گوترش: جهان با «چشمانی باز» به سمت «جنگی گسترده‌تر» پیش می‌رود

دبیرکل سازمان ملل ضمن بیان اینکه «احتمال صلح در اوکراین رو به زوال است»، هشدار داد که جامعه جهانی با «چشمانی بسته» به سوی یک “جنگ گسترده‌تر” حرکت نمی‌کند، بلکه «با چشمانی باز» به سمت آن پیشروی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد “فقدان چشم‌اندازی استراتژیک” که تصمیم‌گیرندگان سیاسی را از برداشتن اقداماتی در جهتی درست منع می‌کند، محکوم کرد و گفت: احتمال صلح در اوکراین رو به زوال است و درگیری‌های بیشتر و خونریزی در حال افزایش است.

گوترش استدلال کرد که سیاستمداران و کارآفرینان نسبت به ماندن در قدرت بیش‌ از اندازه “غیرمنطقی” رفتار می‌کنند و این طرز تفکر نه تنها به شدت “غیرمسئولانه” بلکه “غیراخلاقی” است.

دبیرکل سازمان ملل فرسایش و تحلیل قوانین بین‌المللی و نظم مبتنی بر اصول سازمان ملل را به باد انتقاد گرفت و اظهار کرد: اگر هر کشوری وظیفه خود را براساس منشور سازمان ملل انجام دهد، مسئله صلح تضمین خواهد شد. از اعضای سازمان ملل می‌خواهیم رویکرد ما را نسبت به صلح از طریق تعهد مجدد به منشور سازمان ملل محقق کنند و حقوق بشر و شرافت را در اولویت اول قرار دهند.

وی تصریح کرد: ما باید بیدار شویم. سال ۲۰۲۳ بشر را در جبهه‌ای از چالش‌ها قرار داده که با سایر چالش‌های زندگی‌مان فرق می‌کند.

آنتونیو گوترش همچنین به “ساعت آخرالزمان” اشاره کرد و گفت که دانشمندان عقربه این ساعت نمادین را ۹۰ ثانیه به سمت نیمه‌شب نزدیک‌تر کرده‌اند؛ اقدامی که بیانگر “نابودی احتمالی بشریت” است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: احتمال توافق صلح برای اوکراین رو به زوال است و این درحالیست که خطرات بیشتر در حال رشد و افزایش است. همچنین درگیری‌ها در کشورهای دیگر ادامه دارد و حدود ۲ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار داده است. درخصوص مسئله فلسطین و اسرائیل، روز به روز از “راهکار دو کشوری” دورتر می‌شویم. در افغانستان حقوق زنان و دختران  پایمال می‌شود و فعالیت‌های تروریستی کشنده ادامه می‌یابد. از طرفی، امنیت در منطقه ساحل واقع در شمال آفریقا در حال بدتر شدن است. در میانمار با موج جدیدی از خشونت و سرکوب مواجه هستیم و در هائیتی گروه‌های شورشی کل کشور را گروگان گرفته‌اند.

این اظهارات گوترش پس از آن بیان شد که در بحبوحه درگیری میان مسکو و کی‌یف، ایالات متحده آمریکا و متحدانش متعهد شدند تا چندین تانک مدرن غربی را به اوکراین بفرستند.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله