سقوط جنگنده اف/۱۸ آمریکایی + فیلم

نیروی هوایی سلطنتی مالزی اعلام کرد که یک فروند جنگنده آمریکایی مک‌دانل داگلاس اف/ای۱۸ دی هورنت متعلق به این نیرو، هنگام برخاستن از باند فرودگاه سلطان احمد شاه در شهر کوانتان دچار آتش‌سوزی شد و سقوط کرد. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای خبری تایمز ناو، در بیانیه نیروی هوایی سلطنتی مالزی ... سقوط جنگنده اف/۱۸ آمریکایی + فیلم

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنوب شرق آسیا, جهان, حوادث, خبر, فیلم, مالزی

قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

روزنامه صبح جنوب چین در گزارشی نوشت: قرارداد ۶.۵ میلیارد دلاری استرالیا برای خرید ناو از ژاپن، علاوه بر تحول راهبردی در جایگاه دفاعی توکیو در معادلات جهانی، پیامی روشن برای مقابله نفوذ چین در منطقه اقیانوس هند و آرام در بر دارد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه صبح جنوب چین، قرارداد ... قرارداد دفاعی ژاپن و استرالیا؛ آغاز تقابل تازه تسلیحاتی با چین در اقیانوس آرام

ادامه

آمریکا, استرالیا, امنیتی, انگلیس, ایتالیا, تایوان, جنگ سرد, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ژاپن, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هندوستان

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

همزمان با عقب‌نشینی آمریکا و کشورهای اروپایی از صحنه تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای در جنوب شرق آسیا، چین با تمرکز بر سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و ارائه وام‌های جدید، جایگاه خود را به‌عنوان اصلی‌ترین شریک مالی این منطقه تقویت کرده است؛ موضوعی که به گفته اندیشکده لویی استرالیا می‌تواند توازن قدرت اقتصادی و سیاسی در این منطقه ... افزایش نفوذ چین در جنوب شرق آسیا همزمان با کاهش کمک‌های مالی آمریکا و اروپا

ادامه

آسیا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اتریش, اروپا, استرالیا, اندونزی, ایتالیا, تایلند, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, سوریه, شرق آسیا, غرب, فرانسه, فنلاند, فیلیپین, کره جنوبی, گزارش, هلند, ویتنام

دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

وزرای خارجه کشورهای چین و آمریکا امروز جمعه برای بحث درباره مدیریت اختلافات دو کشور، در حاشیه نشست «آسه‌آن» در مالزی با هم دیدار کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز جمعه در حاشیه نشست وزرای خارجه آسه‌آن در مالزی طی دیدار با «مارکو روبیو» همتای ... دیدار وزرای خارجه چین و آمریکا برای مدیریت اختلافات

ادامه

آ. سه. آن, آمریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا, همزیستی مسالمت آمیز

گاردین؛ کشته‌شدن ده‌ها نیروی پلیس میانمار به دست شبه نظامیان ضد کودتا

رسانه‌های داخلی میانمار گزارش کردند ده‌ها تن از نیروهای پلیس این کشور در درگیری با شبه نظامیان جنبش مخالف کودتای اول فوریه کشته شده‌اند و چندین پاسگاه پلیس نیز در ایالت‌های شان و کایا از سوی نیروهای موسوم به دفاع مردمی مورد حمله قرار گرفتند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه گاردین، شبه نظامیان شورشی در میانمار ادعا کردند در پی وقوع درگیری‌های شدید در قسمت شرق کشور ده‌ها تن از اعضای نیروهای امنیتی میانمار کشته شدند.

 

بر اساس گزارش‌ها در یکی از این درگیری‌ها شبه نظامیان نیروی دفاع مردمی میانمار که یک جنبش غیر نظامی مخالف با خونتا و مقابله کننده با نیروهای امنیتی با سلاح‌های دست ساز است، اعلام کرد: دستکم ۲۰ افسر پلیس در شهر موبیل در ایالت شان کشته شده و یک پاسگاه پلیس نیز تصرف شد. همچنین رسانه‌های محلی گزارش کرده‌اند این پاسگاه پلیس در ادامه به آتش کشیده شد و همچنین چهار تن از نیروهای امنیتی توسط شورشیان اسیر شدند.

 

یک سری ویدیوهای منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی اجساد نیروهای یونیفرم پوش امنیتی را نشان می‌دهند و دود زیادی از محل پاسگاه آتش گرفته پلیس و یک خودروی این نیرو بر می‌خیزد. یک سری تصاویر دیگر نیز از چهار مردی که نیروی پلیس معرفی شده‌اند منتشر شده‌اند. در این تصاویر دست این افراد از پشت بسته شده و با ماسک به آنها چشم بند زده‌اند. این شهر در فاصله حدودا ۱۰۰ کیلومتری شرق نایپیداو، پایتخت میانمار و در نزدیکی مناطق تحت تصرف چند گروه مسلح قومی که به دنبال خودمختاری بیشتر مبارزه کرده‌اند قرار دارد. تلویزیون دولتی میانمار صحبتی از این درگیری نکرده است و خبرگزاری رویترز هم نتوانست به سخنگوی خونتا برای اظهار نظر دسترسی پیدا کند. انتظار می‌رود امروز دوشنبه آنگ سان سوچی، رهبر دولت غیر نظامی برکنار شده میانمار در دادگاهش برای نخستین بار شرکت کند.

 

یک شبه نظامی دیگر نیز گفت: روز یکشنبه در شهر دموسو در ایالت کایا دستکم ۱۳ سرباز کشته شدند و چهار تن از نیروهای او نیز زخمی شدند.

 

او گفت: ما به دنبال تصرف پاسگاه پلیس متعلق به آنها بودیم اما آنها از حملات هوایی استفاده کردند و ما نتوانستیم جلوی خودروهای نیروهای پشتیبان آنها در ضمن ورود به شهر را بگیریم.

 

خبرگزاری میزی ما گزارش کرد: هزاران نفر در پی حمله توپخانه‌ای به منطقه آنها فرار کرده و آواره شدند. یک رهبر ارشد گروه مسلح قومی موسوم به حزب مترقی ملی کارنی اظهار کرد: درگیری‌ها تا یکشنبه شب ادامه یافتند. او که مقر گروهش در ایالت کایا است تایید کرد که ارتش در شهرهای دموسو و لویکاو از تانک، هلیکوپتر و حملات توپخانه‌ای استفاده کردند. همچنین اوایل یکشنبه طبق گزارش رسانه‌های میانماری ائتلافی از چهار گروه مسلح قومی مخالف با کودتا با نیروهای امنیتی در شهر میوز یکی از گذرگاه‌های اصلی برای ورود به چین درگیر شدند. در عین حال یک دولت وحدت ملی زیرزمینی تشکیل شده از سوی مخالفان کودتا گفت: یک پرچم و ساختار فرماندهی جدید برای نیروی دفاع مردمی به منظور مخالفت با ارتش تشکیل شده است.

ویتنام حملات اسرائیل به غزه را محکوم کرد

نماینده دائم ویتنام در سازمان ملل متحد ضمن ابراز همدردی با مردم فلسطین، حملات اخیر اسرائیل علیه غیر نظامیان و مردم بی دفاع غزه را به شدت محکوم  کرد.

ادامه

اسراییل, جنوب شرق آسیا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صهیونیسم, فلسطین, ویتنام

آمادگی چین برای همکاری با همه طرف‌ها درباره میانمار/ کشته‌شدن یکی از اعضای حزب سوچی

دیپلمات ارشد و وزیر خارجه چین امروز (یکشنبه) گفت، پکن به تعامل با تمام طرف‌ها به منظور آرام ساختن بحران در میانمار مایل است و جانبداری نمی‌کند.

ادامه

جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حقوق بشر, خبر, میانمار

اعتراض ده‌ها هزار معترض میانماری پس از بازداشت‌های شبانه

دهها هزار نفر از مردم میانمار روز یکشنبه در اعتراض به بازداشت آنگ سان سوچی رهبر ، وینگ مینت رئیس جمهوری و بازداشت های شبانه توسط ارتش دست به اعتراض زدند.

ادامه

اسراییل, امریکا, جنوب شرق آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, زیمبابوه, سازمان ملل, میانمار, هندوستان, ویدیو