جنگ تجاری اتحادیه اروپا و چین؛ مجوز بروکسل برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی چین

تصمیم اتحادیه اروپا برای افزایش تعرفه خودروهای برقی چین با انتقاد شدید پکن مواجه شد و وزارت بازرگانی چین وعده داد برای حمایت از منافع شرکت‌های چینی، «اقدامات تلافی جویانه را بکار خواهد بست».

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: کمیسیون اروپا چراغ سبز نهایی را برای اعمال تعرفه علیه خودروهای برقی ساخت چین اعمال کرد و تحقیقاتی را که از یک سال پیش آغاز شده بود، به اتمام رساند.

این تعرفه‌ها از امروز چهارشنبه به مدت ۵ سال اجرا می‌شوند.

همزمان بروکسل به مذاکرات با پکن به منظور دستیابی به توافقی برسر حداقل قیمت‌ها که می‌تواند جایگزین تعرفه‌ها شود، ادامه خواهد داد. این راه حل مورد حمایت آلمان است اما بسیار پیچیده و اجرای آن دشوار خواهد بود.

کمیسیون اروپا از اختیارات تجاری خود برای تصویب تعرفه‌هایی که بالاتر از نرخ ۱۰ درصدی کنونی است بر اساس برند خودروها استفاده کرده است.

بر اساس قوانین بازنگری شده تجاری اتحادیه اروپا، این بلوک علاوه بر تعرفه استاندارد ۱۰ درصدی بر خودروهای وارداتی، تعرفه‌هایی از ۷.۸ درصد برای شرکت تسلا تا ۱۷ درصد برای BYD مستقر در شنژن و ۳۵.۳ درصد برای SAIC که مقر آن در شانگهای است، اعمال خواهد کرد.

کمیسیون اروپا مدعی است تعرفه‌های مازاد برای جبران تاثیرات یارانه‌هایی که ادعا می‌کند پکن در بخش خودروهای الکتریکی خود تزریق کرده، ضروری است. بازوی اجرای اتحادیه اروپا همچنین مدعیست که کمک‌های مالی سخاوتمندانه دولت چین به تولیدکنندگان این کشور کمک کرده تا خودروهای خود را با قیمت های مصنوعی پایین در رقابت با خودروسازان اروپایی بفروشند.

کمیسیون اروپا ادعا می‌کند که در نتیجه، فروش خودروهای برقی شرکت‌های چینی در اروپا با سرعت فوق‌العاده‌ای افزایش یافته است: طبق برآورد این کمیسیون، سهم بازار آنها از ۱.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۴.۱ درصد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.

صنعت خودروسازی اتحادیه اروپا به دلیل قیمت‌های بالای انرژی، تقاضای پایین مصرف کننده و تشدید رقابت‌های جهانی با وضعیت آشفته ای مواجه است.

با وجود وضع تعرفه ها، بروکسل مدعیست که به دنبال راه حلی قابل اجرا از طریق عوارض گمرگی و سازگار با قوانین سازمان جهانی تجارت است اما تاکنون به نظر می رسید این شیوه دشوار بوده باشد.

چین تحقیقات کمیسیون اروپا را اقدامی «آشکار در جهت حمایت از سیاست محصولات داخلی» توصیف و این یافته‌ها را مصنوعی و اغراق شده عنوان کرد. پکن تهدید کرده اقدامات تلافی جویانه را علیه صنایع لبنی و گوشت اعمال خواهد کرد که زنگ هشدار را در برخی پایتخت‌های اروپایی به صدا در آورده است.

یورونیوز نوشت: در حالی که آمریکا و کانادا تعرفه ۱۰۰ درصدی را برای خودروهای چینی اعمال کرده‌اند، اروپا یکی از معدود بازارهای ثروتمندی است که همچنان در دسترس محصولات پیشرفته چین است.

به گزارش الجزیره، وزارت بازرگانی چین امروز چهارشنبه گفت که با این تعرفه‌ها موافق نیست یا آنها را نمی‌پذیرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای نوشت: همچنین متوجه شدیم که طرف اتحادیه اروپا اعلام کرده است که به مذاکره با چین در مورد تعهدات قیمتی ادامه خواهد داد. پکن «تمام اقدامات لازم را برای محافظت قاطعانه از حقوق و منافع مشروع شرکت‌های چینی انجام خواهد داد».

اعمال تعرفه‌ها از سوی اتحادیه اروپا تنش‌هایی را داخل این بلوک ایجاد کرده است و برخی کشورها از جمله آلمان و مجارستان ابراز نگرانی کرده‌اند که این اقدام می‌تواند به جنگ تجاری مخربی بین بروکسل و پکن منجر شود.

برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

«اریک ماسکین» برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۷، اخیرا برای شرکت در «دومین کنفرانس بین‌المللی علوم پایه» به چین سفر کرد. درک او از اهمیت و نقش علوم پایه در توسعه اجتماعی چگونه است؟ به عقیده او فناوری‌های پیشرفته مثل هوش مصنوعی چه فرصت‌ها و چالش‌هایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟ به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ ... برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم