بیست و هشتم اردیبهشت ماه هر ساله به مناسبت زادروز حکیم عمر خیام نیشابوری گرامی داشته میشود.
به گزارش اسپوتنیک، امروز بیست و هشتم اردیبهشت، زادروز حکیم “عُمَر خَیّام نیشابوری”، فیلسوف، ریاضیدان، ستارهشناس و رباعیسرای ایرانی است که در دوران سلجوقی میزیست و در سال ۴۲۷ خورشیدی چشم به جهان گشود.
عمر خیام وی پس از طی تحصیلات در حوزه ای مختلف در رشته ریاضیات و نجوم تبحر خاصی یافت و در این حوزه شیوه های خاصی را در حل مسایل مختلف ابداع کرد. حکیم عمر خیام به دلیل تبحر و دانش عظیمی که در این دو علم بدست آورده بود ، ملکشاه سلجوقی او را به سوی در بار فراخواند و وی را در صدر نشاند.

این رباعی سرا و دانشمند ایرانی در زمره دانشمندانی است که مجسمه وی در “چهارطاقی دانشمندان ایرانی” در سازمان ملل متحد قرار بنا نهاده شده است.
“چهارطاقی دانشمندان ایرانی” بنایی مجسمهای، به شکل چهارطاقی است که ترکیبی از سبکهای معماری و تزئینات هخامنشی به حساب میآید و در آن مجسمههایی از چهار فیلسوف ایرانی “عمر خیام”، “ابوریحان بیرونی”، “محمد زکریا رازی” و “ابوعلی سینا” قرار دارد. دولت جمهوری اسلامی ایران در ۵ ژوئن ۲۰۰۹ مصادف به عنوان نشانی از پیشرفت علمی صلحآمیز این ساختمان را به دفتر سازمان ملل متحد در وین هدیه داد که این بنا هماکنون در محوطهٔ این سازمان در سمت راست ورودی اصلی قرار داده شدهاست.

شایان ذکر است که شرکت گوگل هر ساله به مناسبت زادروز این رباعی سرا و دانشمند ایرانی لوگوی خود به تصویری از حکیم عمرخیام تغییر می دهد.