یک اقتصاددان: اتحادیه اقتصادی اوراسیا راه ۴۰ ساله اروپا را در۱۰ سال طی کرد

اقتصاددان آسیای میانه گفت: تمام موانعی را که اتحادیه اقتصادی اروپا طی ۴۰ سال از آن عبور کرده است، اتحادیه اقتصادی اوراسیا تنها در مدت ۱۰ سال از انها گذر کرده است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا طلوبک عبدروف، اقتصاددان آسیای میانه در گفت‌وگو با رادیو بیرینچی قرقیزستان درباره موانع موجود اتحادیه اقتصادی اوروسیا تصریح ... یک اقتصاددان: اتحادیه اقتصادی اوراسیا راه ۴۰ ساله اروپا را در۱۰ سال طی کرد

ادامه

آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اقتصادی, اورآسیا, ایران, بلاروس, جهان, روسیه, قرقیزستان, قزاقستان, گزارش

سمت‌گیری اقتصادی – اجتماعی رژیم ولایت‌ فقیه، عامل فقر و بحران معیشت زحمتکشان است

در شرایطی که نرخ تورم در اسفند ۱۴۰۲ بالای ۵۰ درصد و پایه مزد زحمتکشان ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، و سبد معیشت حداقلی ۳۵ میلیون تومان در ماه بود، وزیر کار دولت ضدملی، سید صولت مرتضوی، با افزایش ۳۵ درصدی حداقل مزد با تمام مزایای ۱۱ میلیون تومان در ماه برای سال ۱۴۰۳ ... سمت‌گیری اقتصادی – اجتماعی رژیم ولایت‌ فقیه، عامل فقر و بحران معیشت زحمتکشان است

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, ایران, جهان, حقوق بشر, سازمان جهانی کار, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, مبارزه طبقاتی, معلمان, مغیشت, مقاله

دست و پا زدن بایدن در باتلاق چالش‌ها هم‌زمان با سال انتخابات

شبکه آمریکایی «سی.ان.ان» در مطلبی تصریح کرد، همچنان که فشارهای ناشی از جنگ غزه و حمایت‌ از اسرائیل در این جنگ چالش بزرگی برای جو بایدن در سال انتخابات به وجود آورده، او با چالش‌های عظیم دیگری نیز در داخل دست به گریبان شده که چشم‌انداز رقابت انتخاباتی را برای او تیره و تار می‌سازند. ... دست و پا زدن بایدن در باتلاق چالش‌ها هم‌زمان با سال انتخابات

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, اقتصادی, جهان, جوانان, دانشجویی, فلسطین, گزارش

رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

«شی‌ جین پینگ» رئیس جمهوری چین که در سومین سفر اروپایی خود چهارشنبه شب وارد مجارستان شد، گفت که این کشور هدف اول سرمایه‌گذاری چین در منطقه اروپای شرقی است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، شی جین‌پینگ روز پنجشنبه در سومین سفر اروپایی‌ خود با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان دیدار می‌کند، گفته ... رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

ادامه

آسیا, آفریقا, اروپا, اروپای شمالی, اروپای مرکزی, اقتصادی, امنیتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صربستان, فرانسه, گزارش, مجارستان, همزیستی مسالمت آمیز

هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه پس از هشدار صندوق بین‌المللی پول (IMF) مبنی بر خطرات دو قطبی شدن تجارت جهانی، اظهار داشت که اقتصاد بین‌الملل به دلیل سیاسی شدن به سمت و سویی «غیراخلاقی و ناپایدار» پیش می‌رود و به شدت مانع رشد جهانی می‌شود. به گزارش ایرنا از استریتز تایمز، گیتا گوپینات، معاون ... هشدار چین نسبت به خطرات سیاسی کردن اقتصاد جهانی

ادامه

آمریکا, اقتصادی, جنگ سرد, جهان, چین, ژئوپلیتیک, شرق, صندوق بین‌المللی پول, غرب, کانادا, گزارش, مکزیک

آمریکا با سه میلیارد دلار بدهی بزرگترین بدهکار به سازمان ملل است

دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه ای از کشورهای عضو این سازمان خواست تا سهم خود را در بودجه تعیین شده پرداخت کنند در حالی که آمریکا تا سال ۲۰۱۸ با بدهی حدود سه میلیارد دلار از سهم اجباری خود، بزرگترین بدهکار مالی به سازمان ملل متحد است.

 

کشورهای عضو بر اساس درآمد ناخالص ملی خود از یک هزارم تا ۲۲ درصد به عنوان سهم اجباری که در کمیته پنجم و مجمع عمومی تصویب شده است، به سازمان ملل متحد پرداخت می کنند.

 

این رقم برای کشورهای در حال توسعه حدود یک هزارم درصد است و بر اساس آئین نامه داخلی سازمان ملل، همه اعضا می توانند برای دو سال پرداخت سهم خود را به تعویق بیندازند.

 

از این رو، بدهی کشورها به سازمان ملل متحد مساله ای جدید نیست و دبیرکل این سازمان هم به خوبی به آن واقف است.

 

برخی از کشورها به خصوص کشورهای اروپایی هم سهم سالانه خود را در موعد مقرر پرداخت می کنند و از این فرجه قانونی استفاده نمی کنند که در این صورت شاید اوضاع بودجه این سازمان وخیم تر می شد.

 

اما آمریکا به دلیل بالا بودن سهم بودجه ناخالص ملی، بیشترین رقم را باید به سازمان ملل متحد بپردازد و البته این سهم، جدای از کمک های داوطلبانه ای است که در دوره ترامپ کاهش چشمگیری داشته است.

 

با این حال گوترش در نامه خود از اعضای بدهکار خواسته است تا در اسرع وقت بدهی های خود را به این سازمان پرداخت کنند که از ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) کسری بودجه اصلی این سازمان به ۱۳۹ میلیون دلار رسیده است.

 

وی تاکید کرد سازمان ملل متحد تدابیری را برای کاهش هزینه‌ها به‌ویژه از طریق کاستن از هزینه‌های غیرمرتبط با حقوق کارمندانش اتخاذ خواهد کرد.

 

اگرچه دبیرکل سازمان ملل متحد در طرح های ارائه شده که همچنان روند بررسی و تصویب آن ادامه دارد خواستار کوچک سازی دبیرخانه این نهاد و ادغام برخی ادارات زیر مجموعه شده است اما بر اساس آنچه که در کمیته پنجم مجمع عمومی، تصویب شده است، این مساله تاثیری در اختصاص بودجه نداشته و همچنان بودجه بر اساس سازوکار پیشین تخصیص می یابد.

 

با این حال، در صورتی که آمریکا کمتر از یک دهم بدهی خود را به این سازمان بپردازد، بدون نیاز به پرداخت بدهی سایر کشورها، کسری بودجه مورد نظر دبیرکل سازمان ملل متحد برطرف خواهد شد.

 

کارشناسان معتقدند که نامه گوترش دارای یک متن گلایه آمیز تکراری و عادی است که احتمال دارد به دیدار اخیر مایکل پمپئو وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل این سازمان که یکی از موضوعات آن بودجه و اصلاح ساختار سازمان ملل بود، مرتبط باشد.

ایرنا

سنای آمریکا تعرفه بسیاری از محصولات وارداتی از چین را کاهش داده یا حذف کرد

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از مجلس نمایندگان آمریکا، سنای این کشور نیز به اتفاق آرا طرحی را تصویب کرد که تعرفه بیش از یکهزار و ۶۶۰ کالای وارداتی را کاهش داده یا حذف می کند.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, خبر

کشورهای عضو ‘بریکس’ علیه جنگ تجاری آمریکا متحد شدند

رهبران کشورهای عضو ‘بریکس’ در دهمین نشست خود در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برای مقابله با جنگ تجاری آمریکا متحد شدند و در همین راستا همکاری های مشترک خود را تقویت خواهند کرد.

ادامه

افریقای جنوبی, اقتصادی, امریکا, برزیل, جهان, چین, خبر, روسیه, هندوستان

قصد آمریکا برای تنبیه همه شرکای نظامی روسیه

نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا درباره اقدامات محدودکننده علیه همه کشورهای خریدار تسلیحات نظامی ــ فنی روسیه، به‌استثنای سه کشور‌ هند، ویتنام و اندونزی، به توافق رسیده‌اند.

ادامه

استرالیا, افغانستان, اقتصادی, امارات, امریکا, اندونزی, بنگلادش, پاکستان, ترکیه, جهان, چین, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, کویت, مصر, هندوستان, ویتنام