واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

طی روزهای اخیر نیروهای اوکراینی مجبور به عقب‌نشینی از سه روستا در منطقه دونتسک شدند؛ اتفاقی که نه تنها نقاط آسیب‌پذیر اوکراین را عمیق‌تر کرده است، بلکه مسئله کمبود نیروهای این کشور را مجددا برجسته می‌کند. به گزارش ایسنا، پس از کمک‌های ایالات متحده به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که پیشتر ... واشنگتن‌پست: اوکراین دیگر نیرویی ندارد که آمریکا بخواهد کمک کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپای مرکزی, اسلواکی, اوکراین, جنگ نیابتی, روسیه, رومانی, شرق اروپا, غرب, غرب اروپا, گزارش, لهستان, مجارستان, مولداوی

ارتش روسیه «نووباخموتوکا» را تصرف کرد

وزارت دفاع روسیه امروز در بیانیه‌ای از آزادسازی شهرک «نووباخموتوکا» در دونتسک از دست نیروهای اوکراین خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع روسیه امروز یکشنبه در بیانیه‌ ای در خصوص روند ادامه عملیات ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: نیروهای مسلح روسیه شهرک نووباخموتوکا ... ارتش روسیه «نووباخموتوکا» را تصرف کرد

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا

ایرلند: اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است/ هشدار ایتالیا به اسرائیل: از افزایش تنش‌ها در منطقه خودداری کنید

سیمون هریس نخست وزیر ایرلند بار دیگر بر شناسایی کشور مستقل فلسطین تاکید کرد و گفت که اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است. به گزارش ایرنا، هریس سه‌شنبه شب در مصاحبه با سی. ان. ان گفت: در حال حاضر، اقدامات دولت نتانیاهو در رابطه با ایجاد فاجعه انسانی در غزه و تاثیر آن بر ... ایرلند: اسرائیل انتقام را جایگزین منطق کرده است/ هشدار ایتالیا به اسرائیل: از افزایش تنش‌ها در منطقه خودداری کنید

ادامه

اسراییل, ایتالیا, ایرلند, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, غرب اروپا, فلسطین, کودکان

چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

چین امروز سه‌شنبه، از انگلیس خواست تا از مداخله در امور هنگ کنگ و همدستی با مجرمان و آشوبگرانی که امنیت ملی چین را تضعیف می‌کنند، دست بردارد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره تهمت‌های ... چین گزارش انگلیس درباره هنگ کنگ را رد کرد

ادامه

آزادی, انگلیس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, غرب اروپا, هنگ کنگ

ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

منابع خبری بامداد جمعه از استقرار مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه در نیجر در پی لغو توافق نظامی این کشور با آمریکا، خبر دادند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، تلویزیون دولتی نیجر گزارش داد که مربیان نظامی روسیه با یک هواپیمای حامل تجهیزات نظامی وارد این کشور شدند. بر اساس این گزارش، در ... ورود مربیان نظامی و پدافند هوایی روسیه به نیجر

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا, غرب آفریقا, غرب اروپا, فرانسه, نیجر

واشنگتن‌پست؛ نشست گروه ۷ آن چیزی نبود که ترامپ می‌خواست

“دونالد ترامپ رسم دارد تا با حضور در گردهمایی‌های مختلف رهبران جهان، جسورانه اعمال نفوذ و رفتار کند؛ حتی اگر این کار باعث شود همتایانش معذب شوند و با اکراه به خواسته او تن دهند.”

 

نشریه واشنگتن‌پست در تحلیل ذیل به بررسی اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا طی نشست گروه هفت که در شهر بیاریتز فرانسه برگزار شد، پرداخته است:

 

«اما روز یکشنبه در اولین روز نشست گروه هفت در شهر بیاریتز فرانسه او سعی داشت تا خود را عقب نگه دارد.

 

در حالیکه جنگ تجاری او با چین موضوع این نشست نبود، با توجه به اینکه پیامدهای این جنگ درخصوص اقتصاد جهان واضح و بدیُمن بوده، واضح است که این موضوع یکی از موارد برجسته در گفت‌وگوها بوده است و می‌توان فهمید که نشست گروه هفت، آن مقصد دوستانه که مورد انتظار ترامپ باشد، نبود.

 

او نشست مذکور را با مشکلی که خودش درست کرد، آغاز نمود و در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قصد تجدید نظر درخصوص تشدید جنگ تجاری با چین دارد، پاسخی مثبت به گزارشگران ارائه کرد. وی گفت: “بله، البته. چرا نداشته باشم؟”؛ سپس افزود: “من درباره همه چیز فکر دومی دارم”.

 

مشهود است که این اظهارات غیرمنتظره او، نشان‌دهنده عدم قطعیتش درباره موضعش است اما کاخ سفید پس از این گفته او، سریعا به جمع کردن موضوع پرداخت و استفانی گریشام، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد که تنها پشیمانی ترامپ، عدم “افزایش زیادتر تعرفه‌ها” بر واردات از چین بوده است. در همین حین، لری کادلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید، دفاع دیگری [از ترامپ] کرد و گفت که او، “سوال را خوب نشنیده است”؛ این در حالی است که گزارشگران، پرسش مذکور را برای سه بار مطرح کرده بودند. تنها این احتمال وجود دارد که او توجه خوبی به سوال نکرده باشد؛ اما اظهار نظر این‌چنینی در مسئله مهمی چون جنگ تجاری، می‌تواند غیر سازنده باشد؛ جنگی که به راستی فرسایشی شده است.

 

در همین حال اگرچه افزایش نشانه‌های رکود [در آمریکا] و عقب نشستن از اعمال کردن برخی تعرفه‌های مقرر را شاهد هستیم اما بعید به نظر می‌آید که ترامپ، از ادامه جنگ تجاری پشیمان شده باشد.

 

طی کنفرانس خبری، رئیس‌جمهور آمریکا اطمینان داد که رهبران جهان [حاضر در نشست] تلاش ندارند تا او را تحت فشار برای خروج از جنگ تجاری بگذارند؛ با این حال دقایقی بعدتر، بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، با ملایمت از ترامپ خواست تا جنگ تجاری را تشدید نکند.

 

جانسون در اظهاراتش گفت: “ببینید، می‌خواهم بگویم که به رئیس جمهور [ترامپ] بابت همه چیزهایی که اقتصاد آمریکا بدست می‌آورد، تبریک می‌گویم. دیدن این [موضوع] عالی است”؛ وی در ادامه با بیان اینکه نظر غیر تخصصی‌ خود را می‌خواهد عرضه کند، گفت: “ما در کل طرفدار صلح تجاری و کاهش ‌این [جنگ تجاری] -در صورتی که بتوانیم- هستیم”. جانسون هم‌چنین بیان داشت: “ما تعرفه‌ها را در کل دوست نداریم”.

 

پی بردن به دلیل طرح این درخواست، زیاد سخت نیست؛ این سخنان فردی است که برای انجام بریگزیت پیشگام شده است -و جهت نفع بردن، روابط خوبی با ترامپ ایجاد کرده- که حال در پی رویه‌ای (“صلح تجاری”) از رابطه چین و آمریکاست که مقابله‌گرایی کمتری در آن باشد.

 

جانسون تنها کسی نیست که به طور ملایم به مغایرت با ترامپ پرداخته باشد؛ ترامپ، طی دیداری با شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، از طرح یک توافق تجاری جداگانه با این کشور صحبت کرد؛ به نظر می‌رسد که این توافق، نوعی توافق مقابله‌ای با معاهده تجاری آمریکا و چین باشد. با این حال، اطلاعات دقیق‌تری از توافق احتمالی آمریکا با ژاپن در دست نیست. ترامپ سعی داشته تا توجه‌ها را از جنگ تجاری منحرف کند و در همین راستا، وعده غیر قطعی تابستان سال پیشش مبنی بر بستن توافق تجاری با اتحادیه اروپا را نیز اخیرا مطرح کرده است.

 

“آبه” تمایل داشت تا در همین حد ظاهر شود و با وجود اینکه ترامپ مکررا از او خواست تا درباره خرید “صدها میلیون دلار ذرت آمریکا” توسط ژاپن صحبت کند، وی آن را به “خرید احتمالی ذرت آمریکا” تقلیل داد و تاکید کرد که “این اقدام، توسط بخش خصوصی ژاپن انجام خواهد گرفت”. او افزود: “ما هنوز برخی کارهای باقی‌مانده داریم که باید در سطح کاری به آن‌ها پرداخته شود”.

 

طی همان روز از نشست گروه هفت، اصلی‌ترین خبر نیز منتشر شد: حضور ناگهانی محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران. ظریف طبق گزارشات، به دعوت امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به این کشور آمده بود و دیگر رهبران حاضر در نشست، از این موضوع خبری نداشتند. ترامپ در پاسخ به سوالی در این‌باره، مختصرا گفت “هیچ نظری” در این خصوص ندارد و به نظر می‌رسید که نمی‌توانست نتیجه‌گیری به خصوصی کند.

 

این اقدام غیر معمولِ ابراز قدرت توسط فرانسه، احتمال خشمگین شدن دولت ترامپ را در پی داشته؛ دولت ترامپ بر خلاف رویکرد فرانسه و کشورهای اروپایی که سعی بر حفظ توافق برجام دارند، تلاش کرده تا تحریم‌هایی سنگین علیه ایران وضع کند؛ یکی از این تحریم‌ها، اعمال محدودیت سفر برای خود ظریف است. طبق گزارش واشنگتن‌پست، حضور ظریف، بلافاصله به عنوان گواهی بر انزوای آمریکا با رویکردش در قبال ایران دیده شد.

 

ترامپ در پاسخگویی بعدی خود، با لحنی خاموش‌وار گفت: “ما کار خود را [در قبال ایران] خواهیم کرد؛ اما من نمی‌توانم افراد را از صحبت کردن منع کنم، اگر آن‌ها می‌خواهند صحبت کنند، می‌توانند صحبت کنند”.

 

در عین حال نیکی هیلی، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، پاسخی کامل‌تر داد و این اقدام را، “بی‌احترامی به دونالد ترامپ و دیگر رهبران حاضر در نشست گروه هفت” و نیز “دغل‌کاری ماکرون و بسیار غیر صمیمی” عنوان کرد. او از هشتگ “#دوستان‌اینگونه‌نمی‌کنند” نیز استفاده نمود.»

ایسنا

مرکل: یک گام بزرگ برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها با ایران برداشتیم

صدراعظم آلمان گفت که سران گروه هفت “یک گام بزرگ در تلاش‌های‌شان برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها با ایران” برداشته‌اند اما هنوز کار زیادی باید انجام شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, ایران, جهان, چین, خبر, غرب اروپا, فرانسه

ایران در نشست گروه هفت؛ ترامپ پیشنهادات ماکرون را رد می‌کند؟

برخی ناظران مسائل بین‌المللی معتقدند احتمال موفقیت تلاش‌های فرانسه اندک است. چرا که ترامپ با تمام توان آمریکا، ایران را تحت فشار قرار داده و بعید است که بدون گرفتن امتیاز از این کشور، از مواضع خود عقب‌نشینی کند.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه