رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
کره شمالی از یک “آزمایش بسیار مهم” خبر داد
مذاکرات آمریکا و کره شمالی پیرامون مناقشه هستهای این کشور به بن بست رسیده است. کره شمالی پس از شکست مذاکرات هانوی، آزمایشهای موشکی خود را از سر گرفته است. اکنون از یک “آزمایش بسیار مهم” سخن میرود.
به گزارش دویچه وله؛ مذاکرات آمریکا و کره شمالی پیرامون مناقشه هستهای این کشور به بن بست رسیده است. کره شمالی پس از شکست مذاکرات هانوی، آزمایشهای موشکی خود را از سر گرفته است. اکنون از یک “آزمایش بسیار مهم” سخن میرود.
یکی از سخنگویان آکادمی دانشهای دفاعی کره شمالی خبر از انجام آزمایشی داده است که میتواند به طور راهبردی بر مواضع کره شمالی بهویژه در مذاکرات خود با آمریکا و کره جنوبی تاثیر بگذارد.
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه ۱۷ آذر (هشتم دسامبر) با انتشار گزارشی از سئول خبر از انجام یک “آزمایش بسیار مهم” توسط کره شمالی داد. خبرگزاری فرانسه به یک خبرگزاری دولتی کره شمالی استناد کرده است.
کره شمالی توضیحی پیرامون نوع این آزمایش نداده و تنها گفته است که این آزمایش میتواند موقعیت کره شمالی را به طور استراتژیک تغییر دهد.
کره شمالی محل انجام این آزمایش را مرکز سوها اعلام کرده است. این کشور مدعی بوده که در فاصله زمانی بین ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ از این مرکز اقدام به پرتاب موشکهای حامل ماهواره کرده است.
این در حالی است که کارشناسان نظامی بر این باورند که کارکرد این پایگاه آزمایش بر روی موشکهای بالستیک بوده است. جامعه بینالملل پرتاب موشک و آزمایشهای موشکی در این مرکز را بارها محکوم کرده بودند.
مذاکرات بی فرجام
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در دیدار سال گذشته خود با مون جهاین، رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرده بود که مرکز سوها را تعطیل خواهد کرد.
از سوی دیگر، در مذاکرات میان رهبران کره شمالی و آمریکا نیز بر سر ایجاد منطقهای عاری از جنگافزارهای هستهای توافق حاصل شده بود. توافقی که هیچگاه به طور مشخص اجرایی نشد.
شکست مذاکرات دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در هانوی، پایتخت ویتنام که در اواخر ماه فوریه برگزار شده بود، منجر به آن شد که تلاشهای دیپلماتیک بر سر یافتن راه حلی برای مناقشه هستهای کره شمالی به بن بست کشیده شود.
کره شمالی از آمریکا خواسته است پیش از پایان سال جاری در رابطه با مناقشه هستهای این کشور گامهای معینی بردارد. در همین رابطه، ترامپ با رئیس جمهوری کره جنوبی، تماسی تلفنی داشته است.
گفته میشود که کره جنوبی از آمریکا خواسته است تا بار دیگر گفتوگو و مذاکره با کره شمالی را از سر گیرد. رهبران این دو کشور نسبت به “حساس” بودن أوضاع ابراز نگرانی کردهاند.
این در حالی است که نماینده کره شمالی در سازمان ملل از پایان موقت گفتوگو بر سر ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای سخن گفته بود. او تاکید کرده است که کره شمالی در حال حاضر نیازی به مذاکرات طولانی با آمریکا بر سر موارد مورد مناقشه ندارد.
نماینده کره شمالی کشورهای اروپایی را متهم به “پارانویا” کرده و از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه این کشور انتقاد نموده است.
کشورهای بلژیک، استونی، فرانسه، آلمان، لهستان و بریتانیا روز چهارشنبه چهارم دسامبر تداوم آزمایشهای موشکی کره شمالی را محکوم کرده و از ادامه سیاستهای تحریمی خود علیه کره شمالی سخن گفته بودند. کشورهای اروپایی عضو شورای امنیت نگران آن هستند که بنبست مذاکرات بر سر مناقشه هستهای کره شمالی، زمینههای آزمایشموشکهای دوربرد این کشور را نیز فراهم کند.
کره شمالی: خلع سلاحهای هستهای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد
نماینده کره شمالی در سازمان ملل روز شنبه گفت: خلع سلاحهای هستهای از میز مذاکرات با آمریکا خارج شد و در حال حاضر بحث و گفتگو با واشنگتن ضروری نیست.
مخالفت ترامپ با وام بانک جهانی به چین
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با اعطای وام از سوی بانک جهانی به چین مخالفت کرد.
مذاکرات نظامی آمریکا و کره جنوبی شکست خورد
مقام ارشد مذاکره کننده کره جنوبی با آمریکا بر سر هزینه های نظامی گفت که مذاکرات دو کشور درباره تقسیم هزینه نگهداری سربازان آمریکایی در کره جنوبی شکست خورده است.
وانگ یی: تلاش آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت چین شکست میخورد
وزیر امور خارجه چین با اشاره به سنگ اندازی آمریکا و برخی کشورهای غربی در مسیر توسعه چین اظهار کرد چین مسیر توسعه را ادامه خواهد داد و هر توطئهای برای جلوگیری از پیشرفت چین با شکست رو به رو خواهد شد.