رویترز: اگر محاصره دریایی توسط امریکا پایان نیابد، ایران وارد مذاکره نخواهد شد

رویترز نوشت که اختلافات میان تهران و واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران هنوز پابرجاست و شکاف‌ها کم نشده است و ایران تاکید دارد که اگر محاصره تنگه هرمز توسط امریکا پایان نیابد، وارد دور دوم مذاکره نخواهد شد. میدل ایست نیوز: یک منبع ایرانی بلندپایه به رویترز گفت که اختلافات درباره برنامه هسته‌ای ایران هنوز ... رویترز: اگر محاصره دریایی توسط امریکا پایان نیابد، ایران وارد مذاکره نخواهد شد

ادامه

آمریکا, ایران, برنامه هسته‌ای, پاکستان, تنگه هرمز, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, محاصره دریایی, مذاکرات هسته‌ای

سی ان ان: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا دوشنبه در اسلام آباد

یک مقام ارشد ایرانی به سی‌ان‌ان گفت که اسلام‌آباد دوشنبه میزبان دور دیگری از مذاکرات تهران و واشنگتن خواهد بود‌. به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، یک مقام ارشد ایرانی به سی‌ان‌ان گفت که اسلام‌آباد دوشنبه میزبان دور دیگری از مذاکرات تهران و واشنگتن خواهد بود‌.طبق گزارش امروز شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان به گفته یک مقام ایرانی، ... سی ان ان: زمان و مکان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا دوشنبه در اسلام آباد

ادامه

آمریکا, ایران, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر

فایننشال تایمز: به نظر نمی‌رسد واشنگتن و تهران مشتاق بازگشت به جنگ باشند

فایننشال تایمز، به نقل از یک منبع دیپلماتیک مدعی شد که پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا از طریق اسلام آباد به واشنگتن منتقل شد و ایران منتظر پاسخ است. به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، فایننشال تایمز، به نقل از یک منبع دیپلماتیک مدعی شد که پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا از طریق اسلام ... فایننشال تایمز: به نظر نمی‌رسد واشنگتن و تهران مشتاق بازگشت به جنگ باشند

ادامه

آمریکا, ایران, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, لبنان

پاکستان و چین خواستار پاکسازی افغانستان از گروه‌های تروریستی شدند

پاکستان و چین در بیانیه مشترکی از کابل خواستند برای پاکسازی افغانستان از گروه‌های تروریستی اقدامات جدی‌تری انجام دهد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه پاکستان، اسحاق دار وزیر خارجه این کشور و وانگ یی وزیر خارجه چین در پایان هفتمین دور گفت‌وگوهای راهبردی، بیانیه مشترکی را صادر ... پاکستان و چین خواستار پاکسازی افغانستان از گروه‌های تروریستی شدند

ادامه

آسیای مرکزی, افغانستان, بنگلادش, بیانیه, پاکستان, تروریسم, جنوب آسیا, چین, شرق آسیا, گزارش

تقویت محور روسیه، چین و هند با سفر پوتین به دهلی نو

یک تحلیلگر کوبایی، سفر اخیر رئیس‌جمهوری روسیه به هند را عامل تقویت اتحاد بین محور مسکو، دهلی نو و پکن ارزیابی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، یوسمانی فرناندس پاچکو استاد تاریخ مؤسسه عالی روابط بین‌الملل کوبا در مصاحبه با تاس، سفر رسمی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه، به هند و دیدار وی با نارندرا مودی نخست‌وزیر ... تقویت محور روسیه، چین و هند با سفر پوتین به دهلی نو

ادامه

اقتصادی, انرژی, جنوب آسیا, چین, روسیه, غرب, کوبا, هندوستان

کرزی: نشست مسکو آغازی برای مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی است

رئیس‌جمهور سابق افغانستان اعلام کرد که نشست احزاب سیاسی با طالبان در مسکو می‌تواند گامی در راستای آغاز مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی باشد.

 

به گزارش تسنیم، نشست صلح مسکو قرار است برای دو روز با حضور نمایندگان طالبان و رهبران احزاب سیاسی در غیاب دولت افغانستان برگزار شود.

 

شماری از بانفوذترین چهره‌های سیاسی افغانستان از جمله محمد محقق، کریم خلیلی، عطامحمد نور، حنیف اتمر، حکمتیار و حامد کرزی برای حضور در این نشست به مسکو سفر کردند.

 

«حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت که نشست مسکو بین احزاب سیاسی و نمایندگان طالبان می‌تواند زمینه را برای آغاز مذاکرات فراگیر بین‌الافغانی فراهم کند.

 

این در حالی است که دولت افغانستان خواستار مذاکرات مستقیم با طالبان است اما این گروه از مذاکره با دولت این کشور خودداری و به‌جای آن با احزاب سیاسی این کشور مذاکره می‌کند.

 

اگرچه دولت افغانستان با برگزاری این نشست مخالفت کرده است اما رئیس جمهور سابق افغانستان این نشست را برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح و پایان جنگ در این کشور مؤثر می‌داند.

 

کرزی تصریح کرد، مردم بی‌صبرانه منتظر پیشرفت‌های ملموس در روند گفت‌وگوهای صلح با طالبان هستند بنابراین نشست مسکو برای آغاز گفت‌وگوهای فراگیر صلح مهم است.

 

وی خاطرنشان کرد که احزاب سیاسی برای دفاع از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی افغانستان و نهادهای دفاعی و امنیتی این کشور در نشست مسکو شرکت می‌کنند.

 

رئیس جمهور سابق افغانستان اظهار داشت: تقویت نظام، پیروی از ارزش‌های اسلامی، حفظ حکومت مرکزی قوی، تحکیم وحدت ملی، حفظ بی‌طرفی افغانستان در سیاست خارجه و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی در نشست مسکو در دستور کار احزاب سیاسی این کشور قرار دارد.

 

اختلاف نظر سنا و پارلمان افغانستان درباره نشست احزاب سیاسی و طالبان در مسکو

 

در حالی که رایزنی‌ها بین چهره‌های تاثیرگذار سیاسی و نمایندگان طالبان در مسکو جریان دارد، نمایندگان سنا و پارلمان افغانستان درباره این نشست نظرات مختلفی دارند.

 

به گزارش تسنیم، امروز گفت‌وگوهای صلح بین رهبران سیاسی و مقامات سابق افغان با نمایندگان طالبان در مسکو آغاز شده است.

 

تا کنون دستور جلسه این نشست هنوز مشخص نشده است اما به نظر می‌رسد که احزاب سیاسی افغانستان از مواضع دولت این کشور در گفت‌وگوهای صلح دفاع کنند.

 

زیرا پیش از این دفتر حامدکرزی در بیانیه اعلام کرده بود که آنها در دفاع از حکومت مرکزی، حفظ نظام، حفظ دستاوردها و نیروهای امنیتی افغان با طالبان گفت‌وگو خواهند کرد.

 

دولت افغانستان واکنش تندی به این نشست نشان داده و مخالفت خود را با برگزاری آن پیش از این اعلام کرده بود.

 

پارلمان و سنای افغانستان نیز مواضع متضادی را در برابر این نشست اتخاذ کردند.

 

به نظر می‌رسد که پارلمان افغانستان با برگزاری این نشست مخالف نیست اما از احزاب سیاسی این کشور خواسته که در هماهنگی با دولت افغانستان عمل کنند.

 

«داودکلکانی» معاون کمیسیون روابط بین‌الملل پارلمان افغانستان اظهار داشت: این نشست گامی برای آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی است.

 

وی افزود: اما احزاب سیاسی افغانستان و دولت این کشور باید موضع مشترکی را در قبال مذاکرات صلح با گروه طالبان اتخاذ کنند.

 

کلکانی خاطرنشان کرد که عدم حضور نمایندگان دولت افغانستان در این نشست نظام این کشور را در روند صلح به حاشیه رانده است.

 

از سوی دیگر، سنای افغانستان نظر مساعدی درباره این نشست نداشته و مخالفت صریح خود را با برگزاری آن اعلام کرده است.

 

سنای افغانستان اعلام کرد که هر نشستی که درباره صلح افغانستان صورت می‌گیرد باید نمایندگان دولت این کشور در آن حضور داشته باشند.

 

«فوزیه سادات» منشی کمیسیون روابط بین سنای افغانستان اظهار داشت: بدون حضور حکومت افغانستان این نشست راه به جایی نمی‌برد.

 

وی افزود: هر یک از احزاب سیاسی برای منافع خودشان رایزنی می‌کنند و خواستار سهم قابل توجهی می‌شوند بنابر این کار اساسی برای صلح صورت نخواهد گرفت.

 

این در حالی است که «عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز از احزاب سیاسی این کشور خواسته بود تا در مذاکرات با طالبان یک موضع مشترک را اتخاذ کنند.

ترامپ: بخشی از نظامیان آمریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند

به گزارش سی بی اس، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که طرحی را در دست اجرا دارد که براساس آن بخش کوچکی از نظامیان آمریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه

روسیه میزبان مقاماتی از طالبان و سیاستمداران افغان مخالف دولت کابل است

منابع روس و طالبان افغانستان اعلام کردند، روسیه روز سه‌شنبه میزبان مقاماتی از طالبان و سیاستمداران افغان مخالف با رییس جمهور این کشور خواهد بود و نقش خود را به عنوان صاحب قدرت ارتقاء خواهد بخشید؛

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, ناتو

پنتاگون دستوری برای خروج نیروها از افغانستان دریافت نکرده است

به نقل از روزنامه پاکستان، «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا در دیدار با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو گفت که هنوز دستوری برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان دریافت نکرده است.

ادامه

افغانستان, امریکا, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, خبر, ناتو