دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

«راشد اسماعیلوف» متخصص و رئیس انجمن زیست محیطی روسیه بر ضرورت همکاری پایدار بین کشورهای حاشیه خزر برای حل مشکلات این دریا و به ارائه دیدگاه خود در زمینه پیشنهادهای طرح شده از جمله انتقال آب از دریای سیاه برای حل مشکل کاهش سطح آب خزر پرداخت. به گزارش روز جمعه ایرنا، این متخصص محیط‌زیست ... دیدگاه صاحب‌نظر روس درباره پیشنهاد انتقال آب از دریای سیاه برای نجات خزر

ادامه

آذربایجان, اقتصادی, ایران, جهان, خبر, دریای آرال, دریای حزر, دریای سیاه, روسیه, قزاقستان, قفقاز, گرجستان, محیط زیست

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) هشدار داد در صورت وقوع حمله به نیروگاه هسته‌ای بوشهر ایران، این حادثه می‌تواند مرگبارترین پیامد را از زمان حملات به تأسیسات هسته‌ای این کشور به همراه داشته باشد. بر اساس بیانیه‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه منتشر کرد، گروسی در ... آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: حمله به نیروگاه اتمی بوشهر پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت​​

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, ایران, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, محیط زیست

بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

جنبش عدم تعهد (NAM) با صدور بیانیه‌ای رسمی، حمله وحشیانه، تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) صورت گرفت، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کرد. به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است که حمله وسیع و هماهنگ اسرائیل شامل سلسله‌ای از ... بیانیه جنبش عدم تعهد در محکومیت حمله جنایتکارانه اسرائیل به ایران

ادامه

اسراییل, ایران, بیانیه, تجاوز نظامی, جنبش غیر متعهدها, جهان, زنان, سازمان ملل, صلح, کودکان, محیط زیست

هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

منابع اسرائیلی: تل‌آویو فهرست کاملی از مراکز آسیب‌دیده خود در حمله ایران ارائه نمی‌دهد العربیه: رسانه‌های ایران گزارش دادند که تهران به ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه هشدار داده است در صورت کمک به اسرائیل در مقابله با حملات ایران، پایگاه‌ها و شناورهای نظامی این کشورها در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. به گزارش خبرگزاری ... هشدار تهران به کشورهای غربی: اگر از اسرائیل دفاع کنید، پایگاه‌هایتان را هدف می‌گیریم

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اسراییل, اقتصادی, انگلیس, ایران, خلیج فارس, دریای سرخ, غرب, محیط زیست

عدم لایروبی رودخانه‌ها و سدها از دلایل اصلی بروز سیلاب‌ است

متاسفانه هیچ برنامه‌ای برای لایروبی، تخلیه گل‌ولای‌ها و رسوبات رودخانه‌ ها و سدها تا به حال ارائه نشده است.

 

قاسم ساعدی در گفت‌ و گو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه وزارت نیرو هیچ برنامه‌ای در زمینه لایروبی انهار، رودخانه‌ها و حتی سدها ندارد و تا به حال نیز برنامه‌ای در این خصوص اعلام نکرده است که این امر یکی از معضلاتی است که امروز همه حوضه‌های آبی کشور درگیر آن هستند.

 

وی افزود: بسیاری از سدهای ما مثل سد دز در خوزستان میزان رسوبات بسیار بالایی دارد و متاسفانه هیچ برنامه‌ای برای لایروبی، تخلیه گل‌ولای‌ها و رسوبات این سد تا به حال از سوی وزارت نیرو اعلام نشده است و این امر منجر به کم شدن ذخایر آبی در مواقع اضطراری می‌شود و ما همیشه در زمینه حجم سد کم می‌آوریم.

 

ساعدی ادامه داد: چندین دهه از افتتاح سدها در استان خوزستان و دیگر استان‌ها گذشته است که عدم لایروبی‌ سدها موجب انباشته شدن گل‌ولای‌ها و رسوبات در سدها شده است. این مساله نیز باعث گرفته شدن حجم بسیار زیادی از ظرفیت سدها و موجب کاسته شدن میزان آبی که باید در مخزن بماند و ذخیره شود نیز شده است.

 

وی تصریح کرد: عدم لایروبی در رودخانه‌ها نیز مشاهده می‌شود و خیلی از رودخانه‌های فصلی و دائمی مورد بی‌اعتنایی و کم لطفی مسئولان در وزارت نیرو قرار گرفته‌اند. عدم لایروبی رودخانه‌ها، با اندک بارشی موجب جاری شدن سیل می‌شود به خصوص در مناطق و شهرستان‌های پایین دست رودخانه‌ها که همیشه در معرض سیل قرار دارند.

 

نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی عدم لایروبی رودخانه‌ها را یکی از دلایل اصلی بروز سیلاب‌ها دانست و افزود: وزارت نیرو باید به وظایف ذاتی خود عمل کند و عملیات لایروبی را در برنامه‌های اولویت‌دار خود قرار دهد. مسلما وقتی رودخانه‌ها و سدها لایروبی نشوند، با اندک سیل و بارانی مناطق پایین دست رودخانه‌ها که در معرض سیلاب قرار دارند دچار خسارت‌های بسیاری می‌شوند و این بحران‌ها دولت را ملزم به پرداخت این خسارت‌ها از بودجه نظام می‌کند.

 

دولت، وزارت نیرو را ملزم به انجام لایروبی‌ها کند

 

وی افزود: جبران این خسارت‌ها ضرر بسیار زیادی برای دولت دارد و در طول سال از این مشکلات در ستادهای بحران همیشه وجود دارد. بنابراین اگر دولت، وزارت نیرو را ملزم به رفع این معضل لایروبی‌ها کند، می‌توان گفت ما برای چندین دهه نفس راحت می‌کشیم و دولت نیز از پرداخت این خسارت‌ها به طور مستمر در طول سال راحت می‌شود.

 

ساعدی بیان کرد: یکی از آسیب‌هایی که امروز بودجه کل کشور را تهدید می‌کند، این بحران‌های پیش‌بینی نشده هستند و ما همه می‌دانیم که یکی از مهم‌ترین علل این بحران‌ها عدم لایروبی رودخانه‌ها و سدها است که برنامه لایروبی یک حلقه مفقودی در سیاست و برنامه‌ریزی وزارت نیرو است.

 

وی افزود: دولت یا نهادهای نظارتی چندین سال است می‌بینند این قصور، کوتاهی و این خسارت‌ها و چالش‌ها وجود دارند و مسبب اصلی آن‌ها چه کسانی هستند. در این زمینه نهادهای نظارتی ملزم و موظف هستند با متولیان امر برخورد کنند و از متولیان برای اینگونه موضوعات برنامه‌های مفصل و مدت‌دار بگیرند.

 

خشکسالی در انگلیس؛ خشک‌ترین ماه در ۱۸۶ سال گذشته به ثبت رسید

داده‌های بدست آمده از اداره هواشناسی بریتانیا نشان می‌دهد که کاهش بارندگی در برخی مناطق این کشور سبب شده است تا ماه ژوئیه به عنوان خشکترین ماه از سال ۱۸۳۶ تاکنون ثبت گردد.

ادامه

اجتماعی, انگلستان, خبر, غرب اروپا, محیط زیست

خشکسالی بی‌سابقه در فرانسه / آب آشامیدنی بیش از ۱۰۰ شهر قطع شد

وزیر محیط زیست فرانسه هنگام بازدید از منطقه جنوب شرقی فرانسه گفت که آب آشامیدنی بیش از ۱۰۰ شهر در این کشور قطع شده است و باید با کامیون به هزاران نفر آب تحویل شود.

ادامه

اتحادیه اروپا, جهان, خبر, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

خشک شدن دریاچۀ ارومیه و پیامدهای فاجعه‌بار آن

به‌گزارش خبرآنلاین، ۲۶ تیرماه ۱۴۰۱، عباس محمدی، فعال محیط زیست، می‌گوید: “عملیات واقعی که برای احیای دریاچه [ارومیه] لازم بود انجام نشده است، پولی که در تاریخ محیط زیست ایران بی‌سابقه است صرف اجرای پروژه‌هایی شده که خودشان مخرب محیط زیست هستند.

ادامه

اجتماعی, ایران, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فعال محیط زیست, محیط زیست, مقاله