رئیس جمهوری چین: مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری ما در اروپای شرقی است

«شی‌ جین پینگ» رئیس جمهوری چین که در سومین سفر اروپایی خود چهارشنبه شب وارد مجارستان شد، گفت که این کشور هدف اول سرمایه‌گذاری چین در منطقه اروپای شرقی است.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، شی جین‌پینگ روز پنجشنبه در سومین سفر اروپایی‌ خود با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان دیدار می‌کند، گفته می‌شود که جنگ در اوکراین و پروژه‌های زیرساختی، محور گفت وگوهای این دو است. رییس جمهوری چین اواخر روز چهارشنبه وارد بوداپست و با استقبال گرم مقامات مجارستان رو به رو شد.

شی روز چهارشنبه طی یادداشتی در روزنامه دولتی ماگیار مجارستان نوشت که با مقامات این کشور دوستی عمیق ایجاد کرده است.

وی افزود که مجارستان هدف اول سرمایه‌گذاری چین در منطقه اروپای شرقی است.

رئیس جمهوری چین پیشتر از کشورهای فرانسه و صربستان بازدید کرده بود. در پاریس، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا از او خواستند از نفوذ خود بر روسیه، برای پایان دادن به جنگ در اوکراین استفاده کند.

پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان هم در نشستی گفت که اوکراین در مذاکرات بوداپست نیز در دستور کار قرار خواهد داشت.

انتظار می‌رود مجارستان و چین که هفتاد و پنجمین سال روابط دیپلماتیک خود را جشن می‌گیرند، ۱۶ تا ۱۸ قرارداد همکاری جدید امضا کنند.

رئیس‌جمهوری چین روز یکشنبه در چارچوب سفری رسمی به فرانسه، وارد پاریس شد و گفت: در ۶۰ سال اخیر، روابط چین و فرانسه برای مدتی طولانی در راس روابط چین با کشورهای بزرگ غربی و الگوی خوبی از یک جامعه بین‌المللی با همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد میان کشورهایی با سیستم‌هایی مختلف بوده است.

سفر برنامه‌ریزی شده رئیس جمهوری چین به اروپا با مقصد اصلی پاریس، دستور کار متنوعی از مسائل اقتصادی، نظامی، امنیتی و سیاسی را در خود جای داده است.

این سفر در میانه اختلافات میان کشورهای اروپایی در مورد تجارت با چین و انگشت اتهامی که به سوی پکن در مورد حمایت از روسیه نشانه رفته است، گواهی بر سردرگمی اروپا در نبرد جدید ژئواستراتژیک است.

به گزارش یورو نیوز: مجارستان و چین هفتاد و پنجمین سال روابط دیپلماتیک خود را جشن می‌گیرند. انتظار می‌رود این دو کشور ۱۶ تا ۱۸ قرارداد همکاری جدید امضا کنند که یکی از آنها می‌تواند یک پروژه زیرساختی در مقیاس بزرگ در پروژه بزرگ کمربند و جاده چین باشد.

مانند صربستان، مجارستان حامی طرح کمربند و جاده چین است، طرحی بلندپروازانه که توسط آقای شی یک دهه پیش به امید ایجاد زیرساخت‌های جهانی و شبکه‌های انرژی که آسیا را به آفریقا و اروپا متصل می‌کند، راه اندازی شد.

اوربان بلافاصله پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۰ میلادی، تلاش‌ برای نزدیک کردن کشورش به پکن را آغاز کرد. روابط گرم سیاسی این دو کشور حدود یک دهه بعد از شروع صادرات باتری و وسایل نقلیه الکتریکی چینی به مجارستان، به روابط تجاری تبدیل شد.

شرکت چینی CATL، سازنده قطعات خودرو در حال ساخت یک کارخانه باتری ‌لیتیمی ۷.۳ میلیارد یورویی (۷.۸۶ میلیارد دلار) در شهر دبرسن است. اواخر سال گذشته نیز شرکت BYD سازنده خودروهای برقی چینی اعلام کرد که در حال ساخت اولین کارخانه اروپایی خود در جنوب سِگِد، سومین شهر بزرگ مجارستان است.

تاماس ماتورا، استادیار دانشگاه کوروینوس، می‌گوید چین در گام اول تولید باتری خودرو را به اروپا آورد تا در هزینه‌های حمل و نقل صرفه جویی کند، زیرا این باتری‌ها به قدری سنگین هستند که انتقال کارخانه تولیدی به نزدیکی شرکت‌های خودروسازی مانند دایملر و بی‌ام‌و به صرفه‌تر از تولید در داخل کشور چین است.

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

وزیر دولت جمهوری لائوس اعلام کرد که کشورش که هم‌اکنون عضو ناظر گروه «بریکس» است، تمایل دارد عضو رسمی این گروه باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، «خام چن فونگ وو سی»، وزیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری جمهوری دموکراتیک خلق لائوس امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» تمایل کشورش برای پیوستن به کشورهای عضو گروه ... اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, خبر, روسیه, لائوس, هندوستان