اظهارات ترامپ درباره مروان البرغوثی جلسه کابینه نتانیاهو را متشنج کرد

روزنامه اسرائیلی نوشت در پی اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح که از سال ۲۰۰۲ در اسارت است، طوفانی در کابینه این رژیم به پا شد. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «معاریو» نوشت: در جلسه روز جمعه کابینه با حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر (این رژیم) زمانی که مطلب منتشر شده ... اظهارات ترامپ درباره مروان البرغوثی جلسه کابینه نتانیاهو را متشنج کرد

ادامه

آزادی, آمریکا, اسراییل, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, فلسطین, کودکان

مشاور سابق ترامپ: آژانس سیا برای موساد کار می‌کند

مشاور سابق ترامپ گفت آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده به دولت واشنگتن درباره موضع حماس در مذاکرات با اسرائیل ارائه کرده است. به گزارش ایسنا، «استیو بنن» مشاور سابق «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا همچنین مدعی شد که آژانس سیا برای موساد اسرائیل کار می‌کند و تحت تاثیر و نفوذ این ... مشاور سابق ترامپ: آژانس سیا برای موساد کار می‌کند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, خاورمیانه, صلح, عمان, گزارش

رسانه اسرائیلی کان: افسران آمریکایی بر عملیات نظامی اسرائیل در لبنان نظارت دارند

رسانه‌های عبری گزارش داده‌اند که افسران آمریکایی در مقر فرماندهی شمال ارتش اسرائیل در شهر صفد حضور دارند و به‌صورت مستقیم بر حملات علیه لبنان نظارت می‌کنند؛ اقدامی که از گذار واشنگتن از نقش «میانجی» به «شریک میدانی» در مدیریت درگیری‌ها حکایت دارد. به گزارش ایسنا، غزه آتش‌بس شکننده‌ای را حفظ کرده است، در حالی ... رسانه اسرائیلی کان: افسران آمریکایی بر عملیات نظامی اسرائیل در لبنان نظارت دارند

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, گزارش, لبنان

دستور نتانیاهو برای توقف بررسی طرح الحاق کرانه باختری

بعد از به راه افتادن موج انتقادات بین‌المللی از اقدام پارلمان اسرائیل در بررسی قانون الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی نتانیاهو دستور توقف موقت این روند را صادر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل روسیا الیوم، اویر کاتز رئیس ائتلاف حاکم بر اسرائیل اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم دستور ... دستور نتانیاهو برای توقف بررسی طرح الحاق کرانه باختری

ادامه

آمریکا, اسراییل, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

هشدار ترامپ خطاب به اسرائیل: حمایت‌های آمریکا را از دست می‌دهید

رئیس جمهور آمریکا خطاب به اسرائیل درباره تبعات الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با مجله تایم این کشور گفت: الحاق کرانه باختری هرگز رخ نخواهد داد چرا که من به کشورهای عربی قول داده‌ام این اتفاق نمی‌افتد. ... هشدار ترامپ خطاب به اسرائیل: حمایت‌های آمریکا را از دست می‌دهید

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, جهان عرب, خاورمیانه, خلع سلاح, فلسطین, گزارش

عبدالباری عطوان؛ چرا تهران به سرعت دشمن سعودی‌اش را تبرئه کرد؟

به نظر نمی‌رسد همزمانی حمله به نفتکش ایرانی حامل یک میلیون بشکه نفت، در راه آن به سمت سوریه، با اعلام وزارت دفاع امریکا در مورد اعزام هزاران سرباز و سامانه موشکی تاد، به عربستان، تصادفی بوده باشد.

 

عبدالباری عطوان در رای الیوم نوشت: به نظر نمی‌رسد همزمانی حمله به نفتکش ایرانی حامل یک میلیون بشکه نفت، در راه آن به سمت سوریه، با اعلام وزارت دفاع امریکا در مورد اعزام هزاران سرباز و سامانه موشکی تاد، به عربستان، تصادفی بوده باشد. بدیهی است به دنبال حملاتی که به تاسیسات نفتی بقیق و خریس در عربستان سعودی شد، منطقه خلیج فارس یا دریای سرخ، مرحله جدیدی از تنش‌ها را پیش روی خود دارد.

 

در ادامه این مطلب آمده است: حمله‌ای که به نفتکش ایرانی «سابیتی» در سواحل شهر جده عربستان صورت گرفت، در نوع خود اولین حمله بود؛ چرا که تا کنون در ماه‌های اخیر، هیچ نفتکش ایرانی هدف حملات قرار نگرفته بود؛ بویژه آنکه در جریان حمله به نفتکش ‌ها در بندر الفجیره امارات، حتی انگشت‌های اتهام متوجه ایران شد.

 

شرکت ملی نفت ایران، که مالک این نفتکش است، شلیک این موشک‌ها از عربستان را رد کرد و این امر، علامت سوال‌های متعددی را در مورد طرف مسئول این حمله، به دنبال دارد.

 

پیش بینی‌هایی وجود دارد که براساس آن، بعید نیست زیر دریایی‌های اسرائیلی، در جریان یک تهدید واضح، دو موشک را به سمت نفتکش ایرانی شلیک کرده باشند؛ آنچه که باعث تغییر مسیر نفتکش و بازگشت آن به آب‌های خلیج فارس شد. در سال‌های گذشته، اسرائیل در پشت پرده صد‌ها حمله موشکی و هوایی قرار گرفته است و عجیب و دور از انتظار نیست که دایره حملات خود را تا دریای سرخ و حتی خلیج فارس، گسترش داده باشد.

 

یک روایت دیگر هم وجود دارد، که براساس آن، نیروی دریایی آمریکا هم می‌تواند در بین متهمین باشد، که در پاسخ به حملاتی که به شش نفتکش سعودی، اماراتی و نروژی در دریای عمان صورت گرفت، این حمله را به نفتکش ایرانی ترتیب داده باشد.

 

حمله به بقیق، که در رأس صنعت نفت عربستان جای دارد و قبول مسئولیت این حمله از سوی انصارالله، در واقع به معنای دو اهانت بود؛ اول به مملکت سعودی و هیبت آن، که با این حمله، شکنندگی اقدامات حمایتی آن از تاسیسات نفتی اش مشخص شد و دوم، سامانه‌های موشکی و رادار‌های آمریکایی که موشک‌های حوثی‌ها توانستند از ان‌ها عبور کرده و با دقت زیادی به هدف برخورد کنند.

 

تبرئه عربستان از سوی ایران، به این سرعت و قبل از شروع تحقیقات رسمی، به این معنی است که ایران خواهان تنش زایی با همسایه عربی اش در زمان حاضر و یک روز قبل از رسیدن عمران خان به تهران، نیست؛ سفری که با هدف رساندن پیشنهاد عربستان برای مذاکره، انجام می‌شود. علاوه بر اینکه این تبرئه عربستان، به معنای آگاهی ایران از این مساله است که کدام طرف پشت حمله به نفتکش ایستاده است.

 

با توجه به تجارب ماه‌های گذشته، احتمالات پاسخ ایران به این حمله، بسیار زیاد است؛ همانطور که سپاه پاسداران ایران لحظه‌ای در سرنگون کردن پهپاد آمریکایی که وارد مرز‌های هوایی ایران شد، درنگ نکرده و به سرعت، به توقیف نفتکش ایرانی توسط بریتانیا، واکنش نشان داد.

 

آیا ما در برابر تنش تازه‌ای در جنگ نفتکش ‌ها هستیم؟ یا اینکه مساله عمیقتر از این حرفهاست و آمریکا، اسرائیل و عربستان، نقشه مشترکی برای وارد آوردن ضرباتی به ایران دارند، تا از حمله به ارامکو انتقام بگیرند؟

 

فعلا پاسخی برای این سوالات نداریم. اما اعلام پنتاگن در مورد اعزام ۳۰۰۰ سرباز و سامانه موشکی تاد و پاتریوت به عربستان، برای حمایت از تاسیسات نفتی آن، بیانگر این مهم است که در برابر تحولات خطرناکی قرار داریم، که نشانه‌های آن در روز‌ها و ماه‌های آینده، مشخص می‌شود و چه بسا پاسخ ایران به حمله به نفتکش «سابیتی» و حجم این پاسخ، می‌تواند ابعاد تحولات پیش رو را معین کند..

انتخاب

ترامپ؛ به فرماندهان نظامی اطلاع دادم باید نیروهای ما در افغانستان بازگردند

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بامداد یکشنبه گفت: به فرماندهان نظامی اطلاع دادم باید نیروهای ما که ۱۹ سال است در افغانستان باقی ماندند، بازگردند.

ادامه

افغانستان, امریکا, جهان, حضور نظامی, خاورمیانه, خبر, روسیه, عراق