چین؛ برنده جنگ تجاری ترانس آتلانتیک

وزیر تجارت جمهوری چک هشدار داد جنگ تجاری بین آمریکا و اروپا (ترانس آتلانتیک) در نتیجه اعمال سوبسیدها، بازی خطرناکی است که فقط به نفع چین تمام خواهد شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای پولیتیکو به نقل از «جوزف سیکِلا» وزیر تجارت جمهوری چک که ریاست نشست روز جمعه وزیران تجاری اتحادیه اروپا را برعهده داشت، نوشت اگر جنگ یارانه ها بین اروپا و آمریکا در بگیرد چین تنها برنده آن خواهد بود.

وی که همچنین ریاست شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد به خبرنگاران در بروکسل گفت: جنگ یارانه ها بازی خطرناکی است. برنده این جنگ ممکن است در قاره دیگری نشسته باشد.

سخنگوی این مقام اتحادیه اروپا اعلام کرد که منظور سیکلا، چین بوده است.

تنش های تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکا به دنبال قانون کاهش تعرفه در آمریکا آغاز شد. دولت آمریکا به موجب این قانون ۳۶۹ میلیارد دلار یارانه به تجارت سبز در این کشور مانند خودروهای برقی و انرژی تجدید شدنی اختصاص می دهد و مالیات این بخش را کاهش می دهد.

دولت های اتحادیه اروپا نگران آن هستند که این قانون آمریکایی که بخش عمده آن از اول ژانویه اعمال خواهد شد، سرمایه گذاری ها در اروپا را کاهش دهد و باعث تهی شدن پایگاه های صنعتی این اتحادیه شود.

«الیویه بش» وزیر امور اروپا و تجارت فرانسه نیز قبل از این نشست گفت بر اساس مقررات سازمان جهانی تجارت اختصاص حدود ۲۰۰ میلیارد دلار کمک مالی از سوی دولت آمریکا غیرقانونی است.

این تنش ها در حالی بروز کرده که دولت های غربی همین حالا نیز تحت فشارهای هنگفت مالی به دلیل شوک ناشی از افزایش بهای انرژی در نتیجه جنگ اوکراین و دوران پسا کرونایی قرار دارند. در حالی که اقتصاد جهان رو به رکود رفته و رقابت بر سر سوبسیدها می تواند مخرب باشد و اروپا با خطر بزرگتری مواجه است زیرا قدرت مالی لازم برای رقابت با واشنگتن را ندارد.

اقدام تلافی جویانه آلمان و فرانسه

دو کشور آلمان و فرانسه به دنبال بررسی راه های تلافی جویانه در قالب قانون «محصولات اروپایی بخرید» هستند که مصرف کنندگان اتحادیه اروپا را تشویق می کند محصولات ساخت داخل را خریداری کنند.

همچنین اگر تنش ها بین دو سوی آتلانتیک بیشتر شود، اتحادیه اروپا با اعمال تعرفه ها بر محصولات ساخت آمریکا جبران خواهد کرد.

یک دیپلمات اروپایی در این زمینه گفت که این اتحادیه همچنین می تواند ابزارهای جدید خرید بین المللی را اعمال کند که از دسترسی شرکت های کشورهایی که علیه اتحادیه تبعیض قائل هستند، به مناقصه های عمومی جلوگیری می کند.

والدیس دامبروسکیس معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بر ضرورت اتحاد آمریکا و اروپا در مقابله با حمله روسیه به اوکراین تاکید کرده است.

وی گفت ما به تقویت و تشدید اتحاد ترانس آتلانتیک در مقابله با این حملات خطرناک نیاز داریم و حمایت آمریکا برای پیروزی اوکراین در این جنگ ضروری است.

این مقام اروپایی درباره خطر دخالت دادن قانون کاهش تورم در آمریکا در روابط گسترده تر این اتحادیه با آمریکا هشدار داده است.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله