آمریکا: مایه تاسف است که وزیر دفاع چین جواب تلفن آستین را نمی‌دهد

مشاور امنیت ملی آمریکا می‌گوید که به باور این کشور، برای حصول اطمینان از ثبات، حفظ کانال‌های ارتباط نظامی با چین، ضرورت دارد.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، جِیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به حفظ کانال‌های ارتباط نظامی با چین، تاکید کرد که این کار برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها و حفظ ثبات بسیار حائز اهمیت است.

سالیوان در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی‌نیوز گفت: بارها گفته‌ایم که باید کانال‌های ارتباط نظامی را برای جلوگیری از تشدید تنش، غافلگیری و ارتکاب اشتباه حفظ کنیم و اینکه وزارت دفاع چین از پاسخ دادن به تماس‌های (لوید آستین) وزیر دفاع آمریکا خودداری کرده، مایه تاسف است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تماس‌های سطح بالا با چین همچنان حفظ می‌شود، یادآور شد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در کنفرانس امنیتی مونیخ با وانگ یی، مدیر اداره مرکزی روابط خارجی چین صحبت کرده است.

سالیوان تاکید کرد: بنابراین، اینطور نیست که تمام خطوط ارتباطی قطع باشد ولی ما برای حصول اطمینان از حفظ ثبات، آن سطح از تبادلات نظامی موردنیاز را نداریم.

آستین اوایل هفته جاری به سی‌ان‌ان گفت که او «ماه‌هاست که با همتای چینی‌اش» صحبت نکرده و امیدوار است که وی فنگ‌هه، وزیر دفاع چین یک تماس تلفنی را در برنامه‌اش بگنجاند!

پَت رایدر، پس از آنکه واشنگتن یک بالون چینی را در حریم هوایی این کشور (آمریکا) سرنگون کرد، سخنگوی پنتاگون اوایل فوریه گفت که چین درخواست آمریکا برای برقراری تماس بین آستین و فنگ‌هه را رد کرده است. پکن تاکید دارد که این بالون غیرنظامی و برای مقاصد تحقیقاتی طراحی و به طور تصادفی وارد حریم آمریکا شده و در سوی دیگر، واشنگتن مصرانه بر این باور است که بالون مذکور، جاسوسی بوده است.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله