نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
امضای معاهده ارتباطات نظامی میان هند و آمریکا
هند و ایالات متحده امروز پنجشنبه، توافق ارتباطات نظامی به امضا رساندند که طرفین از آن به عنوان یک نقطه عطف یاد کردند و احتمالا راه را برای فروش ادوات نظامی حساس آمریکا به هند باز میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این بسته پس از دیدار جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا و مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با سوشما سواراج، وزیر امور خارجه هند و نیرمالا سیتارامان، وزیر دفاع هند برای مذاکرات در راستای تعمیق ارتباطات سیاسی و امنیتی به امضا رسید.
این دو دموکراسی بزرگ جهان در سالهای اخیر روابط نزدیکتری را در پیش گرفتهاند و در تلاشند تا با گسترش نفوذ چین در آسیا خصوصا در پاکستان، جنوب شرق آسیا و اقیانوس هند مقابله کنند. وزیر امور خارجه آمریکا پیش از سفر به هند در اسلامآباد با دولت جدید پاکستان و ژنرالهای این کشور با هدف کاهش تنشها میان اسلامآباد و واشنگتن گفتوگو کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اخیرا موضع سرسختانهای علیه پاکستان در پیش گرفته و اتهامات همیشگی از جمله اینکه اسلامآباد اقدامات کافی برای ریشه کن کردن شبهنظامیان طالبان افغانستان در اراضی خودش انجام نمیدهد، مطرح میکند.
حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان بر حساسیت آمریکا در رقابت دو همسایه هستهای هند و پاکستان میافزاید. واشنگتن و دهلی نو نگرانیهای مشترکی بر سر گروههای شبه نظامی ضد غربی و ضد هندی مستقر در پاکستان دارند.
توافق قابلیتهای ارتباطاتی و امنیتی که امروز به امضا رسید، سالها به تعویق افتاده بود زیرا هند نگران بود که شبکه ارتباطاتیاش در دسترس ارتش آمریکا قرار بگیرد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: توافق مذکور گام مهمی رو به جلوست.
به گفته مقامات این توافق اجازه میدهد تا آمریکا تجهیزات پیشرفته شامل پهبادهای شناسایی مسلح را به هند منتقل کنند. دهلی نو به این پهبادها برای نظارت بر اقیانوس هند جایی که چین متحد نزدیک پاکستان در سالهای اخیر مکررا قدرتنمایی کرده، نیاز دارد.
دولت هند اعلام کرد: دهلی نو و واشنگتن همچنین برای بازگشایی یک خط تلفن مستقیم میان سران وزارت خارجه و همچنین برگزاری مانور مشترکی با حضور نیروی هوایی، دریایی و ارتش دو طرف در سواحل شرقی هند در سال ۲۰۱۹ توافق کردهاند.
وزیر دفاع هند تاکید کرد: شروع شراکت دفاعی ما با انرژی مثبت فوقالعادهای همراه است که مناسبات هند و آمریکا را به سطحی بیسابقه میرساند.
ایالات متحده دومین تامین کننده تسلیحاتی هند بوده است و طی دهه گذشته حدود ۱۵ میلیارد دلار با آنها معامله داشته است.
از سوی دیگر وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد ایالات متحده به دنبال مجازات هند بابت خرید پیشنهادیاش برای یک سامانه دفاع موشکی از روسیه نیست.
هند با خطر تحریمهای ثانویه آمریکا بابت دستیابی برنامهریزیشدهاش به سامانه S۴۰۰ از روسیه مواجه است که میگوید به یک بازدارنده مقابل چین نیاز دارد.
پامپئو پس از مذاکرات با رهبران هند با هدف ارتقای مناسبات سیاسی و امنیتی میان این دو دموکراسی تاکید کرد: تلاش ما در اینجا تنبیه یک شریک استراتژیک بزرگ مانند هند نیست. واشنگتن همچنین با دهلی نو برای مقابله با مسئله واردات نفت هند از ایران که با تحریمهای آمریکا روبروست، کار میکند.
ایسنا
طالبان در صدد ترور عمران خان است/ آمریکا کمک ۳۰۰ میلیون دلاری به پاکستان را لغو کرد
براساس افشاگری جدیدی مشخص شد که یک گروه تروریستی طالبان دستور ترور نخستوزیر منتخب پاکستان را گرفته است.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا: استراتژی ترامپ در افغانستان شکست خورده است
روزنامه «وال استریتژورنال» تصریح کرد که مقامات نظامی آمریکا و نهادهای اطلاعاتی این کشور درباره اثرگذاری استراتژی ترامپ در افغانستان دچار اختلاف نظر شدند.
ژنرال دانفورد؛ درنظر داریم تا برای نفوذ برآسیای جنوبی حضور خود را حفظ کنیم
به نقل از «میلیتاری تایمز»، با وجود اینکه حضور نظامی آمریکا در افغانستان در هفدهمین سال خود قرار دارد اما «جیمز ماتیس» وزیر دفاع و «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مرکزی ارتش آمریکا میگویند که به این موضوع نباید بهعنوان حضور دائمی آمریکا در این کشور نگاه شود.
پنتاگون به هند هشدار داد
مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به هند برای خرید تجهیزات نظامی از روسیه هشدار داد و اعلام کرد که هیچ تضمینی برای دریافت معافیت از تحریم های واشنگتن وجود ندارد.