هیل: اوکراین باید درباره دزدی از غرب پاسخگو باشد

ستون‌نویس نشریه آمریکایی با انتقاد از عدم مدیریت و فساد مالی اوکراین درخصوص کمک‌های ایالات متحده، تاکید کرد که اوکراین باید در «دزدی از کمک‌های غربی» پاسخگو باشد. به گزارش ایسنا، آمریکا به عنوان یکی از متحدان و حامیان اصلی اوکراین محسوب می‌شود و از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین کمک‌های قابل‌توجهی به ... هیل: اوکراین باید درباره دزدی از غرب پاسخگو باشد

ادامه

آمریکا, افغانستان, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, شرق اروپا, عراق, غرب, فساد, ناتو

افشای دروغگویی ارتش آمریکا درباره ارزش خودروهای زرهی داده شده به اوکراین

ارزیابی صورت گرفته از گزارش‌های پنتاگون نشان می‌دهد ارتش آمریکا میلیاردها دلار از کمک‌های نظامی در نظر گرفته شده برای اوکراین را صرف خرید تجهیزات نظامی جبرانی با قیمتی ۸۰ برابر بالاتر کرده است. به گزارش ایسنا، خودروهای زرهی شامل بیش از ۹۰۰ نفربر زرهی از مدل M۱۱۳، بالغ بر ۴۰۰ خودروی زرهی Stryker و ... افشای دروغگویی ارتش آمریکا درباره ارزش خودروهای زرهی داده شده به اوکراین

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, اوکراین, جهان, خبر, شرق اروپا, فساد

احسان سلطانی: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمی‌بینم / افزایش نرخ ارز راحت‌ترین راه برای سودجویی عده‌ای خاص است!

این کارشناس مسائل اقتصادی گفت: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمی‌بینم. سیاستِ سال‌ها این بوده که به جای حلِ مشکلات به شکل ساختاری، سیاستی پیش می‌گرفتند که تنها به نفع عده‌ای خاص باشد. بانک‌های فاسد و دیگر نهادهای اقتصادی فقط به دنبال حفظ منافع خاص خود هستند، در حالی ... احسان سلطانی: هیچ حسن نیت و اراده و صداقتی برای درست کردنِ امور نمی‌بینم / افزایش نرخ ارز راحت‌ترین راه برای سودجویی عده‌ای خاص است!

ادامه

اقتصادی, ایران, تحریم, تحلیل, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غارتگری, فساد, فقر, معیشت

رئیس جمهور صربستان: من اسد نیستم!

رئیس جمهور صربستان با مقایسه کردن خود با بشار اسد گفت معترضان تحت حمایت غرب در کشورش به دنبال «تغییر رژیم» در صربستان هستند اما دولت او قصد ندارد تسلیم شود. به گزارش ایسنا، صربستان در جریان جنگ اوکراین و روسیه بر داشتن موضع بی‌طرف تاکید کرده و رسما به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو ... رئیس جمهور صربستان: من اسد نیستم!

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اوکراین, تحلیل, جنوب شرق اروپا, روسیه, سوریه, صربستان, غرب, فساد

صاحب‌نظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد

یکی از صاحب‌نظران امور خاورمیانه در گفت‌وگو با تارنمای نشریه پولیتیکو با اشاره به فقر حاکم بر سوریه، از آمریکا خواست اکنون که حکومت دلخواه در دمشق بر سر کار آمده، از تصرف چاه‌های نفت این کشور دست بردارد. به گزارش ایرنا، جاشوا لندیس (Joshua Landis) رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما که بیش از ... صاحب‌نظر امور خاورمیانه دانشگاه اوکلاهما: آمریکا درآمد ناشی از فروش نفت سوریه را صرف تامین مالی شورشیان کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحلیل, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, روسیه, فساد

وثیقه‌هایی که سر از حساب‌های شخصی درآوردند

صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه متهم شده به این که سود وثیقه‌ها و خسارات پرداختی به قوه قضائیه را به حساب‌های شخصی‌اش واریز کرده است. دو رسانه خصوصی این موضوع را فاش کردند و یک نماینده مجلس پیگیر آن است.

۶۳ حساب شخصی به نام صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه. موجودی حساب‌ها هزار میلیارد تومان و سود ماهانه آن ۲۲ میلیارد تومان. محل تامین موجودی نیز وجوه واریزی از سوی اشخاص حقیقی و اصحاب دعاوی حقوقی و کیفری و برخی متهمان دادسراها که بابت قرارهای وثیقه و تودیع خسارات به حساب قوه قضائیه واریز می‌شود.

این خبر اولین بار از تلویزیون اینترنتی “دُر” پخش شد و پس از آن کانال تلگرامی “آمدنیوز” با ذکر جزئیات بیشتر آن را منتشر کرد.
هفته گذشته علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد در گفت‌وگو با شبکه دو سیمای جمهوری اسلامی ایران درباره این خبر گفت: «خبر برخی سایت‌های خارجی در مورد حساب‌های بانکی قوه‌ قضاییه قطعا ناصحیح است و آن چیزی که بوده این است که از حدود بیست سال پیش با هماهنگی خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی، مبالغی با رعایت موازین شرعی و قانونی به نام قوه قضائیه در سیستم بانکی کشور سپرده گذاری شده و طبیعی است که به این سپرده ها سودی تعلق می گیرد، اصل وجوه سپرده گذاری به هیچ وجه مورد استفاده قرار نگرفته است و در حساب بانکی باقی مانده اما سودی که به این حساب‌ها تعلق می گیرد صرف برخی هزینه‌های معین در قوه قضائیه شده است.»

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی یک هفته پس از سخنان وزیر اقتصاد در نطق علنی خود در صحن مجلس به این موضوع اشاره کرد و پرسید: «بنده از وزیر محترم اقتصاد این سوال را دارم منظور ایشان از حدود قانون و موازین شرعی چیست؟ و کدام قانون اجازه می‌دهد وجوه دولتی به حساب‌های شخصی واریز شود.»
شیرین عبادی، وکیل و حقوقدان در این باره به دویچه‌وله می‌گوید: «طبق قانون این بهره‌ها بایستی در حساب قوه قضاییه ریخته بشود و رئیس قوه قضاییه حسب قوانین مرتبطی که وجود دارد می‌تواند این را صرف بهبود وضعیت قوه قضاییه، ایجاد شعب مختلف دادگاه‌ها و رفاه قضات و کارمندان دادگستری بکند.»
دارنده جایزه نوبل صلح تاکید می‌کند که بهره این پول‌ها باید در حسابی به نام قوه قضاییه ریخته بشود، نه به حساب شخصی افراد و تنها باید صرف مواردی شود که در بالا ذکر شده است.

.
همراهی دولت و قوه قضائیه
وزیر اقتصاد در مصاحبه خود گفته از بیست سال پیش مبالغی متعلق به قوه قضائیه در سیستم بانکی کشور سپرده‌گذاری می‌شد. رضا حقیقت‌نژاد روزنامه‌نگار مقیم استانبول که درباره این موضوع تحقیق کرده به دویچه‌وله می‌گوید که از حدود سال‌های ۱۳۶۰ نامه‌نگاری‌هایی بین قوه قضائیه و دولت و خزانه‌داری درباره حساب‌های این قوه وجود داشته و درآمد قوه قضائیه همواره مورد پرسش دولت بوده است.
این روزنامه‌نگار در عین حال معتقد است: «در این فرآیند غیرقانونی دولت شریک بوده. می شود این را تعبیر کرد به اینکه در کشاکش اختلافاتی که بین دولت و قوه قضاییه رخ داده، دولت کوشیده که این فرآیند غیرقانونی را اصلاح بکند و در این زمینه به بن‌بست خورده‌اند. در گزارشی که سال گذشته وزیر دادگستری در حضور سران سه قوه داد، اشاره کرده بود که این رویکردی که درآمد و هزینه در اختیار خود قوه قضاییه هست، این باید اصلاح بشود. بنابراین یک گرایشی در دولت وجود داشته که این موضوع باید اصلاح بشود و قطعا این با مخالفت قوه قضاییه روبرو شده است.»

پس از اعلام این خبر، اولین مقامی که در برابر آن واکنش نشان می‌دهد، نه از قوه قضائیه که از دولت است. وزیر اقتصاد در تلویزیون دولتی ایران ظاهر می‌شود و می‌گوید اگر هم کاری صورت گرفته با رعایت موازین شرعی و قانونی بوده است.
دفاع وزیر اقتصاد از عملکرد قوه قضائیه چه معنایی دارد؟ با وجود اختلافات فراوان میان دو قوه چرا در چنین موردی قوه مجریه پشت قوه قضائیه ایستاده است؟

رضا حقیقت‌نژاد می‌گوید: «یک کار غیرقانونی خیلی بزرگی انجام شده و همان طور که در سئوال‌هایی که آقای صادقی در مجلس هم مطرح کرد، هر دو قوه شریک هستند. یعنی هم دولت که چشم پوشی کرده و اجازه داده که این درآمدهای قوه قضاییه مستقیم به حساب آقای لاریجانی برود و هم قوه قضائیه که طرف اصلی این ماجراست. وزیر اقتصاد هم گفت که این کار با هماهنگی خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی انجام شده. آن هماهنگی هم خلاف قانون است و اگر جزییات این ماجرا بخواهد به طور رسمی توضیح داده شود، یک کار غیرقانونی انجام شده که هر دو طرف در آن شریک هستند و قوه قضاییه از این شراکت دولت دارد استفاده می کند و به نوعی می گوید اگر این کار انجام شده با مجوز خود دولت انجام شده، همان طور که وزیر اقتصاد هم تایید کرده که با هماهنگی آن‌ها بوده و می‌خواهد از دولت استفاده ابزاری بکند برای اینکه بتواند ماجرا را مدیریت بکند.»
پس از صحبت‌های وزیر اقتصاد و سخنرانی محمود صادقی در مجلس، دادستان تهران به عنوان اولین نفر از قوه قضائیه وارد این ماجرا شد و گفت: «چرا وقتی وزیر اقتصاد این خبر را تکذیب کرده است، دوباره عده‌ای به دنبال فضاسازی در این زمینه هستند.»
رضا حقیقت‌نژاد در این باره می‌گوید: «معمولا قوه قضاییه کمتر این کار را می‌کند، ولی در این مورد خاص می‌آید، برای اینکه یک نوعی مشروعیت ببخشد به گفته‌ها و بتواند افکارعمومی را قانع بکند، استناد می‌کند به وزیر اقتصاد دولت روحانی که بگوید ما نمی‌گوییم و دولت دارد چنین چیزی را می‌گوید اگر حرف ما را باور ندارید پس به دولت اعتماد بکنید.»

رضا حقیقت‌نژاد همچنین معتقد است که اعتراض‌ها در این مورد به دلایل دیگری هم به نتیجه نخواهد رسید چرا که به نظر او این موضوع از دو جنبه برای قوه قضائیه یک مضوع “حیثیتی” است: «یکی اینکه حتی اگر بخشی از این ماجرا تایید شود که یک اشکالاتی وجود داشته، به نوعی آن فسادها و اتهام‌هایی که بر روی قوه قضاییه هست، تایید خواهد شد. و مسئله دوم هم اینکه اگر این اعتراض‌ها در یک روالی قرار بگیرد که بخواهد اختیار این حساب‌ها یا درآمدها از کنترل قوه قضاییه خارج بشود، قوه قضاییه نهاد وابسته‌تری به دولت می‌شود و این‌ها می‌دانند که از نظر ساختاری هم این به شدت به ضررشان خواهد بود و آقای لاریجانی نمی خواهد به این موضوع تن بدهد.»
به همین دلیل است که محمود صادقی نماینده مجلس توئیت‌هایش درباره این موضوع را پاک کرده و می‌نویسد: «این موضوع به مذاق برخی آقایان خوش نیامد.»
به نظر حقیقت‌نژاد تنها امکانی که برای رسیدگی به این پرونده وجود دارد، دستور مستقیم خامنه‌ای است که آن هم با توجه به شواهد تا کنونی بسیار بعید به نظر می‌رسد.

پس از انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ و دستگیری بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی، صدور وثیقه‌های سنگین برای این افراد از سوی قوه قضائیه به روالی عادی بدل شد؛ وثیقه‌هایی از ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان.
اگر اتهاماتی که به صادق لاریجانی وارد شده ثابت شود، می‌توان نتیجه گرفت که وثیقه‌های سنگین فعالان مدنی و سیاسی، منبع درآمدی برای ریاست قوه قضائیه بوده است.
رادیو آلمان

یک مامور سرشماری: رحیمی در خانه است، نه زندان!

یک مامور سرشماری گفته است که محمدرضا رحیمی معاون اول محمود احمدی‌نژاد که طبق حکم دادگاه باید هم‌اکنون در زندان باشد، در خانه به سر می‌برد! به گزارش «سحام»، «برنا» نوشت: یک مامور سرشماری با انتشار توئیتی در توئیتر شخصی‌اش، نوشته است هنگامی که برای سرشماری به درب منزل محمدرضا رحیمی معاون اول دولت احمدی‌نژاد ... یک مامور سرشماری: رحیمی در خانه است، نه زندان!

ادامه

ایران, خبر, فساد

۶۳ حساب بانکی به نام رئیس قوه قضائیه / تذکر نماینده مجلس درباره حساب‌های بانکی ناشفاف قوه قضائیه

مطابق گزارش‌ها تعدادی حساب بانکی به اسم قوه قضائیه وجود دارد که سود موجودی آنها به ماهی ۲۰ میلیارد تومان می‌رسد. وزیر اقتصاد می‌گوید سود این حساب‌ها صرف “برخی هزینه‌های معین” قوه قضائیه می‌شود. در هفته‌های گذشته خبرهایی درباره تعدادی حساب بانکی به نام قوه قضائیه یا رئیس این قوه، صادق لاریجانی منتشر شد که ... ۶۳ حساب بانکی به نام رئیس قوه قضائیه / تذکر نماینده مجلس درباره حساب‌های بانکی ناشفاف قوه قضائیه

ادامه

ایران, خبر, فساد

اسناد تازه از تخلفات گسترده در پرونده دکل نفتی گمشده!

زیرمجموعه شرکت‌های CNPC طی سه مرحله کل مبلغ قرارداد به شرکت‌های دیگری غیر از شرکت فروشنده پرداخت می‌شود. متأسفانه با گذشت بیش از یک سال از آخرین پرداختی و با آنکه قرارداد ۱۰۰روزه بود، نه تنها دکل تحویل نشد بلکه مدیرعامل وقت شرکت گواهی کرد که در زمان انعقاد قرارداد دکل را تحویل گرفته است! ... اسناد تازه از تخلفات گسترده در پرونده دکل نفتی گمشده!

ادامه

ایران, خبر, فساد

حکم اعدام برای دو مقام مفسد در چین

دستگاه قضایی چین روز جمعه از صدور حکم اعدام برای دو مقام مفسد این کشور خبر داد که مرتکب فساد مالی شده و ضمن دریافت رشوه‌های کلان، از راههای غیرقانونی منابع مالی قابل توجهی کسب کرده اند. به گزارش ایرنا، یکی از این افراد «جو مینگ گوا» از مقام های ارشد استان «گوانگ دونگ» در ... حکم اعدام برای دو مقام مفسد در چین

ادامه

جهان, چین, خبر, شرق آسیا, فساد