نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

«فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، روز جمعه ۳ اکتبر (۱۱ مهر) در سخنرانی خود در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نمایندگی از کشورهای دارای دیدگاه‌های مشابه اظهار داشت: به مناسبت هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد، جامعه بین‌المللی باید هوشیار بماند، وحدت و همکاری را تقویت کند و ... نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان ملل, شرق آسیا, غرب, گزارش, همبستگی

تظاهرات بزرگ در پاریس علیه سیاست‌های اقتصادی مکرون

هزاران نفر در پایتخت فرانسه تحت عنوان «همه‌چیز را محاصره کنیم» برای اعتراض به سیاست‌های مالی دولت و اقدامات ریاضتی به خیابان‌ها آمدند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی؛ هزاران نفر در پاریس، پایتخت فرانسه برای اعتراض به سیاست اقتصادی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه به خیابان‌ها آمدند. هزاران معترض به سیاست‌های اقتصادی ... تظاهرات بزرگ در پاریس علیه سیاست‌های اقتصادی مکرون

ادامه

اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امنیتی, بازنشستگان, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, غرب اروپا, فرانسه

دادگاه هلند، دولت را ملزم به بازنگری در صادرات سلاح به تل‌آویو کرد

دادگاه عالی هلند به دولت این کشور دستور داد تا در سیاست‌ صادرات تسلیحات به اسرائیل بازنگری کرده و ممنوعیت صادرات قطعات جنگنده‌های اف ۳۵ را تا زمان تکمیل ارزیابی ها، تمدید کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، دادگاه عالی هلند امروز جمعه با صدور حکمی دولت را ملزم به بازنگری سیاست‌های ... دادگاه هلند، دولت را ملزم به بازنگری در صادرات سلاح به تل‌آویو کرد

ادامه

اسراییل, اقتصادی, تحریم, جهان, خبر, شمال غرب اروپا, هلند

ترکیه: برخلاف درخواست آمریکا به خرید گاز از روسیه ادامه می‌دهیم

وزیر انرژی ترکیه گفت که کشورش به خرید گاز طبیعی از روسیه ادامه خواهد داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، وزیر انرژی ترکیه گفت: با وجود درخواست‌های واشنگتن برای قطع واردات انرژی از روسیه، به خرید گاز طبیعی از این کشور ادامه خواهیم داد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً طی اظهاراتی مدعی ... ترکیه: برخلاف درخواست آمریکا به خرید گاز از روسیه ادامه می‌دهیم

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, تحریم, ترکیه, جهان, چین, روسیه, هندوستان

رئیس جمهور صربستان: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند

رئیس‌جمهور صربستان در اظهاراتی با اشاره به افزایش بودجه دفاعی کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی گفت: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری ریاست جمهوری صربستان، الکساندر ووچیچ در گفت وگو با خبرنگاران افزود: افزایش بودجه دفاعی کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، نشانه‌ای از ... رئیس جمهور صربستان: اعضای ناتو خود را برای جنگ آماده می‌کنند

ادامه

آلمان, اروپا, اقتصادی, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, دانمارک, سوئد, صربستان, صلح, فرانسه, فنلاند, ناتو, نروژ, هلند

هشدار آلمان درباره وقوع جنگ تجاری با آمریکا

وزیر دارایی آلمان با توجه به مناقشات ایجاد شده بین دو سوی آتلانتیک بر سر قانون ضد تورم آمریکا درباره وقوع جنگ تجاری با ایالات متحده هشدار داد.

به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه “تاگس شاو” آلمان، واشنگتن برای مبارزه با تورم، یارانه‌هایی را برای شرکت‌هایی که از محصولات ایالات متحده استفاده می‌کنند یا در ایالات متحده تولید می‌کنند، در نظر گرفته است. انتقادات زیادی به این طرح آمریکا در اروپا وارد شده است.

کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان ، نسبت به جنگ تجاری با ایالات متحده به دلیل قانون برنامه ریزی شده ضد تورم ایالات متحده هشدار داده است. لیندنر در گفتگو با روزنامه “دی ولت” گفت: ایالات متحده شریک ارزشی ما است، اما در عین حال یک سیاست اقتصادی بسیار حمایت گرایانه را در پیش گرفته است.

وی افزود: به همین دلیل است که دولت فدرال آلمان باید نماینده منافع آلمان در واشنگتن باشد و به پیامدهای منفی این طرح برای جمهوری فدرال اشاره کند. وی گفت: اقتصاد آلمان ارتباط تنگاتنگی با بازار آمریکا دارد. بنابراین آلمان نمی‌تواند هیچ علاقه‌ای به جنگ تجاری داشته باشد، بلکه باید به دیپلماسی اقتصادی تکیه کند.

هم زمان لیندنر از این قانون به عنوان فرصتی برای بهبود رقابت پذیری کشورش حمایت کرد. وی تاکید کرد: اگر به وضوح به آن نگاه کنید، باید متوجه شوید که تقاضاهای دائماً فزاینده اتحادیه اروپا از اقتصاد در ارتباط با قیمت انرژی به همان اندازه خطرناک است که تحریف رقابت در ایالات متحده.

نه تنها لیندنر از اثرات منفی قانون ضد تورم برنامه ریزی شده توسط ایالات متحده می ترسد بلکه “جولیا کلکنر”، سخنگوی سیاست اقتصادی فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان هم در این باره گفت که هدف مرتبط دولت بایدن برای دستیابی به حفاظت بیشتر از آب و هوا در ابتدا خوشایند به نظر می رسد. اما خطر تبعیض گسترده علیه شرکت‌های اروپایی وجود دارد.

ساسکیا اسکن، رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز ویژگی‌های آشکارای حمایت گرایانه و یکجانبه پیش نویس قانون ضد تورم ایالات متحده را محکوم کرد و هشدار داد که سایر کشورهای صنعتی می‌توانند اقدامات مشابهی را انجام دهند که به ضرر همه است. اسکن گفت به ویژه در وضعیت کنونی بحران‌های جهانی، پیگیری سیاست انزوا کشنده است.

“امانوئل ماکرون”، رئیس جمهور فرانسه هم در جریان سفر به ایالات متحده به شدت از یارانه‌های محصولات آمریکایی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی انتقاد کرد.

مکرون در یک ناهار کاری با قانونگذاران آمریکایی گفت که این یارانه‌ها نسبت به شرکت‌های فرانسوی فوق العاده تهاجمی است. وی افزود: ایالات متحده ممکن است بتواند مشکلات خود را با آن حل کند، اما آنها مشکل من را بزرگتر خواهند کرد.

امانوئل ماکرون تاکید کرد که بدون هماهنگی بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بسیاری از مشاغل در معرض خطر نابودی قرار می‌گیرند. وی افزود: من فقط می خواهم که به عنوان یک دوست خوب به من احترام بگذارند.

این مناقشه حول محور حمایت از آب و هوا و بسته اجتماعی چند میلیارد دلاری جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، معروف به قانون کاهش تورم (IRA) است که در ماه آگوست به تصویب رسید. این بسته ۳۷۰ میلیارد دلار (حدود ۳۵۷ میلیارد یورو) برای حفاظت از آب و هوا و امنیت انرژی، بزرگترین سرمایه گذاری در مبارزه با گرمایش جهانی در تاریخ ایالات متحده محسوب می شود. این قانون از جمله، یارانه برای خودروهای الکتریکی، باتری‌ها و پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر “ساخت ایالات متحده آمریکا” را برنامه ریزی کرده است.

این یارانه‌ها با انتقادهای گسترده در اتحادیه اروپا مواجه شده است. بیم آن می‌رود که شرکت‌های اروپایی در نتیجه اجرای این طرح آسیب‌پذیر شوند. رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم اقدامات متقابل قوی توسط اتحادیه اروپا را مطرح کرده است.

با قانون کاهش تورم (IRA) که بایدن در تابستان امضا کرد، آمریکایی‌ها می‌خواهند میلیاردها یارانه برای خودروهای برقی بپردازند – اما به شرطی که در ایالات متحده مونتاژ شوند. اروپایی‌ها احساس تبعیض می‌کنند و به این طرح اعتراض دارند اما راه حلی هم برای این منظور پیش بینی نمی‌شود.

اتحادیه اروپا نگرانی‌هایی جدی نسبت به قانون ضد تورم آمریکا داشته و می‌گوید قانون کاهش تورم در آمریکا قوانین تجارت بین‌المللی را هم نقض می‌کند.

چندی پیش اتحادیه اروپا اعلام کرد که دست به اقداماتی تلافی‌جویانه علیه آمریکا برای اعطای یارانه به خودروهای برقی خواهد زد زیرا باعث زیان هنگفت شرکت‌های اروپایی خواهد شد.

با وجود انتقادهای اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا هیچ تغییری در این قانون را در دستور کار ندارد. کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید گفت: ما هیچ برنامه‌ای برای درخواست از کنگره برای تغییر این قانون نداریم. با این حال، ما با شرکای اروپایی کار می‌کنیم تا نگرانی‌های آنها را در نظر بگیریم. اینکه دقیقاً چگونه قرار است این اتفاق بیفتد هنوز مشخص نیست.

“جو بایدن”، رئیس جمهور ایالات متحده نیز به صراحت گفت که از مسیر کاهش وابستگی ایالات متحده به زنجیره‌های تامین بین‌المللی منحرف نخواهد شد. اما بایدن گفت که ایرادات جزئی در این قانون وجود دارد که می‌تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد. به گفته وی بحث‌هایی در این باره در سطح کاری وجود دارد.

روسیه: تعیین سقف قیمت، نفت را از ۱۰۰ دلار فراتر می‌برد + فیلم

رئیس مرکز توسعه انرژی روسیه در واکنش به اقدام اتحادیه اروپا برای تعیین سقف ۶۰ دلاری برای نفت مسکو هشدار داد این اقدام بهای جهانی نفت را به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رساند. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، «کریل ملنیکوف» رئیس مرکز توسعه انرژی روسیه گفت: احتمالا ... روسیه: تعیین سقف قیمت، نفت را از ۱۰۰ دلار فراتر می‌برد + فیلم

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, شرق اروپا, فیلم

رئیس جمهوری چین در راه عربستان؛ ریاض میزبان نشست سران چین و اعراب

عربستان سعودی روز ۹ دسامبر (۱۸آذر) میزبان اجلاس سران چین و اعراب خواهد بود که همزمان با سفر رئیس جمهوری چین شده است. به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری «میدل ایست مانیتور»، سفر «شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری چین مصادف با نشست سران اعراب در عربستان سعودی در تاریخ ۹ دسامبر شده است. به ... رئیس جمهوری چین در راه عربستان؛ ریاض میزبان نشست سران چین و اعراب

ادامه

آمریکا, اقتصادی, امارات, جنگ سرد, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, عربستان سعودی

از روند صعودی تورم تا بیشتر شدن رقم خط فقر + فیلم

داده‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در مهرماه ۱۴۰۱ از ۵۳ خوراکی، ۲۸ قلم افزایش قیمتی بالاتر از میانگین نرخ تورم عمومی نقطه‌ای داشتند که می‌توان ردپای حذف ارز ترجیحی را همچنان در افزایش قیمت‌ها مشاهده کرد. امتداد؛ گزارشی که اخیراً مرکز آمار ایران از نرخ تورم اقلام خوراکی در مهرماه منتشر کرد، نشان می‌دهد ... از روند صعودی تورم تا بیشتر شدن رقم خط فقر + فیلم

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری

انتقاد شدید ماکرون از قانون ضد تورم آمریکا

رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر به آمریکا به شدت به قانون ضد تورم آمریکا انتقاد کرده و آن را طرحی تهاجمی دانست که غرب را دچار جدایی می‌کند. به گزارش تسنیم به نقل از “ان تی وی” آلمان، “امانوئل ماکرون”، رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر به ایالات متحده به شدت از یارانه های ... انتقاد شدید ماکرون از قانون ضد تورم آمریکا

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, جهان, روسیه, غرب, فرانسه