یک دانشمند هستهای پاکستانی میگوید« گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر بلامانع بودن ریختن پساب نیروگاه هستهای فوکوشیما ژاپن به اقیانوس اشتباه است”.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از چاینا دیلی، «ظفر قریشی” استاد دانشگاه پاکستانی در مصاحبه با خبرگزاری شین هوا گفت: منافع مردم محلی که تحت تأثیر این موضوع قرار میگیرند و منافع کشورهای منطقه که قرار است تحت تأثیر این موضوع باشند، نادیده گرفته شده است.
از سوی دیگر هم ژاپن مدعی است که ریختن پساب نیروگاه فوکوشیما به دریا کاملا مطابق استانداردهای بینالمللی است و هیچ خطری برای محیط زیست و انسانها ندارد.
ظفر قریشی که کشورش صاحب فناوری هستهای است، به خبرگزاری شینهوا گفت: چین، کره جنوبی و سایر کشورهای منطقه، کاملا محق هستند که برای رفع نگرانی های خود، مکانیسم مشترکی را مطالبه کنند.
قریشی گفت: فاجعه فوکوشیما، مانند آنچه در چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ رخ داد، یک حادثه هستهای سطح ۷ بود که بالاترین میزان در مقیاس بینالمللی رویدادهای هستهای و رادیولوژیکی بود. طرح ژاپن برای ریختن آبهای آلوده به مواد هستهای به دریا برای ماهیها بسیار خطرناک و مضر است، زیرا حاوی سزیم، استرانسیوم، ید و تریتیوم، کربن ۱۴ و کبالت ۶۰ است که برخی از آنها رادیواکتیو هستند.
وی اظهار داشت: حادثه چرنوبیل باعث آسیب تشعشعات بسیار زیادی به ماهیها شد و اگر مردم از این نوع غذای آلوده استفاده کنند، سلامت میلیونها نفر را برای سال های طولانی تحت تاثیر قرار میدهد. مواد رادیو اکتیو به اعماق دی ان ای انسان میرود و ساختار پزشکی داخل بدن ما را تحت تاثیر قرار میدهد و از طریق نسلها منتقل میشود.
قریشی با بیان این که بزرگترین بازنده تخلیه آبهای آلوده به مواد هستهای توسط دولت ژاپن، ماهیگیران ژاپنی، مردم ژاپن و کل این کشور خواهند بود، افزود: اقیانوس آرام اقیانوس بزرگی است که تخلیه آب آلوده به مواد هستهای در آن به طور بالقوه بر تمام کشورهای منطقه که به شدت به ماهیها و گیاهانی که در زیر آب رشد میکنند وابسته هستند، تأثیر میگذارد.