید روسیه درباره ماهیت توافق ترکیه-آمریکا برای توقف عملیات در سوریه

مقام دومای روسیه با اشاره به اینکه ترکیه و آمریکا در زمان توافق درباره وضعیت نظامی در شمال شرق سوریه، می‌بایست دیدگاه دمشق را در نظر می‌گرفتند، امکان یک بازی سیاسی و اقدام برنامه‌ریزی شده آنها را بعید ندانست.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, مقاله

پنس: ترکیه و آمریکا برای برقراری آتش بس در سوریه به توافق رسیدند

مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه در کنفرانس خبری با مایک پمپئو در آنکارا از توافق ترکیه و آمریکا برای برقراری آتش بس در شمال سوریه خبر داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه