برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

«اریک ماسکین» برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۷، اخیرا برای شرکت در «دومین کنفرانس بین‌المللی علوم پایه» به چین سفر کرد. درک او از اهمیت و نقش علوم پایه در توسعه اجتماعی چگونه است؟ به عقیده او فناوری‌های پیشرفته مثل هوش مصنوعی چه فرصت‌ها و چالش‌هایی برای جامعه به ارمغان می‌آورند؟ به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ ... برنده جایزه نوبل: سیاست گشایش، چین را به یک اقتصاد پررونق تبدیل کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چین, شرق آسیا

رشد مطلوب تجارت خارجی چین طی ۷ ماه اول ۲۰۲۴؛ پاسخی به تدابیر حمایت‌گرایانه غرب

طبق داده‌های روز چهارشنبه اداره گمرک، تجارت خارجی کالاهای چین طی هفت ماه نخست سال جاری میلادی به ۲۴.۸۳ تریلیون یوان (۳.۴۶ تریلیون دلار) رسید و در مقایسه بامدت مشابه سال ۲۰۲۳ رشدی ۶.۲ و رکوردی جدید در حجم تجارت را به ثبت رساند امری که‌ ناشی از قدرت تولیدی کشور، افزایش تقاضای خارجی و همچنین متنوع شدن شرکای تجاری چین در خارج ارزیابی می‌شود.

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ این داده‌های پررونق را باید به مجموعه‌ای از شواهد جدید اضافه کنیم که نشان می‌دهد دومین اقتصاد بزرگ جهان، با وجود دست و پنجه‌ نرم کردن با چالش‌های داخلی و خارجی، شتاب رشد ثابت خود را حفظ کرده است.

داده‌های مذکور همچنین نشان دهنده یک چشم انداز خوش بینانه برای موتور تجارت کشور است به‌گونه‌ای که ناظران انتظار دارند بتواند با سرعتی بالاتر در نیمه دوم امسال حرکت کرده تا از اقتصاد در جهت رشد و دستیابی به هدف رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۵ درصدِ امسال، پشتیبانی کند.

عظمت رشد تجارت چین طی ماه‌های اخیر همچنین پاسخی بوده به تدابیر حمایت ‌گرایانه برخی کشورهای غربی و افزایش واضح تعرفه‌های اعمال شده بر کالاهای چینی. تحلیلگران این روند را نشان دهنده انعطاف، رقابت پذیری و قدرت ذاتی بزرگترین نیروگاه تولید جهان می‌دانند و در عین حال به نقش اساسی تزلزل ناپذیر چین به عنوان یک تثبیت‌کننده و لوکوموتیو زنجیره تامین جهانی اشاره می‌کنند.

با توجه به اینکه داده‌های تجارت یک معیار برای توسعه اقتصادی محسوب می‌شود، آمار و ارقام مربوط به ماه جولای که به تازگی منتشر شده اقتصاددانان را بر آن داشته تا پیش‌بینی کنند تولید ناخالص داخلیِ سه ماه سوم چین احتمالا حدود ۵ درصد رشد خواهد داشت یا دستکم از سه ماه دوم که ۴.۷ رشد سالانه را ثبت کرد، عقب نخواهد افتاد.

شتاب مثبت تجارت در ماه جولای با چند فاکتور از جمله رشد تقاضای خارج از کشور در بحبوحه چرخه کاهش نرخ بهره جهانی، تقویت شده است.

بازی‌هایالمپیک ۲۰۲۴ پاریس هم نسبتا به افزایش تقاضای جهانی کالاهای «ساخت چین» از تجهیزات ورزشی و سوغات گرفته تا دیگر کالاها، کمک کرده است.

علی‌رغم تحریم‌های به رهبری آمریکا علیه صنایع چین، صادرات مدارهای مجتمع (IC) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۵.۸ درصد جهش داشته و در عین حال صادرات خودرو نیز افزایشی ۲۰.۷ درصدی را به ثبت رسانده است.

به عقیده ناظران، صادرات پررونق خودرو نشان می‌دهد که تاثیر اعمال تعرفه بر الگوی کلی تجاری چین محدود است. و بالعکس، ایالات متحده اکنون با سرکوب بی‌ملاحظه علیه واردات چین که از اثر تلاش‌هایش برای مهار تورم می‌کاهد، «در حال خودزنی است».

آمریکا طی هفته گذشته افت شدید رشد شغلی را گزارش داد امری که هراس از رکود اقتصادی را برانگیخت.

در مقابل، همچنین تاثیر محدود آن بر صادرات چین به زنجیره صنعتی کامل این کشور، انعطاف پذیری و رقابت پذیری تجاری با فناوری پیشرفته و همچنین تقویت همکاری تجاری شرکت‌های خصوصی با گروه متنوع‌تر از شرکای تجاری نسبت داده می‌شود. (این پست در فیس بوک حذف شد)

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

وزیر دولت جمهوری لائوس اعلام کرد که کشورش که هم‌اکنون عضو ناظر گروه «بریکس» است، تمایل دارد عضو رسمی این گروه باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، «خام چن فونگ وو سی»، وزیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری جمهوری دموکراتیک خلق لائوس امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» تمایل کشورش برای پیوستن به کشورهای عضو گروه ... اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, خبر, روسیه, لائوس, هندوستان