چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

چین: کشف گور‌های جمعی در بیمارستان الشفا شوکه کننده است

وزارت خارجه چین جنایات رخ داده در بیمارستان الشفا را شوکه کننده خواند و آن را محکوم کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ توحش اسراییل در نوار غزه به حدی رسیده است که دیگر تل آویو در مجامع بین‌المللی آبرویی ندارد و تمامی کشور‌ها اگر این رژیم را محکوم نمی‌کنند، دستکم دیگر خبری از حمایت از ... چین: کشف گور‌های جمعی در بیمارستان الشفا شوکه کننده است

ادامه

اسراییل, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, شرق آسیا, صهیونیسم, فلسطین

ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

وزیران خارجه چین و بولیوی در دیداری مشترک در پکن، بر تمایل دو کشور مبنی بر ارتقای همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دپارتمان آمریکای لاتین و کارائیب وزارت امور خارجه چین در پیامی از طریق حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس اعلام کرد: وانگ یی وزیر ... ارتقای همکاری‌های دوجانبه؛ تعهد متقابل چین و بولیوی

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اقتصادی, بریکس, بولیوی, پرو, چین, روسیه, شرق آسیا

خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

کارتر خطاب به ترامپ: آمریکا ‘جنگ دوست‌ترین’ کشور دنیا است

«جیمی کارتر» رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در یک گردهمایی مذهبی اعلام کرد که به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری کنونی این کشور گفته که ایالات متحده جنگ دوست‌ترین کشور دنیا است.

 

به گزارش روز دوشنبه هفته‌نامه آمریکایی ‘نیوزویک’، کارتر همچنین از گفت وگوی خود با ترامپ در مورد چین خبر داده و خطاب به وی تصریح کرده، می‌دانید که چین از سال ۱۹۷۹ چند بار با دیگران در جنگ بوده است؟ اصلا هیچ جنگی نداشته است، اما ما همواره در جنگ بوده‌ایم.

 

وی ادامه داد: آمریکا در تاریخ ۲۴۲ ساله خود، فقط ۱۶ سال از صلح برخوردار بوده، آمریکا جنگ دوست ترین کشور در تاریخ جهان است.

 

کارتر دلیل جنگ طلبی آمریکا را تمایل این کشور برای مجبور ساختن کشورهای دیگر به قبول کردن اصول آمریکایی برشمرد و در این گردهمایی یادآور شد که در گفت وگویی که با رئیس جمهوری آمریکا در مورد چین داشته، متوجه نگرانی ترامپ از جلو افتادن پکن از رقبای جهانی‌اش شده است.

 

کارتر، نگرانی ترامپ در مورد چین را به حق دانست و گفت: رئیس جمهوری آمریکا از توان اقتصادی رو به رشد پکن بیمناک است.

 

به گفته رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، الگوهای اقتصادی نشان می‌دهد که چین از آمریکا به عنوان قوی‌ترین اقتصاد جهان تا حدود سال ۲۰۳۰ سبقت می‌گیرد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اکنون در شرایطی زندگی می‌کنیم که «قرن چین» لقب گرفته است.

 

کارتر افزود: از آن زمان هراسی ندارد، اما این مساله مایه نگرانی ترامپ است و من چرایی آن را نمی‌دانم.

 

کارتر که در سال ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک بین واشنگتن و پکن را عادی کرد، یادآور شد، که رشد سرسام آور چین به واسطه سرمایه‌گذاری معقولانه این کشور و قوت گرفتنش با صلح، تسهیل شده است.

 

وی ادامه داد: مزایای اقتصادی صلح در چین، واضح و روشن است. ما چند مایل راه آهن پرسرعت در این کشور داریم؟ در حالی که چین حدود ۱۸ هزار مایل راه آهن پرسرعت دارد، در حالیکه آمریکا سه تریلیون دلار برای هزینه‌های نظامی هدر داده است.

 

کارتر گفت: این رقم چیزی بیش از سطح تصور شماست. چین حتی یک پنی برای جنگ هدر نداده و به همین دلیل است که آنها تقریبا در هر زمینه ای از ما جلو افتاده‌اند.

 

وی افزود: اگر سه تریلیون دلار در زیرساخت‌های آمریکا هزینه می‌شد، احتمالا دو تریلیون دلار از این مبلغ باقی می‌ماند و ما قطارهای پرسرعت و پل‌هایی داشتیم که فرو نمی‌ریخت، معابری داشتیم که به درستی حفظ می‌شد و سیستم آموزشی ما به خوبی سیستم آموزشی کره جنوبی یا هنگ کنگ بود.

 

براساس این گزارش، دولت ترامپ درگیر جنگ تجاری هزینه‌بری با چین است، گرچه «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا احتمال پایان این جنگ را نزدیک دانسته است.

 

با این وجود، تنش های نظامی بر سر ادعای مالکیت پکن بر دریای جنوبی چین و پافشاری چین بر کنترل نهایی این کشور بر تایوان، به قوت خود باقی است.

ایرنا

رهبر کره شمالی: باید با ایجاد یک اقتصاد ملی خودکفا پاسخ کوبنده‌ای به تحریم‌کنندگان بدهیم

رهبر کره شمالی گفت که لازم است با ایجاد یک اقتصاد برپایه خود و خودکفایی، کره شمالی پاسخ کوبنده‌ای به تحریم‌کنندگان بدهد.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

در پاسخ به امریکا، چین نیز افزایش تعرفه بر واردات خودرو از آن کشور را قطع کرد

دفتر قوانین تعرفه شورای دولتی چین اعلام کرد از امروز دوشنبه یکم آوریل در راستای اجرای توافق رهبران چین و آمریکا در دیدار آرژانتین و با هدف ایجاد بستری مطلوب برای مذاکرات اقتصادی و تجاری دو کشور، افزایش تعرفه واردات خودرو از آمریکا را قطع کرده است.

ادامه

ارژانتین, اقتصادی, امریکا, جهان, چین, خبر, شرق آسیا