از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

سیاست‌های تبعیض‌آمیز ولایت فقیه علیه مهاجران افغانستانی به‌ویژه پس از آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه و به‌بهانهٔ جاسوسی برای اسرائیل نگرانی‌هایی به‌حق بین نیروهای مترقی و طرفداران حقوق بشر نسبت به سرنوشت این مهاجران که سالیان دراز در میهن ما زیسته‌اند، کار کرده‌اند، و زحمت کشیده‌اند بر انگیخته است. بن مایه این سیاست ها توسط نولیبرال ... از کارگران مهاجر، کارگران افغانستانی، حمایت کنیم!

ادامه

اسراییل, افغانستان, ایران, بازنشستگان, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دستمزد, زنان, طبقه کارگر, فقر, کشاورزی, کودکان, مهاجران

آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

تغییر آیین‌نامهٔ “مشاغل سخت و زیان‌آور” در اتاق بازرگانی به‌نفع کلان‌سرمایه‌داران سود جو است! “اتاق بازرگانی” که صریحاً یکی از وظایف راهبردی‌اش را “کمک و ترغیب ارکان مختلف حکومت به بهبود فضای اقتصادی در جهت توسعهٔ بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینی” [بخوان: حمایت از کارفرمایان] تعریف کرده است، در واقعیت امر در این راه ... آیا جنگ برای «اتاق بازرگانی» نعمت است؟!

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, نئولیبرالیسم

پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

صدر حزب کمونیست شیلی: “حزب کمونیست در حال گذار از لحظه‌ای تاریخی است و باید تمام توانش را به کار گیرد و از عهدهٔ انجام این وظیفه برآید” ژانت خارا، عضو حزب کمونیست و وزیر کار سابق در دولت گابریل بوریچ، با کسب بیش از ۶۰درصد آرا در انتخابات مقدماتی نامزدهای ائتلاف مترقی در روز ... پیروزی نامزد کمونیست در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شیلی

ادامه

آمریکای لاتین, بازنشستگان, جهان, حزب کمونیست, شیلی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, همبستگی

کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

جمعی از کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و حقوق‌دانان کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان -که امکان امضای عمومی دارد- نسبت به تصمیم دولت و مجلس در واگذاری بانک رفاه اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان، فعالان کارگری و حقوق‌دانان حوزه کار و تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور ... کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

ادامه

ایران, بازنشستگان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

یک بازنشسته؛ به وعده‌های دولت هیچ امیدی نیست، وعده‌هایی که همگی توخالی از آب درآمده

علی اکبر عیوضی با تاکید بر اینکه امیدی به پرداخت بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی نیست، تاکید کرد که بازنشستگان به سیاستگذاری‌های بودجه‌ای دولت اعتراض دارند.

 

به گزارش ایلنا، پانزدهم اردیبهشت، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس، گفت: احتمال دارد بدهی دولت به تامین اجتماعی ظرف یک ماه آینده پرداخت شود اما علی اکبر عیوضی می‌گوید: به وعده‌های دولت هیچ امیدی نیست، کارگران و بازنشستگان مجبورند فقط تاسف بخورند بر وعده‌هایی که همگی توخالی از آب درآمده و تحقق نیافته است.

 

به گفته عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، دولت به هیچ وجه نگران معیشت کارگران بازنشسته و اوضاع بحرانی سازمان تامین اجتماعی نیست و نمایندگان مجلس نیز به نظر نمی‌رسد توان آن را داشته باشند که دولت را مجاب کنند که حداقل بخشی از بدهی ۲۶۰ هزار میلیارد تومانی خود به سازمان تامین اجتماعی را بپردازد.

 

عیوضی ادامه می‌دهد: دولت نه امسال، نه سال گذشته و نه سالهای پیشتر، بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را نپرداخته و فقط برای این سازمان، تعهد تراشیده است و اگر اوضاع دو سال دیگر به همین منوال پیش برود، دیگر اثری از سازمان نخواهد بود؛ چراکه تامین اجتماعی به قهقرا می‌رود.

 

او با تاکید بر اینکه هنوز تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص نیست و علیرغم گذشت بیش از ۴۵ روز از سال جدید، کارگران بازنشسته همچنان سرگردانند، اضافه می‌کند: بازنشستگان هنوز دستمزد سال قبل را می‌گیرند؛ تبعیض میان کارگران بازنشسته و بازنشستگان سایر صندوق‌ها ازجمله صندوق کشوری و لشگری، آزاردهنده است؛ مستمری آنها افزایش یافته است و قرار است زیر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافتی نداشته باشند اما کارگران بازنشسته هنوز با مستمری زیر ۲ میلیون تومان زندگی می‌کنند.

 

او تاکید می‌کند: کارگران بازنشسته به تصمیم‌گیری‌ها و سوگیری‌های آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه معترض هستند و این اعتراض خود را با صدای بلند اعلام می‌کنند؛ چراکه سازمان برنامه و بودجه، هم تامین اجتماعی و هم بازنشستگان آن را نادیده گرفته است.

 

تورم بالای ۴۰ درصد است

 

عیوضی به گرانی‌های اخیر اشاره می‌کند و می‌گوید: در شورایعالی کار، دستمزد کارگران را ۲۱ درصد زیاد کردند؛ این رقم افزایش بسیار ناعادلانه است؛ در همین روزهای سپری شده از سال جدید به عینه می‌بینیم که کرایه تاکسی بین ۲۵ تا ۳۰ درصد گران شده؛ حتی بلیط مترو هم گران شده؛ آمارهای رسمی از تورم ۴۷ درصدی حمل و نقل در ۱۲ ماه منتهی به فروردین امسال خبر می‌دهند؛ همین یک قلم یعنی حمل و نقل نشان می‌دهد که افزایش ۲۱ درصدی دستمزد با هیچ معیار عادلانه‌ای همخوانی ندارد؛ از گرانی اقلام خوراکی که دیگر همه مطلع هستند؛ حبوبات که یکی از کالاهای پرمصرف در سفره کارگران و بازنشستگان است، در روزهای اخیر تا صد درصد افزایش قیمت داشته است؛ اینها را باید کنار افزایش ۲۱ درصدی حقوق کارگران قرار دهیم تا وخامت اوضاع مشخص شود.

 

وی ادامه می‌دهد: من به عنوان نماینده کارگران بازنشسته از وزرای اقتصادی و از خود رئیس‌جمهور می‌پرسم که با یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، چند روز از ماه را می‌توانند زندگی کنند؛ اصلاً یک هفته هم می‌توانند با این پول سر کنند؟! چطور از بازنشستگان توقع دارند با این درآمدها بسازند و دم نزنند؟!

 

وی تاکید می‌کند: مبنای کار در افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی است که تصریح دارد مستمری‌ها باید به اندازه افزایش هزینه‌ها زیاد شود؛ بنابراین توقع داریم مستمری بازنشستگان را به اندازه افزایش هزینه سبد معیشت زیاد کنند.

مراتب اعتراض خود را به رئیس جمهوری و وزیر رفاه اعلام کنید

رئیس کانون کارگران بازنشسته شهر اصفهان در نامه‌ای از فعالان صنفی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی خواست مراتب اعتراض خود نسبت به تخصیص نیافتن هیچ بودجه‌ای برای اجرای قانون همسان‌سازی برای بیش از ۳ میلیون کارگر بازنشسته و مستمری‌بگیر را به رئیس جمهوری و وزیر رفاه اعلام کنند.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر

خواست بازنشستگان در اجرای همسان‌سازی اجرا نمی‌شود مگر اینکه دولت بدهی خود را به تامین اجتماعی بدهد

یک فرد در دوران بازنشستگی ممکن است با مشکلات زیادی رو‌به‌رو باشد. بخش مهمی از این مشکلات با افزایش دریافتی افراد بازنشسته به ویژه آنهایی که سالمند هستند، رفع می‌شود.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, گزارش

چرا باید تصمیم‌گیری در مورد دستمزد کارگران و همسان‌سازی بازنشستگان در انتظار فروکش‌ کردن بحران بماند؟!

به نظر می رسد علیرغم تعیین تکلیف بحث‌هایی مانند افزایش حقوق کارمندان دولت و اعتبار رتبه‌بندی معلمان، تصمیم‌گیری در رابطه با بودجه همسان‌سازی و تعیین افزایش حداقل دستمزد کارگران، «فعلاً» متوقف شده است. آیا این توقف ناگهانی، نگران‌کننده است؟!

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, کارگری, گزارش