آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

فرمانده تیپ ۴۵ زرهی آلمان در اظهاراتی با اشاره به اعزام قریب‌الوقوع و استقرار طولانی‌مدت این تیپ زرهی در کشور لیتوانی تاکید کرد که این برای اولین بار است که آلمان بعد از جنگ دوم جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند. به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ... آلمان برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم نیروی نظامی در یک کشور خارجی مستقر می‌کند

ادامه

آلمان, اروپا, اروپای مرکزی, اوکراین, جنگ سرد, خبر, روسیه, شرق اروپا, لیتوانی, ناتو

فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

روزنامه فیگارو به نقل یک افسر فرانسوی که خواست نامش فاش نشود از آماده شدن ارتش فرانسه و برخی دیگر از کشورهای اروپایی برای رویارویی احتمالی با روسیه خبر داد. به گزارش صبح دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه فیگارو آمده است: مقام‌های ارشد نظامی در کشورهای اروپایی در حال آماده شدن برای یک رویارویی احتمالی ... فیگارو: اروپا برای جنگ با روسیه آماده می‌شود

ادامه

آلمان, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, روسیه, سوئد, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش, لهستان, ناتو

پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

پکن در واکنش به اظهارات «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا در حمایت واشنگتن از فیلیپین و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با فیلیپین و ژاپن در آب های دریای چین‌جنوبی، بعنوان اخطاری به «مانیل» اقدام به «گشت نظامی» در این آب‌های مورد مناقشه کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا، خبرگزاری رویتز از مبدا پکن با انتشار ... پکن با دادن اخطار به مانیل اقدام به گشت نظامی در دریای چین‌ جنوبی کرد

ادامه

آسیا, آمریکا, اندونزی, برونئی, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, ژاپن, شرق آسیا, فیلیپین, مالزی, ویتنام

استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

استقرار یک سامانه موشکی جدید آمریکا در فیلیپین، مراکز کلیدی نظامی و تجاری چین را به هدفی نزدیک تبدیل کرده و ترامپ را در بوته آزمونی زودهنگام قرار داده تا نشان دهد که آیا او به تعهد خود برای رویارویی با چین به خاطر متحدان آمریکایی در آسیا پایبند است یا خیر. به گزارش ایسنا، ... استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین، خشم چین را برانگیخت

ادامه

آسیا, آمریکا, اتحاد شوروی, اقیانوس هند, امنیتی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, ژاپن, فیلیپین, هندوستان

زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به مواضع «فردریش مرتس» صدراعظم آتی آلمان در قبال مسکو گفت که کشورش برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد اما به هر گونه «بلندپروازی نظامی» پاسخ قاطع و سریع خواهد داد. به گزارش ایرنا به نقل از تاس، زاخارووا پنجشنبه اظهار کرد: مرتس خواستار آمادگی برای تقابل ... زاخارووا: روسیه برنامه‌ای برای حمله به آلمان ندارد/ شویگو: اظهارات هسته‌ای مکرون تهدیدی علیه تمام دنیاست

ادامه

آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, امنیتی, اوکراین, جنگ سرد, چین, دخالت نظامی, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, مشارکت راهبردی, ناتو

چین؛ قدرتی جهانی که غرب نمی‌تواند نادیده‌ بگیرد

یک رسانه آلمانی با اشاره به قدرت و نفوذ کشور چین در اقتصاد و معادلات بین‌المللی، در مورد پیامدهای رویارویی و زورآزمایی اتحادیه اروپا با این کشور هشدار داد.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه دی سایت آلمان تنش‌ها در مناسبات غرب با چین را طی دهه‌های اخیر امری عادی دانست و نوشت: طی ۳۰ سال گذشته این وضع بین چین و اروپا تغییر نکرده است. تحریم‌ها به دنبال ضد‌تحریم‌ها ، سفرا فراخوانده می‌شوند و توافق نامه‌های سرمایه گذاری که به تازگی توافق شده ، به خطر می‌افتند. وزرای اروپایی از آزادی بیان و تحقیق دفاع می‌کنند ، رسانه‌های چینی از ‘دروغ پردازی’ یا دخالت اروپایی‌ها در امور داخلی جمهوری خلق سخن می‌گویند.

 

دو طرف به تازگی «توافقنامه جامع سرمایه گذاری» را امضا کرده اند که برای دستیابی به آن هفت سال با جمهوری خلق مذاکره شده است. برای چین این علامتی است که اروپایی ها بیشتر به منافع اقتصادی خود اهمیت می دهند و در بحث و جدال بین قدرت های جهانی اروپایی ها و چین در کنار آمریکایی ها نیستند.

 

اما اروپا در آغاز این هفته، چهار تحریم محتاطانه علیه چهار مقام نه چندان عالی رتبه حزب کمونیست و یک نهاد را اعمال کرد. اما تعجب و عصبانیت طرف چینی زیاد بود و با شدت مضاعف با این مسئله برخورد کرد: آنها اقدامات مجازاتی را علیه اعضای پارلمان اروپا و پارلمان‌های ملی، علیه دانشمندان و موسسات تحقیقاتی معتبر مانند موسسه مرکاتور برای چین و مرکز مطالعاتی در برلین در نظر گرفتند.

 

همزمان و با هماهنگی نزدیک با اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا ، کانادا و انگلیس نیز تحریم های جدید علیه چین را تصویب کردند. در پاسخ ، اکنون رهبری پکن اقدامات مجازاتی علیه نمایندگان انگلیس ، محققان و یک موسسه حقوقی معروف در لندن اعمال کرده است.

 

این اختلافات به شکل شومی در حال سرعت گرفتن است، اما آنچه نسبت به قبل تغییر کرده این است که نظر جمهوری خلق در جوامع غربی  و تمایل به ‘رقابت استراتژیک’ با آن بسیار مهمتر شده است.

 

بر این اساس در سیاست های غرب اجماعی در حال توسعه است که می‌خواهد سرمایه داری پیروزمندانه چین را به دست آورد. به همین دلیل است که چین در همه جلسات مهم غرب در دستور کار قرار می گیرد. اخیراً در اجلاس سران ‘کشورهای چهارگانه’ بین ایالات متحده آمریکا ، ژاپن ، هند و استرالیا و همچنین در کنفرانس های بهاری اتحادیه اروپا و ناتو. «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس ، هند ، استرالیا و کره جنوبی را نیز به اجلاس آینده گروه G7 دعوت کرده است و G7 قرار است تبدیل به D10 شود یعنی جلسه ۱۰ کشور دموکراتیک. در اواخر امسال نیز جو بایدن آنها را به اجلاس دموکراسی ها دعوت می‌کند. موضوع این نشست ها در مورد ظهور قدرت چین است.

 

بنابراین غرب چالش چین را پذیرفته است و مطمئناً خیلی خوشایند نخواهد بود اگر دولت این کشور تحریم‌هایی را علیه نمایندگان پارلمان اروپا اعمال کند. در این صورت چگونه پارلمان اروپا موافقت نامه سرمایه گذاری با جمهوری خلق را تصویب می‌کند؟ و بحث بعدی و غیر قابل تحمل برای چین قبلاً آغاز شده است: آیا غرب باید در بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ در پکن شرکت کند؟ دشوار است تصور کنیم که اسکیت بازهای سرعتی هلند یا بازیکنان هاکی روی یخ کانادا برای کسب مدال المپیک در کشوری که پارلمان هایشان آن را به نسل کشی متهم می‌کنند، بجنگند.

 

اکنون این سوال مطرح می‌شود که آیا جنگ سرد دوم در راه است؟ مدت هاست گفته می‌شد که اختلاف با چین را نمی‌توان با درگیری شرق و غرب در زمان اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کرد. درست است، زیرا امروز چین ارتباط تنگاتنگی با اقتصاد جهانی دارد و یک داستان موفقیت اقتصادی بی‌سابقه است. از این رو هزینه یک اختلاف علنی برای همه افراد درگیر ویرانگر خواهد بود. و با این وجود، چین و غرب به سمت رویارویی علنی پیش می‌روند.

کیسینجر به دولت‌های غربی توصیه کرد با چین به تفاهم برسند

وزیر خارجه اسبق آمریکا به مقامات کشور خود توصیه کرد با چین در مورد نظم نوین جهانی به تفاهم برسد و در غیر این صورت بنا بر گفته وی جهان وارد مرحله خطرناکی خواهد شد همانند آنچه قبل از جنگ جهانی اول رخ داد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, شرق آسیا