چامسکی: جهان به سمت پرتگاه می‌رود

نوآم چامسکی، فیلسوف و زبان‌شناس سرشناس آمریکایی گفت، افزایش احتمال خطر جنگ هسته‌ای، شکست درخصوص مقابله با چالش‌های زیست محیطی و ضعف در حل‌وفصل مشکلات موجود از مواردی هستند که جهان را به سمت پرتگاه سوق می‌دهند.

به گزارش ایسنا، پروفسور چامسکی طی مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی راشا تودی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بشریت می‌تواند خود را به سوی نابودی سوق دهد، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر، ساعت آخرالزمان که بیانگر نزدیکی بشریت به آرماگدون است، به نیمه‌شب نزدیک‌تر شده است و این امر خود نمادی از انقراض بشریت می‌باشد. حتی ممکن است طی روزهای آینده چنین انقراضی رخ دهد.

وی افزود: نگرانی‌های اصلی بشریت “افزایش احتمال خطر جنگ هسته‌ای” و “تهدید روزافزون نابودی شرایط اقلیمی” است؛ تهدیدی که همچنان ادامه خواهد داشت زیرا کشورهای جهان هیچ اقدامی برای حل این بحران انجام نمی‌دهند.

این فیلسوف و زبان‌شناس آمریکایی در ادامه تصریح کرد: موضوع سوم “از بین رفتن عرصه‌ای برای بحث و گفت‌وگوهای جدی و عقلانی” به همراه “فروپاشی نیروهای دموکراتیک” است. اگرچه به نظر می‌رسد این موضوع ربطی به تهدید جنگ هسته‌ای و تغییرات آب‌وهوایی ندارد اما گفت‌وگوهای عقلانی تنها امید برای مقابله با دو مورد اول است. ظرف یک سال اخیر این سه مسئله به شدت بدتر شده‌ و اگر یک حرکت معکوسی وجود نداشته باشد، ما به راحتی به سمت پرتگاهی غیرقابل بازگشت و غیرقابل جبران پیش می‌رویم.

این اظهارات نوآم چامسکی چند روز پس از آن انجام شد که دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه خطاب به آن دسته از افرادی که ادعا می‌کنند “برای دستیابی به صلح، روسیه باید شکست بخورد”، گفت: هیچ یک از آن‌ها متوجه نیستند که شکست یک قدرت هسته‌ای در یک جنگ متعارف می‌تواند به یک جنگ هسته‌ای منجر شود.

رسانه آمریکایی: نفوذ چین در حیاط خلوت آمریکا افزایش یافته است

شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان می‌دهد که چین چگونه به شکل فزاینده‌ای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.

ادامه

اقتصادی, السالوادور, امریکا, اورگوئه, برزیل, پرو, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله

واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه

دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاری‌های دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.

ادامه

امریکا, تحریم, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, عربستان سعودی

پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

نشانه‌های زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت می‌کند. پاسخ آشفته بین‌المللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگ‌تر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانه‌های وضعیت شکننده نظام بین‌المللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبری‌اش، رئیس‌جمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, افریقای جنوبی, امریکا, امریکای لاتین, اورآسیا, ایتالیا, ایدئولوژیک, برزیل, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, دیدگاه, روسیه, سازمان بهداشت جهانی, سازمان پیمان امنیت جمعی, شانگ‌های, صربستان, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قطر, مصر, مقاله, نئولیبرالیسم, هندوستان

زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشان‌دهنده زوال ناتو است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, بالکان, تحلیل, تروریسم, جنگ سرد, جهان, روسیه, شمال اروپا, عراق, ناتو

بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

جمهوری خلق چین پس از سال‌ها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق

ادامه

اقتصادی, امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, گواتمالا, مقاله