تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنه‌ای در مورد “پاسخ دندان‌شکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایت‌های جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانه‌های داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بی‌ثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحران‌ها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انگلیس, تحلیل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, فلسطین, لبنان, منافع ملی

فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

«فارن افرز» در تحلیلی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داد که جامعه آمریکا به‌شدت دوقطبی شده و انتظار می‌رود باتوجه به عمیق‌تر شدن «بحران مشروعیت» در این کشور، ‌جامعه آمریکایی با تحولات سیاسی خشونت‌آمیزی مواجه شود و این مشکلی است که راه‌یابی «دونالد ترامپ» و یا «کامالا هریس» به کاخ سفید آن‌را ... فارن افرز: «بحران مشروعیت» در آمریکا با انتخابات حل نمی‌شود

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اجتماعی, اقتصادی, تحلیل, جهان, سیاسی

درماندگی خامنه‌ای و پزشکیان در برابر بحران بن‌بست اقتصادی و خطر جنگ

این روزها اکثر مردم کشور از یک سو با پوست و گوشت و استخوان پیامدهای اقتصاد ویران‌شده را احساس می‌کنند و از سوی دیگر، به‌دلیل جنگ روانی دولت جنایتکار اسرائیل علیه ایران و رجزخوانی حکومت ولایی در مورد حملۀ تلافی‌جویانه کوبنده، نگران زندگی خود و اوضاع ملتهب کشور و منطقه‌اند. در چنین شرایطی، هفتۀ گذشته ... درماندگی خامنه‌ای و پزشکیان در برابر بحران بن‌بست اقتصادی و خطر جنگ

ادامه

استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, تحریم, جهان, سرمایه‌داری, سیاسی, فقر, فلسطین, معیشت, نئولیبرالیسم, نسل‌کشی

جنگ وحشتناک‌ترین کابوس ملت‌ها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامش‌اند

چشم‌های جهانیان این روزها به خاورمیانه دوخته شده است. شعله‌های جنگ ماه‌ها است که در باریکۀ غزه زبانه می‌کشد. جنایت‌های شبانه‌روزی اسرائیل در منطقه همچنان ادامه دارد. اکنون بیروت و دیگر شهرهای لبنان، به‌ویژه جنوب آن کشور، و نیز یمن و سوریه هدف بمباران‌های اسرائیل قرار گرفته است. تاکنون بیشتر از دوهزار تن از مردم ... جنگ وحشتناک‌ترین کابوس ملت‌ها است؛ مردم ایران و منطقه خواهان صلح و آرامش‌اند

ادامه

آمریکا, اردن, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, پرتغال, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سرمایه‌داری, سوریه, سیاسی, صلح, صهیونیسم, فاشیسم, لبنان, نئولیبرالیسم, نسل‌کشی

نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه به‌دنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستان‌ها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو می‌شد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلس‌های روشنفکران مخالف رژیم می‌شد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

ادامه

آلمان, ایران, نویسندگان, یادنامه

حمله اژه‌ای به سخنان روحانی درباره “۳۸ سال اعدام و زندان”

محسنی اژه‌ای به سخنان حسن روحانی درباره “۳۸ سال اعدام و زندان” در ایران واکنش نشان داد و او را تلویحا طرفدار پیشین “اعدام در ملاءعام” معرفی کرد. روحانی پیش‌تر به کسانی که “فقط اعدام و زندان بلد بوده‌اند” تاخته بود.

 
غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه، روز یکشنبه (۲۴ اردیبهشت/ ۱۴ مه) بدون ذکر نام به اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در مورد صدور احکام اعدام و زندان در ۳۸ سال گذشته در ایران واکنش نشان داد و از کارنامه قوه قضائیه دفاع کرد.

 
محسنی اژه‌ای در رابطه با اظهارات “برخی از نامزدهای ریاست جمهوری” گفت، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی فعلا برای پرهیز از تشنج سکوت می‌کند، اما “به طور قطع در زمان خودش پاسخ لازم و قاطع” را به این سخنان می‌دهد.

 
“حرف‌هایی برخلاف اسلام”

 
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «امروز از زبان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری حرف‌هایی به زبان آمده که نه تنها بر علیه ارزش‌های نظام و پیشینه نظام بوده که برخلاف اسلام و ارزش‌های اسلامی بوده است».

 
محسنی اژه‌ای گفت: «امروز متاسفانه افراد و کاندیداها حتی حرف‌هایی می‌زنند که خودشان پیش از این خلاف آن را گفتند و عجیب است که برای جذب تعدادی رأی، آن هم اگر بتوانند جذب کنند، چنین حرف‌هایی را به میان آوردند».

 
اژه‌ای به تمامی از عملکرد قوه قضائیه دفاع کرد و گفت: «ما در دستگاه قضایی مفتخریم که بگوییم قوه قضائیه امروز تنها به مر قانون عمل کرده و همان قانونی را دارد اجرا می‌کند که برخی از این آقایان در زمان نماینده بودنشان در مجلس وضع کردند، حالا عجیب است که فراموش کرده‌اند».

 
این مقام قضایی ضمن تأکید بر برخورد قوه قضائیه با “مفسدان و مجرمان” بلندپایه دولت قبلی و کنونی تصریح کرد: «ما همین الان هم با مفسدان در حال برخورد هستیم و حتی با کسانی که به نهاد ریاست جمهوری وابستگی دارند، فارغ از اینکه فسادشان مالی است یا امنیتی، با کمال قدرت برخورد می‌کنیم و افتخارمان این است که با دانه درشت‌ها برخورد کردیم».

 
محسنی اژه‌ای ادامه داد: «عده‌ای تلاش کردند تا بگویند دستگاه قضا اسیر برخی جوسازی‌ها شده است و حتی گفتند اگر برخی‌ها احضار شوند آنها جنگ به راه می‌اندازند. در حالی که ما همان‌ها را احضار کردیم و در حال بررسی اتهاماتشان هستیم».

 
ورود به موضوع “معوقات بانکی” و “حقوق‌های نجومی”

 
معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به داوری درباره “معوقات بانکی” و “حقوق‌های نجومی” و مقایسه آن در دولت‌های قبل و کنونی پرداخت و گفت: «متاسفانه اگر دو کلمه کلیدی را از برخی نامزدهای ریاست جمهوری بگیریم، این افراد هیچ حرفی برای گفتن ندارند و آن دو کلمه عبارت است دولت قبل».

 

 

اژه‌ای در ادامه از “افزایش” معوقات بانکی در دولت یازدهم به نسبت دولت قبلی و نیز “افزایش جهت‌دار” حقوق‌های نجومی در دولت کنونی سخن گفت: «حقوق‌های نجومی حتما در دولت یازدهم اینگونه افسارگسیخته افزایش پیدا کرده است، زیرا بر اساس آنچه ما بررسی کرده‌ایم، ما در دولت‌های قبل حقوق‌های متوسط بالای ۱۰۰ میلیون تومان نداشته‌ایم، اما امروز در دولت یازدهم حقوق متوسط ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیونی هم داریم».

 
معاون اول قوه قضائیه افزود: «در این دولت ما به جرأت می‌توانیم بگوییم که سه چیز افزایش بی حد و حصری داشته است. اول بدهی دولت به بانک‌ها، دوم بدهی دولت به بانک مرکزی و سوم نقدینگی».

 
سخنان اژه‌ای اشاره‌ای است به اظهارات اسحاق جهانگیری در سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری. جهانگیری در این مناظره از جمله گفته بود: «از بانک در گذشته همانند خزانه دولت استفاده می‌شد و منابع دولت حبس شد. یکی از اتفاقاتی که افتاد موضوع معوقات بانکی بود که برخی از افراد مجموعه‌ای از منابع را گرفتند و برنگرداندند». نمایندگان دولت یازدهم دیگر اتهام‌های اژه‌ای را نیز بارها رد کرده‌اند و بسیاری از معضلات دولت خود را میراث دولت قبلی به ریاست محمود احمدی‌نژاد دانسته‌اند.

 

 

اتهام تلویحی طرفداری از اعدام در “ملاء‌عام” به روحانی

 
محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنانش ضمن تأکید بر “افتخار” قوه قضائیه و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در مجازات ۳۸ ساله “مفسدان، تروریست‌ها، بر هم زنندگان امنیت و باندهای مواد مخدر” گفت: «ما کمال تأسف را به حال برخی داریم که امروز برای رأی جمع کردن حتی گذشته خود را فراموش کرده‌اند و فراموش کرده‌اند که یک روز می‌گفتند باید برخی از افراد در ملاءعام مجازات شوند».

 
سخنگوی قوه قضائیه در پایان سخنان خود تأکید کرد: «البته ما این حرف‌ها را فراموش نمی‌کنیم و قوه قضائیه به طور قطع بعد از طی شدن انتخابات به تک تک این حرف‌ها مستند پاسخ خواهد داد و آن بحشی که موارد اتهام داشته باشد رسیدگی خواهد کرد».

 

 

حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم، روز ۱۸ اردیبهشت (۸ مه) در سخنرانی خود در همدان گفته بود: «اردیبهشت ۹۶ هم یکبار دیگر مردم ایران اعلام می‌کنند، آنهایی که در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند را قبول ندارند».

 
اشاره روحانی به “آنهایی که فقط اعدام و زندان بلد بودند” حمله‌ای مستقیم به کارنامه تاریک برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، به‌خصوص ابراهیم رئیسی، در حوزه‌های حقوق بشری تلقی می‌شود.

 
عضویت ابراهیم رئیسی در “هیأت مرگ چهار نفره”‌ای که در سال ۱۳۶۷ احکام اعدام چند هزار زندانی سیاسی را صادر کرد، لکه‌ای سیاه در کارنامه او محسوب می‌شود.

 
فعالان حقوق بشر نامزدی رئیسی را هم از لحاظ حقوقی و هم اخلاقی “غیرقابل قبول” می‌دانند. آنها خواستار دادگاهی شدن رئیسی به خاطر حوادث تابستان ۶۷ هستند.

 
در عین حال سازمان‌های حقوق بشری همواره ایران را به خاطر صدور و اجرای گسترده حکم اعدام مورد انتقاد قرار داده‌اند. طبق گزارش ماه گذشته‌ی سازمان عفو بین‌الملل، چهار کشور دنیا، از جمله ایران مسئولیت ۸۷ درصد اعدام‌های سال ۲۰۱۶ در جهان را بر عهده دارند.

 
در گزارش عفو بین‌الملل در روز ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) اعلام شده بود که ۴ کشور ایران، عربستان سعودی، عراق و پاکستان مسئولیت ۸۷ درصد از اعدام‌های سال ۲۰۱۶ را بر عهده داشته‌اند. شمار اعدام‌ها در ایران در سال گذشته میلادی ۵۶۷ مورد اعلام شده بود.

رادیو آلمان

قالیباف به‌نفع رئیسی از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران کناره‌گیری کرد

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا، محمد باقر قالیباف با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: از همه حامیان مردمی خویش در سراسر کشور می‌خواهم، که تمام ظرفیت و حمایت خود را برای موفقیتِ برادر ارجمندمان حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی و به بار نشستن دولت کار و کرامت برای خدمت به مردم قرار ... قالیباف به‌نفع رئیسی از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران کناره‌گیری کرد

ادامه

ایران, خبر, سیاسی

بر‌‌پا کردنِ شورونشاطِ انتخاباتی با مجلس‌گرم‌کنیِ کاندیداهای بی‌اعتقاد به‌حقوق مردم

روزنامهٔ اعتماد، ۳۱ فروردین‌ماه، قسمتی از سخنان علی خامنه‌ای، ولی فقیه رژیم، دررابطه با انتخابات را نقل کرده که گفته است:”همهٔ ملت در انتخابات احساس می‌کنند که کلید کارهای کشور در دست خودشان است و آنان هستند که عناصر اصلی کشور را معین می‌کنند. … باید انتخاباتی گسترده، با شور و شوق و نشاط، سالم ... بر‌‌پا کردنِ شورونشاطِ انتخاباتی با مجلس‌گرم‌کنیِ کاندیداهای بی‌اعتقاد به‌حقوق مردم

ادامه

ایران, حقوق بشر, سیاسی, مقاله

استالین همچنان محبوب روس‌ها است

تعمیم یافته های تازه ترین نظرسنجی در روسیه حاکی از محبوبیت گسترده ژوزف استالین دومین رهبر اتحاد جماهیر شوروی است و هنوز با وجود گذشت حدود ۲۶ سال از فروپاشی اردوگاه کمونیسم، بسیاری از روس ها عمل عملکرد وی را تائید می کنند.     یوسف (ژوزف) ویسارینویچ جوگاشویلی که دسامبر ۱۸۷۸ در گرجستان امپراتوری ... استالین همچنان محبوب روس‌ها است

ادامه

جهان, خبر, روسیه, سیاسی

مجلس ایالتی: کمونیست‌های ایالت کالیفرنیای آمریکا درامان خواهند ماند

به نقل از آناتولی، مجلس ایالتی کالیفرنیای آمریکا با اصلاح قانون « ضد کمونیسم»، بند مربوط به اخراج افراد مرتبط با کمونیسم و اعضای حزب کمونیستی از نهادهای دولتی این ایالت را حذف کرد.   بند مربوط به اخراج کارمندان دولتی که از فعالیت‌های خشونت‌آمیز حمایت می‌کنند و یا عضو گروه‌های تروریستی هستند، همچنان در ... مجلس ایالتی: کمونیست‌های ایالت کالیفرنیای آمریکا درامان خواهند ماند

ادامه

امریکا, جهان, خبر, سیاسی, کارگری