آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

استدلال این است: چون دلار نداریم ارز ترجیحی گوشت قرمز را قطع می‌کنیم، چون دلار نداریم ارز ترجیحی خوراک دام را قطع می‌کنیم؛ خب این یعنی شریان حیات مردم را به بازی گرفته‌اند؛ باید بدانند طبقه مزدبگیر دیگر نایی ندارد که اشتباهات دولت را بیش از این گردن بگیرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، جدالِ ناکام ... سرانه مصرف گوشت مزدبگیران به صفر می‌رسد؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, تورم, حقوق بشر, دستمزد, زحمتکشان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, گزارش, معیشت

رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

دکتر دیلان مُورفی هشدار می‌دهد تعرفه‌های همه سویهٔ ترامپ بازتاب قانون مصیبت‌بار اسموت-هاولی است که به اقدام‌هایی تلافی‌جویانه، فروپاشیِ تجارت بین‌المللی، برافروختنِ افراط‌گرایی سیاسی، و درنهایت به جنگِ جهانی انجامید. در ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ دونالد ترامپ جنگ تجاری همه‌سویه‌اش را علیه بقیه جهان آغاز کرد. پس از یک فروش بسیار زیاد اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات ... رئیس‌جمهور آمریکا با جنگ تجاری‌اش شَبَحِ رکودِ بزرگ سال‌های دههٔ ۱۹۳۰ را زنده می‌کند

ادامه

آلمان, آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, اسپانیا, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, دستمزد, ژاپن, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فقر, کانادا, کشاورزان, نازیسم

تجهیزات آموزشی ناتو برای نیروهای اوکراینی سر از بازار آنلاین درمی‌آورند

اوکراینی‌ها تجهیزات و وسایل آموزشی ناتو برای نیروهای مسلح کشورشان را در بازار آنلاین به فروش می‌رسانند. به گزارش ایسنا، یافته‌های وبسایت‌های اوکراینی مربوط به فروش مجدد کالاها مشخص کرد که اوکراینی‌ها تجهیزات و وسایلی را که ناتو برای آموزش نیروهای مسلح این کشور به اوکراین فرستادند، در بازار آنلاین می‌فروشند. به نقل از خبرگزاری ... تجهیزات آموزشی ناتو برای نیروهای اوکراینی سر از بازار آنلاین درمی‌آورند

ادامه

آلمان, اقتصادی, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, جهان, خبر, روسیه, سوئد, فرانسه, کانادا, لهستان, ناتو, نروژ

بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

رئیس بانک توسعه جدید بریکس بر نقش این نهاد در پیشبرد توسعه در جهان جنوب تاکید کرد و از جذب ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه در ۱۰ سال خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، دیلما روسف، رئیس بانک توسعه جدید بریکس (NDB)، در سخنرانی خود در آیین گشایش چهارمین نشست وزرای ... بانک توسعه بریکس طی ۱۰ سال، ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌ جذب کرده است

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, جهان, چین, کارائیب, گزارش, مشارکت راهبردی

گاردین: خطر رکود اقتصادی در اروپا جدی است

روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به تورم فزاینده، کمبود مواد غذایی و احتمال قطع کامل زنجیره تامین انرژی در قاره اروپا، احتمال ورود اقتصادهای حوزه یورو به رکود را تا حد زیادی بالا برده است.

 

به گزارش دوشنبه ایرنا، روزنامه گاردین در گزارشی از خطر رکود در اروپا خبر داد و به نقل از کارشناسان اقتصادی نوشت: خطر رکود در اروپا یک خطر فزاینده است زیرا قیمت گاز و نفت رو به افزایش بوده و حتی این نگرانی وجود دارد که روسیه به طور کامل صادرات انرژی به قاره سبز را قطع کند.

 

براساس پیش‌بینی بانک نومورای ژاپن، کاهش تقاضا در آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین مقصد صادرات کالاهای اروپایی، در کنار تبعات جنگ اوکراین مثل افزایش قیمت غذا و انرژی، به شدت اقتصاد اروپا را تحت تاثیر قرار داده است.

 

بانک سرمایه گذاری نومورا تصریح کرد: انتظار می رود اقتصاد اروپا در نیمه دوم امسال شروع به کوچک‌تر شدن کند و رکود تا تابستان ۲۰۲۳ ادامه یابد و در مجموع، تولید ناخالص داخلی به میزان ۱.۷ درصد کاهش یابد.

 

قیمت انرژی قبلاً در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ به خاطر برداشتن محدودیت‌های کرونایی، افزایش یافته بود اما جنگ اوکراین لایه دیگری به مشکلات افزود و در شرایطی که اتحادیه اروپا، آمریکا و انگلیس تلاش می‌کردند که روسیه را به لحاظ اقتصادی منزوی کنند این روسیه بود که با اطلاع از وابستگی اروپا، صادرات گاز را کاهش داد.

 

«جورج بوکلی» یک اقتصاددان ارشد در بانک نومورا با اشاره به تورم ۸.۶ درصدی منطقه یورو در ماه گذشته میلادی که بالاترین رقم از سال ۱۹۹۹ است، گفت: اروپا نیز مثل آمریکا به رکود دچار خواهد شد.

 

تحلیلگران «جی پی مورگان»، یک بانک سرمایه گذاری در آمریکا معتقدند این امکان وجود دارد که روسیه در مقابل تعیین سقف قیمت توسط گروه ۷، تولید نفت را کاهش دهد که این اقدام می‌تواند به فضایی شدن قیمت‌ها بیانجامد.

 

«ناتاشا کانیوا» یکی از کارشناسان جی پی مورگان معتقد است در صورتی که روسیه، تولید نفت را به میزان پنج میلیون بشکه در روز، کاهش دهد قیمت نفت می‌تواند سه برابر شده و به ۳۸۰ دلار در بشکه برسد.

 

«کای نوفلد» و «یوناس کک» اقتصاددانان ارشد در «مرکز تحقیقات اقتصاد و کسب و کار» معتقدند احتمال وقوع رکود در اروپا، به میزان ۲ از پنج است.

 

روزنامه گاردین با بیان اینکه آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا نیز به خاطر وابستگی به گاز روسیه کاملا آسیب‌پذیر است، تصریح کرد: کشورهای اروپایی از نظر زنجیره تامین انرژی به یکدیگر وابسته هستند و در صورت کمبود گاز در این قاره، وقوع رکود شدید تا حد زیادی حتمی است.

 

این روزنامه چاپ لندن، تحت فشار قرار گرفتن خانوارها به لحاظ مالی با افزایش قیمت انرژی و اقلام خوراکی و کاهش تقاضا را از دیگر عواملی دانست که می‌تواند رکود را دامن بزند.

 

گاردین با اشاره به اینکه انگلیس مستقیما گاز از روسیه وارد نمی‌کند، تصریح کرد: کاهش صادرات گاز روسیه می‌تواند موجب افزایش قیمت‌ها در همه بازارها شود و از این طریق، اقتصاد این کشور را تحت فشار قرار دهد.

 

بانک سرمایه‌گذاری ژاپن پیش‌بینی کرده که در دوره رکود، تولید ناخالص داخلی انگلیس به میزان ۱.۵ درصد کاهش یابد.

تصمیم گروه-۷ درباره نفت روسیه بحران جهانی انرژی را تشدید می‌کند

تحلیلگران اقتصادی معتقدند تصمیم اعضا گروه-۷ برای محدود کردن درآمد روسیه از محل فروش نفت، بحران انرژی را در جهان تشدید می‌کند.  

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, اوکراین, جنوب آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب, هندوستان

آلمان و مشکل جنگ قدرت با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا

آلمان که نگران از دست دادن قدرت فعلی خود در اتحادیه اروپا پس از عضویت اوکراین است، خواستار تجدیدنظر در برخی قوانین مربوط به توزیع قدرت در این اتحادیه شده است.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپای شمالی, اروپای مرکزی, اقتصادی, المان, اوکراین, پرتغال, تحلیل, جمهوری چک, جهان, سیاسی, شرق اروپا, فرانسه, لهستان