نیروهای دموکراتیک و ملی الغایِ «قانون عفاف و حجاب» را خواهان‌اند!

رژیم در پی مخالفتِ وسیع نیروهای ملی و دمکراتیک با اجرای “قانون” عفاف و حجاب که شکاف انداختن در میان حاکمیت بر سر این قانون را باعث شد، در عقب‌نشینی‌ای تاکتیکی به تعویق اجرای این قانون مجبور شد. دولت پزشکیان حتی شهامت این را نداشت که رسماً اعلام کند اجرای این “قانون” متوقف شده است. ... نیروهای دموکراتیک و ملی الغایِ «قانون عفاف و حجاب» را خواهان‌اند!

ادامه

آزادی, استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تبعیض جنسیتی, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, فقر, همبستگی

پیچیدگی حمایت از اوکراین به‌دنبال آشفتگی سیاسی در غرب

تارنمای نشریه نیوزویک در مطلبی با اشاره به آشفتگی سیاسی حاکم در برخی کشورهای غربی و کناره‌گیری چندین مقام، مسیر حمایت‌ها از اوکراین را در جنگ مقابل روسیه پیچیده توصیف کرد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از نشریه نیوزویک، استعفای جاستین ترودو از مقام نخست‌وزیری کانادا، جدیدترین تغییر سیاسی یکی از متحدان اوکراین در برابر ... پیچیدگی حمایت از اوکراین به‌دنبال آشفتگی سیاسی در غرب

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اقتصادی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ نیابتی, روسیه, غرب, فرانسه, کانادا

تاکید چین بر حمایت از توسعه نامیبیا مطابق شرایط این کشور

وزیر امور خارجه چین در سفر به کشور نامیبیا در جنوب غربی آفریقا، بر حمایت از توسعه این کشور مطابق شرایط ملی خاص خود، و تعهد پکن به توسعه اقتصادی نامیبیا با کمک به تبدیل منابع این کشور به مزایای توسعه‌ای و اجتماعی تاکید کرد. به گزارش ایرنا از رسانه‌های چین، «وانگ یی» وزیر امور ... تاکید چین بر حمایت از توسعه نامیبیا مطابق شرایط این کشور

ادامه

آفریقا, اقتصادی, جنوب غرب آفریقا, جهان, چاد, چین, شرق آسیا, کنگو, گزارش, نامیبیا, نیجریه

رویترز: چین در تعامل با آفریقا ثابت قدم است

خبرگزاری رویترز در گزارشی اذعان کرد که سفر آغاز سال ۲۰۲۵ وزیر امور خارجه چین به چهار کشور آفریقایی در حالی که پایتخت‌های اروپایی در انتظار آغاز به کار دولت جدید آمریکا هستند، نشان دهنده ثبات قدم پکن در تعامل با آفریقا است. به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، وزیر امور خارجه چین روز یکشنبه ... رویترز: چین در تعامل با آفریقا ثابت قدم است

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, آنگولا, اتحادیه اروپا, اقتصادی, تحلیل, جهان, چاد, چین, سازمان ملل, غرب آفریقا, فرانسه, کنگو

سبقت «بی وای دی» چین از «تسلا» در تولید خوروهای برقی طی سال ۲۰۲۴ نشانه چیست؟

تعداد خودروهای برقی (EVs) تولید شده توسط شرکت «بی وای دی»، تولید کننده خودروهای برقی چین از تعداد خودورهایی که شرکت «تسلا»، خودروساز آمریکایی در سال ۲۰۲۴ تولید کرد، سبقت گرفت. به گزارش CGTN بر اساس جدیدترین گزارش‌های مالی دو شرکت فوق و از نظر فروش خودروهای برقی، اختلاف تعداد بی وای دی با تسلا ... سبقت «بی وای دی» چین از «تسلا» در تولید خوروهای برقی طی سال ۲۰۲۴ نشانه چیست؟

ادامه

آمریکا, آمریکای جنوبی, اقتصادی, چین, خبر, شرق آسیا

یورونیوز: آلمان چگونه از الگوی کشورهای توسعه یافته خارج شد؟

تارنمای اروپایی یورونیوز عملکرد ضعیف اقتصاد آلمان را تا حدی به دلیل از دست دادن منابع گاز ارزان روسیه دانست و با این حال تصمیمات سیاسی نادرست دولتی در سال‌های رونق اقتصادی این کشور را نیز عامل خارج شدن برلین از الگوی کشورهای توسعه یافته عنوان کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای یورونیوز نوشت: آلمان در بیشتر سالهای قرن گذشته، یکی پس از دیگری به موفقیت‌های اقتصادی دست یافت و بر بازارهای جهانی محصولات گران‌قیمت مانند خودروهای لوکس و ماشین‌آلات صنعتی تسلط یافت؛ تا جایی که آنها را به سایر کشورهای جهان می‌فروخت و نیمی از عملکرد اقتصاد این کشور بر پایه صادرات بود.

بر اساس این گزارش در این سالها فرصت های شغلی در آلمان فراوان بودند و خزانه مالی دولت در حالی افزایش می‌یافت که سایر کشورهای اروپایی غرق در بدهی بودند و کتاب‌هایی درباره این که کشورهای دیگر چگونه از آلمان الگو بگیرند، به نگارش درآمد.

اما اکنون اقتصاد آلمان بدترین عملکرد را در بین اقتصادهای توسعه یافته داشته و صندوق بین المللی پول و اتحادیه اروپا پیش بینی کرده اند که اقتصاد این کشور امسال کوچکتر شود.

این اتفاق به دنبال حمله روسیه به اوکراین و فقدان گاز طبیعی ارزان روسیه رخ داد که شوک بی سابقه ای را به صنایع تشنه انرژی آلمان- به عنوان موتور تولید اروپا- وارد کرد.

ضعف ناگهانی عملکرد بزرگترین اقتصاد اروپا، موجی از انتقادات و بحث ها را به راه انداخته است.

کریستین کولمان مدیرعامل شرکت بزرگ آلمانی صنایع شیمیایی ایوونیک (Evonik Industries) در این زمینه گفت: آلمان در معرض خطر «صنعتی زدایی» قرار دارد؛ زیرا هزینه های بالای انرژی و فقدان اقدام دولت در رابطه با دیگر مشکلات مزمن این کشور، خطر انتقال کارخانه های جدید و مشاغل پردرآمد به جاهای دیگر را در بر دارد.

کولمان گفت: از دست دادن گاز طبیعی ارزان روسیه که برای تامین انرژی کارخانه ها مورد نیاز است، به طرز دردناکی به الگوی کسب و کار در اقتصاد آلمان آسیب وارد کرد.

بعد از این که روسیه بیشتر گاز خود را به اتحادیه اروپا قطع کرد، دولت آلمان از شرکت ایوونیک خواسته است که به فعالیت نیروگاه دارای سوخت زغال سنگ خود تا چند ماه دیگر ادامه دهد.

این شرکت در حال تغییر نیروگاه دارای سوخت زغال سنگ به ۲ ژنراتور گازسوز است که بعدها می توانند با هیدروژن کار کنند. این تغییر بخشی از هدف به صفر رساندن استفاده از کربن تا سال ۲۰۳۰ بوده است.

یکی از راه حل های مورد بحث تعیین سقف قیمت برق صنعتی با بودجه دولت برای عبور از دوران گذار انرژی بوده است.

این پیشنهاد از سوی رابرت هابک معاون صدراعظم آلمان از حزب سبز با مخالفت اولاف شولتس، صدراعظم سوسیال دموکرات و دموکرات های آزاد شریک ائتلافی آن مواجه شد. کارشناسان محیط زیست می گویند که این امر اتکا به سوخت های فسیلی را طولانی تر می کند.

کولمان در این زمینه گفت: این تصمیمات سیاسی اشتباه بود که در درجه اول بر هزینه های بالای انرژی تأثیر گذاشت و اکنون نمی‌توان انتظار داشت صنعت و کارگران آلمانی هزینه صورتحساب های بالا را تقبل کنند.

قیمت گاز حدود ۲ برابر سال ۲۰۲۱ است و به شرکت‌هایی آسیب می‌زند که برای تولید شیشه، کاغذ و پوشش‌های فلزی مورد استفاده در ساختمان‌ها و اتومبیل‌ها به گاز نیاز دارند تا شیشه یا فلز را در ۲۴ ساعت شبانه‌روز داغ و مذاب نگه دارند.

یورونیوز نوشت: ضربه دوم، زمانی به اقتصاد آلمان وارد شد که چین به عنوان شریک تجاری و کلیدی این کشور پس از چندین دهه رشد اقتصادی قوی، کاهش رشد را تجربه کرد.

این شوک های خارجی شکاف‌هایی را در اقتصاد آلمان نشان داد که که در طول سال‌ها موفقیت آن نادیده گرفته شده بودند؛ از جمله عقب ماندگی در استفاده از فناوری دیجیتال در دولت و تجارت و فرآیند طولانی تأیید پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر که بسیار به آنها نیاز هست.

این رسانه در تشریح واقعیت های دیگری که اقتصاد آلمان ضربه زد نوشت: پولی که دولت این کشور در اختیار داشت تا حدی به دلیل تاخیر در سرمایه‌گذاری در جاده‌ها، شبکه ریلی و اینترنت پرسرعت روستایی بود. تصمیم سال ۲۰۱۱ برای تعطیلی نیروگاه های هسته ای باقیمانده در آلمان در میان نگرانی ها در مورد قیمت برق و کمبود آن، تردیدهایی را برانگیخته است. شرکت ها با کمبود شدید نیروی کار ماهر مواجه هستند و فرصت های شغلی به رکورد کمتر از ۲ میلیون نفر رسیده است.

همچنین اتکا به روسیه برای تامین منابع قابل اعتماد گاز از طریق خطوط لوله نورد استریم در عمق دریای بالتیک – که در بحبوحه جنگ آسیب دید و تعطیل شد – از اشتباهاتی بود که دولت نیز آن را پذیرفته است.

این گزارش با اشاره به مقاومت در برابر پروژه های انرژی پاک و بروکراسی اداری برای اجرای چنین پروژه هایی نوشت: شرکت های انرژی به دنبال مقابله با شوک قیمت این محصول هستند.

به نوشته یورونیوز، نزاع میان دولت ائتلافی بر سر سقف قیمت انرژی، رهبران تجاری را خشمگین کرده است.

هولگر اشمیدینگ، اقتصاددان ارشد بانک برنبرگ معتقد است: آلمان از رشد اقتصادی خود در دوران طلایی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ رضایت داشت.

وی که یک بار در تحلیلی در سال ۱۹۹۸ آلمان را «مرد بیمار اروپا» توصیف کرده بود، اکنون فکر می کند که استفاده از این برچسب برای آلمان با توجه به رقم پایین تر بیکاری و بودجه قوی دولت اغراق آمیز است؛ موضوعی که فرصتی به دولت آلمان برای اقدام و کاهش فشارها برای تغییر می دهد.

نیکی: تورم اروپای غربی را ویران می‌کند

برآوردهای شاخص بورس توکیو نشان می‌دهد که تورم در اروپای غربی در حال افزایش است و این افزایش اقتصاد آن را ویران می‌کند. بر اساس گزارش نیکی (شاخص بورس توکیو)، تورم در اروپای غربی همچنان در حال افزایش است و قیمت‌های مصرف کننده ماهانه بیش از ۱۴ درصد در انگلیس و بیش از ۱۰ درصد ... نیکی: تورم اروپای غربی را ویران می‌کند

ادامه

اروپا, اروپای غربی, اقتصادی, انگلیس, ژاپن, شرق آسیا, غرب اروپا, مالی, مقاله, نیجر

اسپانیا: ضرورت مبارزهٔ متشکل در سندیکاهای کارگری برای تأمین منافع صنفی و رفاهی: «در سندیکا متحد شو، مبارزه کن!»

سقوط دستمزد واقعی در اقتصادها جلب توجه می‌کند. پس از اولین لحظه، در آغاز سال ۲۰۲۲/ ۱۴۰۱ که تورم افزایشی توقف نشدنی از خود نشان می‌داد، دشمنان دستمزد از طریق مارپیچ دستمزد-قیمت در مورد خطرهای دُور دوم تورم هشدار می‌دادند. یک‌سال‌ونیم بعد، برخی پس از تأیید عدم ظهور مارپیچ ترسناک، از کاهش قدرت خرید طبقۀ ... اسپانیا: ضرورت مبارزهٔ متشکل در سندیکاهای کارگری برای تأمین منافع صنفی و رفاهی: «در سندیکا متحد شو، مبارزه کن!»

ادامه

اتحادیه اروپا, اجتماعی, اسپانیا, اقتصادی, ایتالیا, جنوب اروپا, رومانی, صلح, فقر, کارگری, مبارزه طبقاتی, مقاله, همبستگی

مجارستان: تحریم‌ها بیشتر از روسیه به اروپا آسیب می‌زند

وزیر خارجه مجارستان گفت لزومی به بسته‌های تحریمی جدید علیه روسیه وجود ندارد، زیرا تحریم‌های اروپا بیشتر به خودش آسیب می‌زند تا روسیه. به گزارش فارس، وزیر خارجه مجارستان جمعه در مصاحبه با خبرگزاری دولتی «تاس» روسیه گفت تحریم‌های اروپا علیه روسیه بیشتر از این کشور به اروپا آسیب می‌زند. او با بیان این که ... مجارستان: تحریم‌ها بیشتر از روسیه به اروپا آسیب می‌زند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسلواکی, اقتصادی, اوکراین, بلغارستان, تحریم, تحلیل, ترکیه, روسیه, رومانی, سازمان تجارت جهانی, سازمان ملل, غرب, لهستان, مجارستان

توافق چین و اتحادیه اروپا در مسیر توسعه همکاری‌های تجاری

چین و اتحادیه اروپا در نشستی مشترک با عنوان “اجلاس توسعه و همکاری چین و اتحادیه اروپا درباره مشخصات جغرافیایی” در خصوص برخی راه های کمک گسترش همکاری‌های تجاری بین دو طرف توافق کردند. به گزارش روز شنبه ایرنا، «سونگ جینگ وو» معاون رئیس جمهوری چین گفت: درج منشاء جغرافیایی در محصولاتی صادراتی به اروپا ... توافق چین و اتحادیه اروپا در مسیر توسعه همکاری‌های تجاری

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, محیط زیست