گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

خبرگزاری یونهاب با استناد به گزارش یک نهاد آمریکایی مدعی شد که چین، روسیه و کره‌شمالی تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ترتیب ۷۰۰، ۴۰۰ و ۵۰ فروند موشک قاره‌پیما با توانایی حمل کلاهک اتمی خواهند داشت. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، خبرگزاری رسمی کره جنوبی در این زمینه به گزارش «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» (DIA) ... گزارش یونهاب از توان موشکی کره‌شمالی، چین و روسیه با توانایی حمل کلاهک اتمی

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, کره شمالی, گزارش

دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

«الکساندر گروشکو» معاون وزیر امورخارجه روسیه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس را به دوگانه گویی متهم کرد و گفت که آنها خواهان پایان جنگ اوکراین نیستند و سیاست گسترش این درگیری را دنبال می‌کنند. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، گروشکو اظهار نظر در مورد سخنان سیاستمداران اروپایی را دشوار دانست، چرا ... دیپلمات روس: قدرت‌های اروپایی به دنبال گسترش جنگ اوکراین هستند

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحریم, تحلیل, ترکیه, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, لهستان

روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه گفت که رقبای ژئوپلیتیکی این کشور با حمایت مالی سران غربی در حال برنامه ریزی برای تقسیم روسیه به بخش های مختلف هستند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تاس، «سرگئی نارشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تصریح کرد که مخالفان ژئوپلیتیکی مسکو از شکوه روسیه، ثروت عظیم انسانی و ... روسیه از طرح رقبای خود برای تقسیم این کشور خبر داد

ادامه

اقتصادی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, روسیه, ٰژئوپلیتیک, شرق اروپا, غرب

هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

درحالی‌که آمریکا از یک دهه پیش در حفره‌ عمیقی در زمینه توانمندی دفاع در برابر موشک‌های هایپرسونیک و دیگر تسلیحات پیشرفته قرار داشت، اما تحلیلگران می‌گویند این حفره به میزان چشمگیری عمیق‌تر شده است. به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی ... هشدار درباره آسیب‌پذیری پدافند آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جنگ سرد, جهان, گزارش

سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

سفیر چین در آمریکا گفت واشنگتن نمی‌تواند پکن را با تصمیماتش در راستای تجارت دوجانبه بترساند. به گزارش ایسنا، جنگ تجاری که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده با وضع تعرفه‌های بالای تجاری جدید خود علیه تعداد زیادی از کشورها به راه انداخته باعث متوقف شدن حجم عظیم تجارت بین ۲ اقتصاد اول جهان شده است؛ ... سفیر چین: آمریکا نمی‌تواند ما را بترساند

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا

چین؛ قدرتی جهانی که غرب نمی‌تواند نادیده‌ بگیرد

یک رسانه آلمانی با اشاره به قدرت و نفوذ کشور چین در اقتصاد و معادلات بین‌المللی، در مورد پیامدهای رویارویی و زورآزمایی اتحادیه اروپا با این کشور هشدار داد.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه دی سایت آلمان تنش‌ها در مناسبات غرب با چین را طی دهه‌های اخیر امری عادی دانست و نوشت: طی ۳۰ سال گذشته این وضع بین چین و اروپا تغییر نکرده است. تحریم‌ها به دنبال ضد‌تحریم‌ها ، سفرا فراخوانده می‌شوند و توافق نامه‌های سرمایه گذاری که به تازگی توافق شده ، به خطر می‌افتند. وزرای اروپایی از آزادی بیان و تحقیق دفاع می‌کنند ، رسانه‌های چینی از ‘دروغ پردازی’ یا دخالت اروپایی‌ها در امور داخلی جمهوری خلق سخن می‌گویند.

 

دو طرف به تازگی «توافقنامه جامع سرمایه گذاری» را امضا کرده اند که برای دستیابی به آن هفت سال با جمهوری خلق مذاکره شده است. برای چین این علامتی است که اروپایی ها بیشتر به منافع اقتصادی خود اهمیت می دهند و در بحث و جدال بین قدرت های جهانی اروپایی ها و چین در کنار آمریکایی ها نیستند.

 

اما اروپا در آغاز این هفته، چهار تحریم محتاطانه علیه چهار مقام نه چندان عالی رتبه حزب کمونیست و یک نهاد را اعمال کرد. اما تعجب و عصبانیت طرف چینی زیاد بود و با شدت مضاعف با این مسئله برخورد کرد: آنها اقدامات مجازاتی را علیه اعضای پارلمان اروپا و پارلمان‌های ملی، علیه دانشمندان و موسسات تحقیقاتی معتبر مانند موسسه مرکاتور برای چین و مرکز مطالعاتی در برلین در نظر گرفتند.

 

همزمان و با هماهنگی نزدیک با اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا ، کانادا و انگلیس نیز تحریم های جدید علیه چین را تصویب کردند. در پاسخ ، اکنون رهبری پکن اقدامات مجازاتی علیه نمایندگان انگلیس ، محققان و یک موسسه حقوقی معروف در لندن اعمال کرده است.

 

این اختلافات به شکل شومی در حال سرعت گرفتن است، اما آنچه نسبت به قبل تغییر کرده این است که نظر جمهوری خلق در جوامع غربی  و تمایل به ‘رقابت استراتژیک’ با آن بسیار مهمتر شده است.

 

بر این اساس در سیاست های غرب اجماعی در حال توسعه است که می‌خواهد سرمایه داری پیروزمندانه چین را به دست آورد. به همین دلیل است که چین در همه جلسات مهم غرب در دستور کار قرار می گیرد. اخیراً در اجلاس سران ‘کشورهای چهارگانه’ بین ایالات متحده آمریکا ، ژاپن ، هند و استرالیا و همچنین در کنفرانس های بهاری اتحادیه اروپا و ناتو. «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس ، هند ، استرالیا و کره جنوبی را نیز به اجلاس آینده گروه G7 دعوت کرده است و G7 قرار است تبدیل به D10 شود یعنی جلسه ۱۰ کشور دموکراتیک. در اواخر امسال نیز جو بایدن آنها را به اجلاس دموکراسی ها دعوت می‌کند. موضوع این نشست ها در مورد ظهور قدرت چین است.

 

بنابراین غرب چالش چین را پذیرفته است و مطمئناً خیلی خوشایند نخواهد بود اگر دولت این کشور تحریم‌هایی را علیه نمایندگان پارلمان اروپا اعمال کند. در این صورت چگونه پارلمان اروپا موافقت نامه سرمایه گذاری با جمهوری خلق را تصویب می‌کند؟ و بحث بعدی و غیر قابل تحمل برای چین قبلاً آغاز شده است: آیا غرب باید در بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن شرکت کند؟ دشوار است تصور کنیم که اسکیت بازهای سرعتی هلند یا بازیکنان هاکی روی یخ کانادا برای کسب مدال المپیک در کشوری که پارلمان هایشان آن را به نسل کشی متهم می‌کنند، بجنگند.

 

اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا جنگ سرد دوم در راه است؟ مدت هاست گفته می‌شد که اختلاف با چین را نمی‌توان با درگیری شرق و غرب در زمان اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد. درست است، زیرا امروز چین ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد جهانی دارد و یک داستان موفقیت اقتصادی بی‌سابقه است. از این رو هزینه یک اختلاف علنی برای همه افراد درگیر ویرانگر خواهد بود. و با این وجود، چین و غرب به سمت رویارویی علنی پیش می‌روند.

کیسینجر به دولت‌های غربی توصیه کرد با چین به تفاهم برسند

وزیر خارجه اسبق آمریکا به مقامات کشور خود توصیه کرد با چین در مورد نظم نوین جهانی به تفاهم برسد و در غیر این صورت بنا بر گفته وی جهان وارد مرحله خطرناکی خواهد شد همانند آنچه قبل از جنگ جهانی اول رخ داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا