نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

سیاست خارجی دونالد ترامپ مفسران را به‌شدت سردرگم کرده است. موضع‌گیری‌های بسیار متفاوت او در برابر اوکراین و غزه که در مورد اول گویا به‌دنبال صلح است و در مورد دوم پاک‌سازی قومی را درخواست می‌کند مفسران را به این فکر واداشته که آیا تأثیرگذاری او بر امور جهانی “مثبت” است یا خیر. با این ... راهبردِ (استراتژیِ) امپریالیسم برای احیای خود

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, دیدگاه, روسیه, سرمایه‌داری, صلح, غرب, فقر, فلسطین

با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

مصوبهٌ شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال آینده تحمیل فقر و فلاکت به‌زحمتکشان است شورای عالی کار طی نشست سی‌صد و سی‌و پنجم خود حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار برای سال ۱۴۰۴ را در چارچوب برنامهٌ جراحی اقتصادی و تداوم سرکوب مزدی تعیین کرد. برپایهٌ این تصمیم حداقل حقوق کارگران مشمول قانون ... با تشدید و گسترش اعتصاب‌های کارگری برای افزایش عادلانهٌ مزد مبارزه کنیم!

ادامه

اقتصادی, ایران, بازنشستگان, تحلیل, تورم, حقوق بشر, سرمایه داران, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, مبارزه طبقاتی, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

۲ میلیارد نفر در فقر زندگی می‌کنند

نتایج گزارش “کمک جهانی انسانی ۲۰۱۸ ” نشان می‌دهد که ۲ میلیارد نفر در سراسر دنیا در فقر به سر می‌برند.

 

به گزارش خبرگزاری آناتولی، نتایج جدید گزارش موسوم به “کمک جهانی انسانی ۲۰۱۸ ” حاکی است که بیش از ۲ میلیارد نفر در سراسر جهان در فقر زندگی می کنند و ۷۵۳ میلیون نفر با فقر مطلق روبرو هستند و برای زنده ماندن مبارزه می کنند.

 

بر اساس این گزارش، وضعیت مربوط به انسان هایی که از قحطی، خشکسالی، منازعات و بلایا و فجایع طبیعی رنج می برند هر سال در روز جهانی کمک های انسانی که ۱۹ آگوست است، منتشر می شود.

 

این روز هر سال ۱۹ آگوست برگزار می شود تا از انسان هایی که از بحران های مختلف در سراسر جهان رنج می برند، حمایت صورت گیرد.

 

این گزارش افزود: حداقل ۲۰۱ میلیون نفر در ۱۳۴ کشور جهان در سال ۲۰۱۷ میلادی به کمک های انسان دوستانه برای زنده ماندن نیاز داشته اند.

 

این گزارش نشان می دهد که ۲۰.۷ میلیون نفر در یمن نیاز به کمک های انسانی دارند. این رقم در سوریه به بیش از ۱۳.۷ میلیون نفر رسیده است. ترکیه که میزبان ۳.۵ میلیون آواره سوری است با ۱۲.۸ میلیون نفر افراد نیازمند به کمک های انسانی در رتبه سوم این فهرست قرار دارد.

 

کشورهای اتیوپی، عراق، نیجریه، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان جنوبی، افغانستان، سومالی، کنیا، هائیتی، مالاوی، کلمبیا، سودان، چاد، زیمبابوه، مالی، اوکراین، کامرون، لبنان، پاکستان، بروندی، اردن، جمهوری آفریقای مرکزی، اوگاندا، نیجر، فلسطین، موزامبیک، ماداگاسکار، لیبی، آنگولا، بنگلادش، سریلانکا، نپال و میانمار نیز در این فهرست قرار دارند.

 

اتیوپی، نیجر، پاکستان، سومالی، سودان جنوبی و سودان کشورهایی هستند که با ۳ نوع بحران یعنی جنگ و درگیری ، فجایع طبیعی و بی خانمان شدن اجباری به طور همزمان روبرو هستند.

 

این گزارش حاکی است که بیش از ۲ میلیارد نفر در سراسر جهان با درآمد کمتر از ۳.۲ دلار در روز زندگی می کنند. بیش از ۷۵۳ میلیون نفر نیز با درآمد کمتر از ۱.۹ دلار در روز امرار معاش می کنند و با فقر مطلق روبرو هستند.

 

تعداد افرادی که در سال ۲۰۱۷ میلادی مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند با ۲.۹ میلیون نفر افزایش به بیش از ۶۸.۵ میلیون نفر رسیده است.

 

این گزارش افزود: بیش از ۶۰ درصد کمک های بین المللی به ۱۰ کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی اختصاص یافته است و ۱۴ درصد این کمک ها به سوریه ارسال شده است. یمن نیز ۸ درصد این کمک ها را دریافت کرده است. سوریه برای پنجمین سال متوالی بیشترین بخش از کمک های انسان دوستانه جهانی را دریافت کرده است.

 

ترکیه و یونان نیز به علت ورود مهاجران غیرقانونی، برای نخستین بار در بین ده کشور بزرگ دریافت کننده کمک های انسان دوستانه قرار گرفته اند.

 

این گزارش نشان می دهد که ترکیه با ۸.۰۷ میلیارد دلار بیشترین سهم را در اختصاص کمک های مالی و انسان دوستانه داشته است. آمریکا با ۶.۶۸ میلیارد دلار در رتبه دوم و آلمان با ۲.۹۹ میلیارد دلار در جایگاه سوم بوده اند.

تسنیم

نداری و مظلومیت” برای عشایر، “آسایش و سعادت” برای دلالان/ گله‌ها هر سال کوچک‌تر

“عشایر با کمترین هزینه بیشترین منفعت را برای کشور دارند”. “عشایر رسانه‌ای برای بیان مسائل و مشکلات خود ندارند”. این جملات از کرمعلی قندالی (رئیس سازمان امور عشایر کشور) بیانگر شرایط بغرنجی است که عشایر در آن به‌ سختی به حیات متمایز خود ادامه می‌دهند و مهر تاییدی است بر مظلومیت و محجوریت آنها در ... نداری و مظلومیت” برای عشایر، “آسایش و سعادت” برای دلالان/ گله‌ها هر سال کوچک‌تر

ادامه

ایران, عشایر, فقر, گزارش

سازمان ملل متحد: مردم یمن هر ۴۸ ساعت، یک وعده غذا می‌خورند

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، «لیز گراندی» مسئول هماهنگ کننده کمک های بشر دوستانه سازمان ملل متحد در اظهاراتی که در پایگاه اطلاعی رسانی این سازمان منتشر شد، افزود: زمانی که ما صحبت از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار یمنی می کنیم که دچار گرسنگی حاد هستند، این بدان معناست که آنها روزانه یا ... سازمان ملل متحد: مردم یمن هر ۴۸ ساعت، یک وعده غذا می‌خورند

ادامه

جنوب غرب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, یمن

مردم لیبی با اعتراض به اوضاع معیشتی خواستار برکناری فائز السراج، نخست وزیر دولت توافق ملی شدند

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، شهروندان لیبیایی در تظاهرات مسالمت‌آمیز خود شعارهایی علیه شورای ریاستی لیبی سر دادند.

ادامه

جهان, خبر, شمال افریقا, فساد, فقر, لیبی