واشنگتن پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

روزنامه واشنگتن پست روز پنج‌شنبه به نقل از مقامات آمریکایی و منابع آگاه نوشت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم گرفته علی‌رغم درخواست‌های تندروانه اطرافیانش برای حمله به مراکز هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماسی با تهران را دنبال کند. به گزارش ایسنا، واشنگتن پست در گزارش خود ادعا کرد که «مایک والتز» مشاور امنیت ملی و ... واشنگتن پست: ترامپ علی‌رغم فشار مشاوران تندرو، دیپلماسی با ایران را انتخاب کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, خاورمیانه, گزارش, مذاکرات هسته‌ای

نیویورک تایمز: آمریکا خروج صدها نیروی خود از سوریه را آغاز کرده است

ایالات متحده خروج صدها نیرو از شمال شرق سوریه را آغاز کرده است که بازتابی از تغییر محیط امنیتی در این کشور از زمان سقوط دولت بشار اسد در ماه دسامبر است، اما این، اقدامی خطرناک محسوب می‌شود. به گزارش ایسنا، دو مقام ارشد آمریکایی گفتند که ارتش سه پایگاه از هشت پایگاه عملیاتی کوچک ... نیویورک تایمز: آمریکا خروج صدها نیروی خود از سوریه را آغاز کرده است

ادامه

آمریکا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با همتای ایرانی خود با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران، گفت که مسکو از این گفت‌وگوها استقبال می‌کند. به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در نشست خبری با «سید عباس عراقچی» همتای ایرانی خود که از روز گذشته به ... لاوروف در نشست خبری: روسیه از گفت‌وگوهای تهران-واشنگتن استقبال می‌کند

ادامه

آمریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, شرق اروپا, عمان, گزارش, مذاکرات هسته‌ای, مشارکت راهبردی

هدف از طرح ادعای حمله به ایران، منحرف کردن اذهان از پرونده فساد نتانیاهو است

رئیس پیشین ستاد ارتش اسرائیل و عضو کنست در واکنش به گزارش «نیویورک تایمز» درباره تصمیم اسرائیل برای اقدام نظامی علیه ایران، گفت که این اقدام‌ها صرفا با هدف منحرف کردن افکار عمومی صورت می‌گیرد. به گزارش ایلنا به نقل از المیادین، «گادی آیزنکوت» رئیس پیشین ستاد ارتش اسرائیل و عضو کنست در واکنش به ... هدف از طرح ادعای حمله به ایران، منحرف کردن اذهان از پرونده فساد نتانیاهو است

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فلسطین

نیویورک تایمز: ترامپ طرح حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را وتو کرد

به نوشته یک روزنامه آمریکایی ترامپ علیرغم گفتمان تهاجمی، در عمل از گزینه نظامی علیه ایران اجتناب کرده است. باشگاه خبرنگاران به نقل از نیویورک تایمز؛ نیویورک تایمز فاش کرد رئیس‌جمهور آمریکا با وجود فشار‌های تل‌آویو، مسیر مذاکرات جدید را ترجیح داد و طرح اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران در ماه مه را ... نیویورک تایمز: ترامپ طرح حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران را وتو کرد

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحریم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, گزارش

تحلیل «عبدالباری عطوان» از دیدار وزیران خارجه بحرین و سوریه

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل خاورمیانه در یادداشتی در پایگاه «رای الیوم» درخصوص مصافحه ولید المعلم وزیر خارجه سوریه و شیخ خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین نوشت: این اقدام در نوع خود اقدامی نادر و کم سابقه بود نه به دلیل شدت گرمی و روبوسی بلکه به این خاطر که شبکه های العربیه و الحدث بارها آن را پخش و اعلام کردند این اقدام در چارچوب احیای نقش عربی در پرونده سوریه است. این شبکه ها توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نکردند.

 

وی در ادامه گفت: این اقدام وزیر خارجه بحرین پس از گذشت ۷ سال از تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب و اعمال فشار کشورهای عضو این اتحادیه به سایر کشورهای عربی برای پیروی از این تصمیم، طرح بحرین به شکل انفرادی نبوده بلکه به منزله آزمایشی از سوی عربستان بود زیرا استقبال شبکه العربیه که در تحریک علیه مقامات سوریه و تلاش برای سرنگونی دولت سوریه در صف اول قرار داشت تصادفی نیست.

 

در مورد این اتفاق نکاتی وجود دارد که عبارتند از:

 

۱- بحرین بدون چراغ سبز عربستان و امارات دست به چنین اقدامی نمی زند، با توجه به اینکه تقریبا در بحران سوریه از نظر سیاسی، نظامی و مالی نقش کمتری در بحران سوریه داشته است بعید نیست که وزیر خارجه بحرین مامور به انجام این کار شده است و هدف از آن ایجاد زمینه برای گفتگو و تماس با سوریه است.

 

۲- این اتفاق پس از نشست محرمانه وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا صورت گرفت، نشستی که هدف آن فراهم کردن مقدمات برگزاری نشست سران کشورهای مذکور در ژانویه با هدف تشکیل ناتوی عربی است.

 

۳- کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به این نتیجه رسیده اند که بحران سوریه در ایستگاه پایانی خود است، ائتلاف آمریکا شکست خورده، بقای بشار اسد و نظام سوریه قطعی است و موضوع بازپس گیری ادلب توسط ارتش سوریه چند روز یا در نهایت چند هفته بیشتر طول نخواهید کشید.

 

عطوان در ادامه با اعلام اینکه اقدام وزیر خارجه بحرین شاید تلاشی برای دور کردن سوریه از محور مقاومت به رهبری ایران باشد گفت که عربستان سعودی بیش از ۱۰ میلیارد دلار به بشار اسد پیشنهاد کرد که در مقابل آن از ایران دور شود.

 

وی در پایان تأکید کرد که سران سوریه در بهترین روزهای خود بسر می‌برند و توانسته‌اند بر ۸۰ درصد از خاک خود مسلط شده، بمب انفجاری ادلب را در دامن ترکیه انداخته‌اند و کشورهای عربی که از سرکرده‌های مسلح برای سرنگونی دمشق حمایت می‌کردند، امروز در تلاش هستند که دل سوریه را به دست آورند.

مهر

“هاآرتص” از محدود شدن تل‌آویو توسط مسکو استقبال کرد/ «اسرائیل فقط زبان زور را می‌فهمد»

به گزارش افکارنیوز، روزنامه «هاآرتص» در یادداشتی به قلم «گیدئون لِوی» نویسنده چپ‌گرا و مخالف «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل، به بررسی تصمیم روسیه در مجهز کردن سوریه به سامانه‌های پدافند موشکی S-300 پرداخته و نوشت برای اولین بار طی سال‌های اخیر، یک کشور به تل‌آویو گفت دیگر کافی است.

ادامه

اسراییل, امریکا, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, سوریه, شمال غرب آسیا

مسکو: محاصره دریایی روسیه اعلام جنگ است

رئیس کمیسیون سیاستگذاری اطلاعاتی شورای فدراسیون روسیه (مجلس سنا) اعلام کرد: محاصره دریایی روسیه که به تازگی توسط یکی از مقام های آمریکا اعلام شده، حاوی پیام اعلام جنگ به ماست.

ادامه

امریکا, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

گاردین: ایرانی‌ها انقلابی که ساخته رئیس‎جمهور آمریکا باشد را نمی‌خواهند

روزنامه “گاردین” در یادداشتی در نقد موضع ترامپ و یاران او در قبال ایران می نویسد: “جان بولتون مشاور امنیت ملی رییس جمهوری امریکا هشدار داد که ایران می تواند روانه جهنم شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, امریکای شمالی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, روسیه

آمریکا عراق را به قطع کمک نظامی و مالی تهدید کرد

یک مسوول بلندپایه آمریکا تهدید کرد که در صورت تشکیل دولت جدید عراق با نخست وزیری که مورد تایید جمهوری اسلامی ایران باشد، واشنگتن آنچه وی حمایت نظامی و مالی از عراق خواند را قطع خواهد کرد.

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, شمال غرب آسیا, عراق

جنبش عدم تعهد از برجام حمایت کرد

جنبش عدم تعهد در واکنش به ریاست روز سه شنبه دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بر نشست شورای امنیت سازمان ملل که تلاش کرده بود از آن تریبون، خروج غیر قانونی دولت خود از برجام را توجیه کند، بار دیگر حمایت قاطع اعضای این جنبش از برجام را اعلام کرد.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر