در راه ارتقای جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

راهکارهایی برای گسترش جنبش اعتصابی در مرحلهٔ کنونی ژرفش بحران‌های چندوجهی به‌ویژه بحران اقتصادی بر اثر اجرای برنامه جراحی اقتصادی و هم‌زمان بازگشت تحریم‌های گسترده در چهارچوب خواسته و اقدام‌های دولت‌های اروپایی و آمریکا، کار و زندگی توده‌های مردم به‌ویژه کارگران و زحمتکشان را با دشواری‌هایی به‌مراتب بیش از گذشته مواجه کرده ‌است. به‌موازات بحران‌های ... در راه ارتقای جنبش اعتصابی زحمتکشان بکوشیم!

ادامه

ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, ایران, بازنشستگی, تحریم, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, صلح, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

کارکنان «ارکان ثالث» و «پیمانی» صنایعِ نفت و گاز خواهان دستمزد و مزایای عادلانه هستند

در شهریورماه سال جاری در نقاط گوناگون کشور از جمله در گچساران، عسلویه، و اهواز، کارکنان “پیمانی” صنایع نفت و گاز تجمع‌های اعتراضی‌ای صنفی برگزار کردند. مهم‌ترین مطالبه‌های این کارکنان عبارتند از: رفع تبعیض در پرداخت‌ دستمزدها و مزایا، اجرای صحیح طرح طبقه‌‌بندی مشاغل، و اجرای سریع و کامل طرح ساماندهی کارکنان دولت. هدف این ... کارکنان «ارکان ثالث» و «پیمانی» صنایعِ نفت و گاز خواهان دستمزد و مزایای عادلانه هستند

ادامه

امنیت شغلی, بازنشستگان, تحلیل, دستمزد, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, مبارزه طبقاتی, مغیشت, نفتگران, همبستگی

دستمزد و مستمریِ زیر خطِ فقر برای «زحمتکشان» در مقابل مقررات‌زداییِ گستردهٔ دولتِ پزشکیان

وزیرکار احمد میدری ۱۵ شهریورماه گفت: “افزایش مجدد حداقل حقوق کارگران در سال جاری منتفی است.” رهبران تشکل‌های زرد حکومتی نه فقط با همراهی با دولت ضدمردمی پزشکیان این شرایط اسفبار معیشتی را برای زحمتکشان ممکن کرده‌اند، بلکه با همراهی کردن کامل با وزارت کار ضدکارگری دولت هم هدف اجرایی کردن بخشی از مقررات‌زدایی‌ها در ... دستمزد و مستمریِ زیر خطِ فقر برای «زحمتکشان» در مقابل مقررات‌زداییِ گستردهٔ دولتِ پزشکیان

ادامه

ایران, بازنشستگان, پرستاران, حوادث, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, معیشت

فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

رفیق فابین روسل، دبیرکل حزب کمونیست فرانسه، در یک سخنرانی همه جانبه در جشنواره اومانیته که هزاران نفر به آن گوش می‌دادند، به تحلیل وضعیت کنونی و بحران اجتماعی -سیاسی حاکم بر فرانسه پرداخت. او بر ضرورت یک تغییر اساسی در ساختارهای سیاسی کشور تأکید کرد. روسل تصویری نگران‌کننده از جامعه امروز فرانسه ترسیم می‌کند ... فرانسه در بحران: روایت‌ها و واقعیت‌های اجتماعی

ادامه

اتحادیه اروپا, اقتصادی, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حزب کمونیست, دموکراتیک, دیدگاه, زنان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه, محیط زیست

روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

در فرانسه خشم زیادی پیرامون بی‌عدالتی اجتماعی در حال شکل‌گیری است که این اعتراضات جلوه‌ای از آن خشم انباشته است. به گزارش ایلنا و به نقل از روزنامه لوموند چاپ پاریس، اعتراضات کارگران، مردم و بازنشستگان و دانشگاهیان فرانسوی در اعتراض به حذف بودجه‌های عمومی و اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی وارد هفته دوم خود شده ... روزنامه «لوموند»:خشم فراوان نسبت به بی‌عدالتی، آتش شورش را شعله‌ور ساخت

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگی, تحلیل, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فرانسه

گروه کارگری شورای عالی کار؛ هزینه‌ زندگی در اردیبهشت ۹۸ از مرز ۶ میلیون و۴۰۰ هزار تومان گذشته است

محمد اشرفی در تحلیل اوضاع معیشتی بازنشستگان گفت: افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مستمری، به علت تورم حاکم بر اقتصاد، کارایی ندارد و مسئولان باید فکری به حال معاش بازنشستگان کنند.

 

آخرین محاسبات سبد معاشِ گروه کارگری شورای عالی کار نشان می‌دهد که هزینه‌های زندگی در اردیبهشت ۹۸ از مرز ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان گذشته است؛ در این شرایط، حداقل مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی پس از افزایش، نهایتاً به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است که به گفته محمد اشرفی به هیچ وجه کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد.

 

این عضو هیات مدیره کانون مرکزی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور، در انتقاد از شرایط موجود می‌گوید: افزایش ۳۶.۵ درصدی حداقل مستمری بازنشستگان، تاثیری در بهبود معیشت مستمری‌بگیران ندارد؛ چراکه خیلی بیشتر از افزایش مستمری‌ها، هزینه‌های زندگی بالا رفته است.

 

وی با تاکید بر اینکه ۶۵ درصد مستمری‌بگیران تامین اجتماعی، «حداقل‌بگیر» هستند؛ تاکید می‌کند: «گرانی» معاش بازنشستگان را تهدید می‌کند.

 

حداقل مستمری کفاف هزینه‌های خانوار دو نفره را هم نمی‌دهد

 

به گفته اشرفی که دبیر شورای عالی تامین اجتماعی نیز هست، ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان یا در نهایت، یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، با هزینه‌های یک خانوار استاندارد بازنشسته که ۲.۵ نفری در نظر گرفته می‌شود، تطابق و همخوانی ندارد.

 

او ادامه می‌دهد: حتی اگر اندازه یک خانوار بازنشسته را فقط ۲ نفر در نظر بگیریم، بازهم حداقل مستمری بسیار ناکافی است و حتی یک سوم هزینه‌ها را پوشش نمی‌دهد.

 

او تاکید می‌کند: اگر رقم حداقل مستمری را با سبد هزینه‌های خانوار مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که این مبلغ ناچیز، کفاف حداقل خوراکی‌ها، مسکن، پوشاک و هزینه‌های حمل و نقل – حتی حمل و نقل عمومی- را نمی‌دهد؛ این مولفه‌ها، لازمه‌های اصلی زندگی هستند؛ کاری به هزینه‌های مرحله بعد، مثل تفریح، مسافرت و یا آموزش نداریم؛ حتی اگر بازنشستگان این هزینه‌ها را کلاً حذف کنند، بازهم مبلغ مستمری در تامین «ضروریات اولیه» ناکافی است.

 

اشرفی ادامه می‌دهد: در شرایط فعلی، کارگران بازنشسته یک سفر یک روزه یا حتی نیم روزه هم نمی‌توانند بروند.

 

این عضو هیات مدیره کانون سراسری بازنشستگان، چه خواسته‌ای از مسئولان دارد؛ اشرفی می‌گوید: هم دولت و هم مجلس باید مطالعه بیشتر روی مساله «معاش بازنشستگان» انجام دهند تا بتوانند راهکارهایی برای خروج از بن بستِ معیشتی فعلی پیدا کنند.

 

او اعتقاد دارد اکنون زندگی بازنشستگان در یک «بن بست» قرار گرفته: امروز ما بازنشستگان هم در «معیشت» مشکل داریم، هم در «درمان» و هم در رفاه.

 

هم تامین اجتماعی، هم دولت و هم مجلس، مسئولیت دارند

 

این نماینده بازنشستگان کشور در پایان تاکید می‌کند: باید فکری برای حل مشکلات بازنشستگان بکنند؛ به خصوص کارگران بازنشسته که متوسط مستمری آنها بسیار پایین است؛ این وظیفه، هم برعهده تامین اجتماعی است، هم دولت و هم مجلس؛ ما بازنشستگان از همه این نهادهای مسئول توقع داریم هرچه سریعتر راهی برای ترمیم مستمری‌ها، ارتقای خدمات درمانی و بهبود خدمات رفاهی، بیابند.

ایلنا

دیگر به‌شعارهای انتخاباتی اعتماد نداریم / آقایان بار دیگر به‌رای ما نیاز دارند

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران گفت: هنگام انتخابات عده‌ای با شعار حمایت از جامعه کارگری و بازنشستگان به سراغ ما می‌آیند و انواع وعده‌ها را برای به دست آوردن آرای ما مطرح می‌کنند اما به محض آنکه انتخابات تمام شد، وعده‌ها و شعارهایشان را از یاد می‌برند.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, خبر

پس از حراج صنایع دولتی به نام خصوصی‌سازی و رسیدن نوبت به صندوق‌های بازنشستگان، آنها را هم ورشکسته کرده‌اند

ناصر آقاجری ریشه مشکلات بازنشستگان را در سیاست‌های تعدیلی می‌داند؛ فرقی هم نمی‌کند این بازنشستگان متعلق به کدام صندوق باشند؛ او معتقد است از وقتی پای خصوصی‌سازی به صندوق‌ها رسیده، آینده بازنشستگان در معرض خطر قرار گرفته است.

ادامه

ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, کارگری, گفتگو