شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا: جنگ فناوری آمریکا و چین برای دنیا گران تمام می‌شود

شبکه ان.بی.سی نیوز استرالیا گزارش داد، ایالات متحده تلاش کرده است تا مانع از ظهور چین در به اصطلاح جنگ سرد فناوری شود که در حال تبدیل شدن به میدان جنگ تعیین کننده برای رقابت بین دو کشور است.

ادامه

امریکا, جنگ سرد, جهان, چین, دانش, مقاله

وابستگی آمریکا به فناوری “ارزان اما کارآمد” چین

روزنامه فایننشیال تایمز نوشت پهپادهای پیشرفته برای انجام ماموریت‌های تصویربرداری که وزارت دفاع آمریکا برای جایگزینی نمونه‌های چینی ساخته، بسیار گران تر و ناکارآمدتر از مدل‌های چینی از آب درآمده و نهادهای آمریکایی ترجیح می‌دهند از نمونه ارزان و درعین حال باکیفیت چینی استفاده کنند.

ادامه

امریکا, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, گزارش

رئیس‌جمهوری کوبا واکسن آبدالا با اثربخشی ۹۲.۲ درصدی را رویدادی افتخارآمیز برای این کشور و دانشمندان آن دانست

به دنبال نتایج بالینی موفقیت‌آمیز واکسن «آبدالا» و اثربخشی ۹۲.۲ درصدی، این واکسن ساخت کوبا تاییدیه استفاده اضطراری را دریافت کرده و منطقه آمریکای لاتین و کارائیب عملا به نخستین واکسن بومی برای مقابله کرونا دست یافته است.

ادامه

امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, دانش, کوبا

پیشرفت شگفت‌انگیز در درمان سرطان؛ شروع آزمایش انسانی واکسن سرطان

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد پیشرفت شگفت‌انگیزی در درمان سرطان رقم زده‌اند. هفته گذشته، محققان خلاصه‌ای از یافته‌های خود را منتشر کردند که نتیجه‌گیری کرد که استفاده از “دو عامل تحریک‌کننده سیستم ایمنی” تقریبا همه موش‌های مبتلا به سرطان تومور(لنفوم) را درمان کرد. ۸۷ مورد از ۹۰ مورد با تزریق اول و ۳ مورد دیگر با دومین تزریق واکسن بهبود یافتند.

 

اکنون محققان آزمایشات انسانی را آغاز کرده‌اند که شامل ۱۵ بیمار مبتلا به لنفوم با درجه پایین می‌باشند.

 

در حالی که سرطان در سه موش عود کرد، تومورها دوباره پس از درمان دوم با استفاده از این روش از بین رفتند.

 

روش درمان، ترکیبی از مولکول‌های ساخته شده است که در حال حاضر در آزمایشات بالینی مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا ایمنی آن را تایید کنند.

 

سیستم ایمنی بدن توانایی از بین بردن تومورها را دارد، اما در برابر سرطان، به افزایش قدرت قابل توجهی نیاز دارد.

 

گروهی از محققان دانشگاه استنفورد حدود ۲۰ مولکول و چندین آنتی‌بادی را روی موشها آزمایش کردند تا ببینند کدامشان، سلول‌های ایمنی را فعال می‌کنند و به آنها در از بین بردن تومور کمک می‌کنند. ظاهرا آنها ترکیبی قوی پیدا کرده‌اند.

 

محققان ابتدا با تزریق سلول‌های سرطانی در زیر پوست موش‌ها موجب ایجاد تومور شدند. پس از تزریق ترکیب‌های مختلفی از مولکول‌ها بر روی آنها، یک ترکیب، بهترین نتایج را نشان داد.

 

این ترکیب شامل “CpG”، یک قطعه از دی.ان.ای و یک آنتی‌بادی علیه پروتئین سلول ایمنی موسوم به “OX40” است.

 

دکتر “رونالد لوی” استاد انکولوژی دانشگاه استنفورد گفت: وقتی ما از این دو عامل استفاده می‌کنیم، می‌بینیم که تومورها در سراسر بدن از بین می‌روند.

 

طبق گفته وی، مولکول‌ها به طور خودکار تقریبا هیچ تاثیری ندارند. با این حال، هنگام تزریق در ترکیب، تومورهای موش در کمتر از ۱۰ روز ناپدید شدند. سپس در کمتر از ۲۰ روز، حتی تومورهایی که تحت تزریق مستقیم مولکول‌ها قرار نگرفته بودند نیز ناپدید شدند.

 

در موش‌هایی که دو نوع تومور داشتند، تزریق ترکیب به یکی از تومورها ضمن از بین بردن آن، مانع رشد دومی نیز شد.

 

این ترکیب همچنین ظهور تومورهای جدید سینه را متوقف کرد.

 

محققان دریافتند درمان نخستین تومور، باعث جلوگیری از ایجاد تومورهای آینده شد و عمر حیوانات را افزایش داد.

 

محققان بر این باورند که واکسن سرطانی که آنها کشف کرده‌اند، مقرون به صرفه است، زیرا تنها یک تزریق برای فعال کردن سیستم ایمنی بدن علیه همه تومورها کافی است.

 

در حال حاضر یکی از دو عامل برای آزمایش روی انسان تایید شده است. عامل دیگر نیز در سایر آزمایشات بالینی غیرمرتبط مورد آزمایش قرار گرفته است.

 

اکنون یک آزمایش بالینی برای بررسی میزان اثربخشی درمان دو عامل در ۱۵ نفر مبتلا به لنفوم درجه پایین در حال انجام است.

 

میزان موفقیت ۹۷ درصدی در موش‌های آزمایشگاهی، دکتر “لوی” را متقاعد کرده است که درمان می‌تواند برای نابودی بسیاری از انواع تومورها موثر باشد.

 

وی گفت: فکر نمی‌کنم واکسن، محدود به نوع تومور باشد و ما می‌توانیم هر نوع توموری را درمان کنیم.

 

وی امیدوار است که به زودی در عوض جراحی تومور، این واکسن در افراد مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

 

مبارزه با این بیماری با پیشرفت در روش‌های تشخیص سرطان و تعداد بیشتری از مطالعات که به دنبال کشف علت سرطان هستند، در حال پیشرفت است. با این حال، کار بر روی واکسن سرطان ممکن است مهمتر از همه چیز باشد، زیرا این پتانسیل را دارد که در نهایت جهان را از شر این بیماری مهلک نجات بخشد.

 

به این ترتیب، اگر درمان موفق باشد، می‌تواند عود سرطان را محدود کرده و تحت کنترل درآورد.

ایسنا

یک تست خون ساده؛ امیدی تازه برای تشخیص سرطان

پژوهشگران آمریکایی در تحقیقات سرطان شناسی به نتایج جالبی دست یافته‌اند. زندگی بسیاری افراد می‌تواند با یک آزمایش خون جدید نجات یابد. آزمایشی که علائم هشت نوع سرطان را با شانس بالای درمان شناسایی می‌کند.

ادامه

امریکا, جهان, خبر, دانش

روسیه یک موشک بالستیک با تکنولوژی عبور از سامانه‌های دفاع موشکی آزمایش کرد

رسانه‌های روسیه گزارش دادند این کشور همزمان با افزایش تنش‌ها در دریای شمال، اقدام به آزمایش یک تکنولوژی جدید برای موشک‌های بالستیک قاره‌پیما کرده که به آنها اجازه عبور از سیستم‌های دفاع موشکی را می‌دهد.   به نقل از روزنامه اکسپرس، خبرگزاری تاس روسیه گزارش داد، نیروی موشکی راهبردی روسیه اقدام به شلیک یک موشک ... روسیه یک موشک بالستیک با تکنولوژی عبور از سامانه‌های دفاع موشکی آزمایش کرد

ادامه

جهان, خبر, دانش, روسیه

بورسیه جدید دانشگاه استنفورد به نام و یاد “مریم میرزاخانی”

دانشکده ریاضیات دانشگاه استنفورد برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، یک بورسیه ۸۰۰ هزار دلاری به یاد استاد سابق این دانشگاه، پروفسور “مریم میرزاخانی” در نظر گرفته است.   بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه شریف، دانشگاه استنفورد با اعلام این خبر، بانیان این بورس را روزبه یاسینی فرد و انوشه انصاری معرفی کرده است.   مریم ... بورسیه جدید دانشگاه استنفورد به نام و یاد “مریم میرزاخانی”

ادامه

امریکا, ایران, جهان, خبر, دانش, زنان

رویکردِ مارکسیستی به علم، به ما چه می‌گوید؟

علم و واژهٔ “علمی” می‌توانند دست‌کم دربرگیرندهٔ سه موردِ ناهم‌سان باشند که عبارت‌اند از:   * یک- “مضمونِ شناخت” در رشته‌های دانشی ناهم‌سان (همچون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی) دربارهٔ جهان هستی.   * دو- فرایندهایی که سبب‌ساز رسیدن به این شناخت هستند (شیوه‌های علمی و طرح موضوع‌هایی گسترده در فلسفهٔ علم) و پیوند علم با جامعه، ... رویکردِ مارکسیستی به علم، به ما چه می‌گوید؟

ادامه

اموزشی, دانش, دیدگاه