چین گزارش پنتاگون درباره برنامه تسلیحاتی هسته‌ای کشورش را رد کرد

وزیر دفاع چین امروز سه شنبه گزارش پنتاگون درباره برنامه تسلیحاتی هسته‌ای کشورش را رد کرد و آن را ژستی ناعادلانه و گمانه زنی خواند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روزنامه اکونومیک تایمز، پنتاگون در گزارشی که ماه گذشته منتشر کرد مدعی شد چین با سرعت کنونی خود در ساختار هسته‌ای، احتمالا تا سال ۲۰۳۵ هزار و ۵۰۰ انبار تسلیحات هسته‌ای خواهد داشت.

این رقم تائیدی بر افزایش نگرانی‌های آمریکا درباره نیت‌های چین در توسعه ارتش هسته‌ای خود است. باوجود این تصورات نشان نمی‌دهند چین در حال افزایش سرعت توسعه جنگی و کلاهکی باشد.

در واکنش به این گزارش، وزیر دفاع چین گفت آمریکا گمانه زنی‌ها و تصورات پوچی درباره به روز رسانی نیروهای هسته‌ای چین دارد. آمریکا باید به تامل درباره سیاست‌های هسته‌ای خودش به ویژه از آن جهت که بزرگترین ارتش هسته‌ای جهان را دارد بپردازد.

وزیردفاع چین در ادامه سخنانش افزود آمریکا قویا در حال توسعه و به دنبال پیدا کردن راه هایی برای ارسال سلاح‌های اتمی تاکتیکی به خطوط مقدم جهان که منازعه‌ای درگرفته است و در حال تکثیر سلاح‌های هستهای از طریق شراکت امنیتی با انگلیس و استرالیاست. این آمریکاست که در بحبوحه مسائل امنیت جهانی “بزرگ‌ترین دردسرساز” می‌شود و به خاطر منافع خود جنگ‌ها را شعله ور می‌کند و در دنیا به جدایی طلبی و تقابل دامن می‌زند.

این مقام سیاسی چین در پایان سخنانش تاکید کرد چین قاطعانه به دنبال استراتژی هسته‌ای دفاع از خود است و هماره به سیاست اینکه اولین طرف در استفاده سلاح هسته‌ای در هر زمانی و یا تحت هر شرایطی نباشد پایبند خواهد ماند و نیروهای هسته‌ای خود را در پایین‌ترین سطح لازم که از سوی امنیت ملی مورد نیاز است نگه می‌دارد.

براساس اطلاعات موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم ( SIPRI) آمریکا انباری با ۳ هزار و ۷۰۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار داردکه حدود هزار و ۷۴۰ کلاهک به نقاط دیگر در جهان ارسال شده‌اند.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله