غرب بدنبال بازکردن جبهه جنگ جدید علیه روسیه در گرجستان است

یک مقام ارشد وزارت خارجه روسیه اعلام کرده است که اوکراین و کشورهای غربی به طور تحریک آمیزی از گرجستان می خواهند که جبهه دوم جنگ را علیه روسیه در منطقه قفقاز باز کند.

به گزارش مهر به نقل از تاس، «دنیس گونچار»، رئیس اداره چهارم کشورهای مستقل مشترک المنافع در وزارت خارجه روسیه می‌گوید که درخواست‌های تحریک آمیزی از گرجستان برای گشودن جبهه دوم جنگ علیه روسیه از سوی کیف و برخی از کشورهای غربی صورت گرفته است.

این مقام دیپلماتیک روسیه با تاکید بر فشار غرب به گرجستان برای درگیر کردن روسیه در قفقاز، افزود که تماس‌های منظم بین مسکو با گرجستان، آبخازیا و اوستیای جنوبی ضروری است.

گونچار در گفتگویی خاطرنشان کرد: «ضرورت تماس‌های منظم بین نمایندگان رسمی تفلیس، سوخومی و تسخینوالی همزمان با درخواست‌هایی که از کیف و برخی پایتخت‌های غربی از مقامات گرجستان برای گشودن جبهه دوم علیه روسیه در آبخازیا و اوستیای جنوبی می‌شود، بسیار مهم است.»

وی خاطرنشان کرد: «در شرایط کنونی موضوع تدوین توافق نامه الزام آور قانونی در مورد عدم توسل به زور با گرجستان و تحدید و تعیین مرزها که از سوی مسکو، آبخازیا و اوستیای جنوبی مورد بحث است، در اولویت قرار خواهد گرفت.»

در جریان جنگ اوکراین و یک ماه پس از آغاز این جنگ، «آناتولی بیبیلوف»، که مسئولیت جمهوری خودخوانده اوستیای جنوبی را برعهده دارد، در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرده بود که مقامات جمهوری اوستیای جنوبی در مورد الحاق فوری به روسیه همه پرسی برگزار خواهند کرد. رئیس منطقه خودمختار جمهوری اوستیای جنوبی در این ارتباط اعلام کرد: «قانون اساسی جمهوری اوستیای جنوبی همه چیز را به وضوح بیان می‌کند؛ البته ما باید نظر مردم را جویا شویم تا مردم بتوانند نظر خود را در مورد الحاق به روسیه اعلام کنند. انجام این کار بدون تأخیر و دشوار نخواهد بود. الحاق به روسیه رؤیای دیرینه مردم اوستیا است.»

سازمان ملل جمهوری‌های اوستیای جنوبی و آبخازیا را بخشی از کشور گرجستان می‌داند، اما در ۲۶ آگوست ۲۰۰۸، در پی تهاجم مسلحانه ارتش گرجستان به این استان‌ها، روسیه حاکمیت مستقل جمهوری‌های اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناخت و با اعلام حمایت از روس تبارهای در این دو منطقه، نیروی نظامی به این استان‌ها که در آن زمان بخشی از گرجستان به شمار می‌رفتند، اعزام کرد. رهبران روسیه بارها اعلام کرده اند که به رسمیت شناختن دو منطقه خودمختار سابق گرجستان براساس واقعیت فعلی است، هرچند گرجستان از به رسمیت شناختن استقلال این جمهوری‌ها خودداری کرده است.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله