به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز، این بیانیه در حالی مطرح شد که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه بر اهمیت تاسیس سازوکار راستی آزمایی تاکید کرد نظر به اینکه آزمایشگاه های بیولوژیکی در اوکراین که با کمک مالی آمریکا دایر شده، نگرانی هایی را موجب شده است.
از مدت ها قبل، جامعه بینالمللی نسبت به فعالیت های بیولوژیکی نظامی آمریکا در داخل و خارج نگرانیهای جدی داشته است.
در همین حال، ژائو لیجیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که موضوع تنها مربوط به آزمایشگاه های آمریکا در اوکراین نیست و صرفا یک مساله جدید ناشی از اوضاع فعلی نمیباشد.
وی یادآور شد که چین از ارزیابی مشترک جامعه جهانی از اسناد فاش شده از سوی روسیه در چارچوب کنوانسیون سلاح های بیولوژیکی و سازمان ملل استقبال میکند و در عین حال، توضیحات آمریکا را به شیوهای منصفانه و عادلانه میشنود.
جامعه بین المللی نیز می تواند از این فرصت برای ازسرگیری مذاکرات برای ایجاد سازوکار راستی آزمایی کنوانسیون استفاده کند.
ژائو گفت: بار دیگر از آمریکا می خواهیم موضع خود در ایجاد یک سازوکار راستی آزمایی را تغییر دهد، ضمن اینکه تغییر رویکرد واشنگتن به بازگرداندن اطمینان جامعه بینالمللی به پایبندی آمریکا به تعهدات بینالمللیاش و بهبود امنیتی زیستی جهانی کمک میکند.
دهه هاست که آمریکا به طور پیوسته کشورهای دیگر را به عمل نکردن به تعهداتشان و قبول بازرسی های بین المللی متهم کرده است.
واشنگتن همچنین به اعمال تحریم علیه کشورهای دیگر در ارتباط با این موضوع متوسل شده است.
در این میان، لاوروف روز سه شنبه گفت که مساله آزمایشگاه های بیولوژیکی در اوکراین که با بودجه آمریکا تاسیس شده است، باید در چارچوب کنوانسیون سلاح های بیولوژیکی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد که آمریکا علاوه بر ۳۰ آزمایشگاه زیستی در اوکراین، صدها آزمایشگاه مشابه در کشورهای دیگر دایر کرده است.