گسترش حضور پکن در آمریکای لاتین / توافق تجارت آزاد اکوادور- چین لازم‌الاجرا شد

توافق تجارت آزاد که اکوادور به عنوان چهارمین کشور آمریکای لاتین با چین، این غول آسیایی امضا کرده است، از دیروز (چهارشنبه یکم مه ۲۰۲۴) لازم‌الاجرا شد و مقام‌های دو کشور، این «نقطه عطف تاریخی» را با برگزاری مراسمی در کیتو، پایتخت اکوادور گرامی داشتند.

به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، اکوادور پس از شیلی، پرو و کاستاریکا، چهارمین کشور در آمریکای لاتین است که در ماه مه ۲۰۲۳ (اردیبهشت ۱۴۰۲) توافقنامه تجارت آزاد با چین امضا کرد و این روند پس از گذشت حدود یکسال از تصویب این فرآیند در عرصه داخلی دو کشور اجرایی شد.

چین پیش از اجرایی شدن این توافقنامه تجارت آزاد، خود را به عنوان شریک تجاری غیرنفتی اصلی اکوادور معرفی کرده بود و با مبادله بیش از ۱۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ از آمریکا پیشی گرفت.

صادرات اکوادور به چین در سال گذشته به پنج میلیارد و ۶۶۹ میلیون دلار و واردات به بیش از شش میلیارد دلار رسید.

این غول آسیایی در حال حاضر با سه میلیارد و ۸۶۸ میلیون دلار، خریدار اصلی میگو از اکوادور است؛ کشوری که پیشروترین صادرکننده این محصول در جهان است.

صادرات اکوادور به چین در بخش معدن نیز نزدیک به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار است؛ چرا که یک شرکت چینی مسئول بهره‌برداری از میرادور (Mirador)، بزرگ‌ترین معدن مس در اکوادور است که در حال حاضر نیز در حال بهره‌برداری است.

بیشترین واردات اکوادور از چین در سال ۲۰۲۳ به این شرح بود: واردات تولیدات فلزی به ارزش ۴۶۷ میلیون دلار؛ تلفن و تلفن همراه با ۴۵۴ میلیون دلار و خودروهای سبک با ۳۷۰ میلیون دلار.

با لازم‌الاجرا شدن این قرارداد تجاری، ۶۰ درصد محصولاتی که اکوادور به چین صادر می‌کند، بلافاصله از تعرفه معاف شدند و مابقی به تدریج طی یک دوره ۱۰ ساله حذف خواهند شد.

چشم‌انداز دولت اکوادور این است که در بدترین سناریو، آزادسازی تجارت با چین می‌تواند ۱۱ هزار شغل جدید و بین سه تا چهار میلیارد دلار اضافی در سال در ارزش صادرات ایجاد کند.

سونسولس گارسیا (Sonsoles García) وزیر تولید، تجارت خارجی، سرمایه‌گذاری و شیلات اکوادور معتقد است با صادرات محصولات جدید به اکوادور، انتظار می‌رود که مشاغل جدید در بخش صادرات بین ۲۵ هزار تا ۴۵ هزار نفر باشد.

وی با یادآوری اینکه ۷۱ درصد از شرکت‌های اکوادوری که به چین صادرات دارند، شرکت‌های کوچک و متوسط ‌هستند، اطمینان داد که این شرکت‌ها ذینفعان اصلی این توافقنامه خواهند بود.

چن گویو (Chen Gouyou) سفیر چین در اکوادور نیز اطمینان داد که آغاز این توافق «یک نقطه عطف تاریخی» است که به تقویت تجارت دوجانبه خواهد انجامید.

سفیر چین با اشاره به افزایش روابط تجاری میان دو کشور در سال‌های اخیر، مکمل بودن دو اقتصاد را مورد تاکید قرار داد.

فلیپه ریبادنیرا (Felipe Ribadeneira) رئیس فدراسیون صادرکنندگان اکوادور (Fedexpor) نیز رشد تصاعدی صادرات از اکوادور به چین در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) را پیش‌بینی کرد.

امضای توافق تجارت آزاد میان چین و کشورهای آمریکای لاتین، از جمله اقدامات در زنجیره همکاری‌های رو به رشد پکن با کشورهای این منطقه است. چین در حال حاضر، دومین شریک تجاری مهم منطقه آمریکای لاتین پس از ایالات متحده است و طبق برآورد آژانس تجارت خارجی و بازاریابی تجارت و سرمایه‌گذاری آلمان (GTI) انتظار می‌رود حجم مبادلات تجاری میان دو طرف (پکن و کشورهای آمریکای لاتین) در یک دهه آینده، دو برابر افزایش یابد.

رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

مشاور ریاست جمهوری روسیه روز پنجشنبه، با بیان اینکه تبادلات مالی بین روبل روسیه و یوآن چین بیش از ۹۰ درصد است، گفت: در تماس تلفنی بین روسای جمهوری روسیه و چین، مسائلی پیرامون همکاری اقتصادی و مالی بین دو کشور مورد گفت‌وگو قرار گرفت. به گزارش ایسنا، یوری اوشاکف، مشاور ولادیمیر پوتین در امور ... رایزنی پوتین و شی جین‌پینگ با تاکید بر «دفاع قاطع از حاکمیت»

ادامه

آمریکا, اقتصادی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, سیاسی, شرق آسیا, شرق اروپا, گزارش

کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

رسانه دولتی پیونگ‌یانگ امروز (پنجشنبه) گزارش دادند، رهبر کره‌شمالی پس از گفتن اینکه عدم ارائه نیازهای اساسی در زندگی از جمله غذا «مسئله جدی سیاسی» است، راه‌هایی را برای بهبود توسعه اقتصادی خواستار شد. به گزارش ایسنا، به گزارش کی‌سی‌ان‌ای، این سخنان کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در حین صحبت از توسعه منطقه‌ای در جریان ... کیم جونگ اون هشدار داد: فقدان تامین غذا، مساله سیاسی جدی است

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, شبه جزیره کره, کارگران, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

آمار‌های وزارت انرژی آمریکا نشان می‌دهد این کشور در ۱۰ ماهه سال ۲۰۲۳ معادل ۶ هزار بشکه در روز نفت ایران را سرقت کرده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از واردات ۷۵۲ هزار بشکه نفت خام ایران توسط این کشور در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ خبر داده است. این آمار مربوط ... اذعان آمریکا به سرقت روزانه ۶ هزار بشکه نفت ایران

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, الجزایر, امارات, ایران, تحریم, عراق, عربستان سعودی, کویت, گابن, گزارش, نیجریه

ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

هفتۀ گذشته رسانه‌های مجاز کشور دو گزارش نمایشی و عملا وقیحانه دربارۀ خامنه‌ای “نمایندۀ خدا بر زمین” و رئیس‌جمهور برگمارده‌اش ابراهیم رئیسی منتشر کردند. اینکه چرا واکنش بخش عمده‌ای از جامعه به این گونه نمایش‌های حکومتی بی‌اعتنایی و تمسخر است روشن است. حکومت ولایی در سطح وسیعی در جامعه کاملاً بی‌اعتبار شده و درۀ ژرف ... ضرورت مبارزۀ هم‌زمان با دیکتاتوری ولایی و امپریالیسم در راه آزادی، حاکمیت ملی، صلح، و عدالت اجتماعی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تحریم, ژئوپلیتیک, سازمان ملل, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب, فلسطین, مبارزه طبقاتی, محیط زیست, نئولیبرالیسم

اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

وزیر دولت جمهوری لائوس اعلام کرد که کشورش که هم‌اکنون عضو ناظر گروه «بریکس» است، تمایل دارد عضو رسمی این گروه باشد. به گزارش خبرگزاری مهر، «خام چن فونگ وو سی»، وزیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری جمهوری دموکراتیک خلق لائوس امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با «اسپوتنیک» تمایل کشورش برای پیوستن به کشورهای عضو گروه ... اعلام آمادگی جمهوری لائوس برای پیوستن به گروه «بریکس»

ادامه

آفریقای جنوبی, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, چین, خبر, روسیه, لائوس, هندوستان