نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

سیاستگذاری‌های کلان در مسیر فقیرترسازی طبقه کارگر و دفاع از منافع ثروتمندان و صاحبان سرمایه قرار گرفته است؛ افزایش نرخ طلا و دلار، صاحبان سرمایه را ثروتمندتر می‌سازد و مزدبگیران با درآمد ثابت را فقیرتر. به گزارش خبرنگار ایلنا، تصمیم گیری در مورد دستمزد ۱۴۰۴ به هفته آخر سال موکول شده است؛ در شرایطی که ... سیاست‌های دولت به نفع یک درصدی هاست! کارگران و بازنشستگان در معرض سقوط بیشتر

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر

هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی

نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

سبد معیشت بهمن‌ماه خانوارهای کارگری با در نظر گرفتن فرمول‌های مورد قبول شورایعالی کار و با اتکا به داده‌های رسمی مرکز آمار ایران، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومان است. این عدد تفاوت معناداری با رقم تصویب شده در کمیته دستمزد دارد! به گزارش خبرنگار ایلنا، مذاکرات دستمزد ۱۴۰۴ بیش از اندازه به تعویق افتاده ... نیاز حداقلی ۲۰۰ درصد افزایش مزد با سبد معیشت، ۳۵ میلیون و ۸۵۷ هزار تومانی

ادامه

اختلاف طبقاتی, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, معیشت

تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ما نیاز به حداقل ۴۰۰ درصد افزایش روی پایه مزد ۷ میلیون تومانی داریم؛ برای یک زندگی خیلی ساده، کف پایه مزد باید ۲۷ و یا ۲۸ میلیون تومان باشد تا کارگران با مزایای مزدی و طرح طبقه‌بندی و پاداش بتوانند حقوق‌شان را به خط فقر برسانند. به گزارش خبرنگار ایلنا، « در هفت سال ... تا تغییرات ساختاری اتفاق نیفتد، مهاری برای تورم و نقطه توقفی برای سقوط مزد و حقوق، قابل تعریف نیست

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, فلاکت, معیشت

گوترش: چهار میلیارد نفر فاقد حمایت اجتماعی، مراقبت‌های بهداشتی و امنیت شغلی هستند

دبیرکل سازمان ملل متحد با انتقاد از نابرابری دسترسی به واکسن بین کشورهای مرفه و فقیر، افزود کرونا ۱۰۰ میلیون نفر را در جهان از ابتدای همه‌گیری به فقر کشانده است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از نابرابری واکسن انتقاد کرده که به گفته وی به این معنی است که بار همه‌گیری کرونا به طور نامتناسب بر دوش فقرا افتاده است.

 

گوترش در نشست صندوق بین‌المللی پول گفت همبستگی جهانی در عمل از بین رفته و افرادی که در مناطق درگیری و کشورهای شکننده زندگی می‌کنند از همه بیشتر رنج می‌برند.

 

به گزارش یورونیوز، وی گفت که ۱۰۰ میلیون نفر از ابتدای همه‌گیری کرونا در جهان به فقر کشانده شده‌اند و چهار میلیارد نفر فاقد حمایت اجتماعی، مراقبت‌های بهداشتی و امنیت شغلی هستند.

 

گوترش تاکید کرد که چنین نابرابری‌ای زمینه مناسبی برای خشونت و درگیری ایجاد می‌کند.

 

نابرابری در واکسیناسیون

 

دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص نابرابری دسترسی به واکسن اظهار داشت: یک موضوع کلیدی این بود که در حالی که کشورهای توسعه یافته به واکسن دسترسی داشته و توانسته‌اند جمعیت خود را واکسینه کنند، کشورهای فقیر هنوز آن چیزی را که نیاز دارند در اختیار ندارند.

 

وی گفت: نابرابری (در دسترسی به) واکسن یک تهاجم اخلاقی است که جهان را به مرگ میلیون‌ها نفر دیگر محکوم و رکود اقتصادی را طولانی می‌کند که می‌تواند میلیاردها دلار هزینه داشته باشد و از همه بیشتر به فقیرترین کشورها ضربه بزند.

 

گوترش در ادامه از کشورها خواست تا از استراتژی واکسیناسیون جهانی سازمان جهانی بهداشت حمایت کنند که هدف آن این است که تا سال ۲۰۲۲، ۷۰ درصد از مردم همه کشورها در مقابل کرونا واکسینه شده باشند.

 

وی تصریح کرد: در کشورهایی که تحت بحران و درگیری قرار گرفته‌اند، واکسیناسیون نیازمند سرمایه‌گذاری هدفمند در سازوکارها و ظرفیت‌های تحویل محلی است. این نه تنها تضمین می‌کند که واکسن‌ها به سرعت و عادلانه تحویل داده شوند، بلکه سیستم‌های بهداشت محلی و ملی را تقویت می‌کند و به جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده کمک می‌کند.

 

بهبود اقتصادی

 

گوترش همچنین در خصوص بهبود اقتصاد جهانی که در کشورهای ثروتمند در حال رخ دادن است اما در کشورهای فقیر این طور نیست، گفت که اقتصادهای پیشرفته ۲۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای احیای اقتصادی سرمایه‌گذاری می‌کنند، رقمی که برای کم‌توسعه‌ترین کشورها به ۱.۸ درصد کاهش می‌یابند.

 

وی افزود: کشورهایی که از جنگ و بحران آسیب دیده‌اند، کمترین فضای مالی را برای سرمایه‌گذاری در سیاست‌های مورد نیاز خود برای بهبودی پایدار و فراگیر دارند؛ سیاست‌هایی مانند انرژی تجدیدپذیر، حمایت اجتماعی و مراقبت‌های بهداشتی برای همه.

هیئت رئیسه‌ی مجلس ولایی، چوبِ لای چرخ بازنشستگان کارگری

به دنبال از اولویت بررسی خارج شدن «لایحه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان» ۱۰۰ نماینده مجلس برای تبدیل مجدد آن به لایحه دو فوریتی، امضا جمع کردند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری

آسیب‌های شغلی فقط در یک سال ۹۲۹۵ مورد و فریادهایی که به جایی نمی‌رسد

حتی اگر فقط یک روز از تقویم را برای نمونه در نظر بگیریم، معمولاً به چند حادثه دردناکِ منجر به فوت برمی‌خوریم، حوادثی که قربانیان آن، کارگرانِ عموماً ساده و کم‌تخصصی هستند که برای نان درآوردن و امرار معاش، جان باارزش خود را قمار کرده‌اند!

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

افزایش فقر بدنبال پاندمی کووید۱۹ و کودکانی که هدف قرار گرفته‌اند

انجمن حمایت از حقوق کودکان در بیانیه‌ای به بهانه گرامیداشت روز کودک، این روز را فرصتی برای حمایت از حقوق کودکان و یادآوری تعهد دولتها به منظور احقاق حقوق کودکان دانسته و آورده است: ضروری است به مناسبت روز کودک به واکاوی اجمالی وضعیت زیستی کودکان و نوجوانان بپردازیم، از جمله به مسائل و مشکلات ... افزایش فقر بدنبال پاندمی کووید۱۹ و کودکانی که هدف قرار گرفته‌اند

ادامه

اختلاف طبقاتی, افغانستان, ایران, جهان, حقوق کودک, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش

سرنوشت لایحه‌ی «دائمی‌شدن همسان‌سازی» در دست رژیمی رانت‌خوار !

اگر بخواهند تامین اجتماعی و بازنشستگانِ مستحق آن را از امتیازات همسان‌سازی محروم کنند و بدهی دولت به سازمان را نپردازند، بازنشستگان کارگری ساکت نمی‌مانند و به تمام شیوه‌های ممکن اعتراض خواهند کرد. دست‌اندازی به حقوق دهک‌های پایین جامعه و بازنشستگان کارگری، پذیرفتنی نیست.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری, گزارش

رژیم ولایی از طریق ساختار کارفرمایی شورای عالی کار، مانعِ ترمیم قدرت خرید کارگران است

«عیدعلی کریمی» با بیان اینکه تورم بیش از ۴۵ درصدی موجب شده که شاخص فلاکت در ۲۰ استان کشور بالای ۶۰ درصد قرار گیرد، گفت: «گران شدن اقلام سبد معیشت خانوارهای کارگری، به طرز مستقیم موجب بالا رفتن سطح شاخص فلاک شده است.»

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحریم, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگری