خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد. به گزارش رادیو بینالمللی چین؛ شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بیسابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، ... شی جین پینگ در نشست اجلاس سران G20 عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد
تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
حملۀ تجاوزکارانهٔ اسرائیل به ایران در بامداد ۵ آبان، تهدید خامنهای در مورد “پاسخ دندانشکن” دادن به اسرائیل و آمریکا، گسترش بمباران لبنان، و تداوم جنایتهای جنگی اسرائیل در نوار غزه با حمایت آمریکا و متحدان اروپاییاش در چند روز اخیر در صدر اخبار رسانههای داخلی و خارجی بوده است. در ارتباط با مسائل داخلی ... تلاش بیثمر رژیم ولایی برای رفع اَبَربحرانها با دامن زدن به توهّم «وفاق ملی»
سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
روی کار آمدن دوباره ترامپ حکایت از تغییر در سیاست آمریکا و بازگشت به روش باج خواهی کاخ سفید نسبت به برخی کشورها به ویژه کشورهای غنی از نفت و منابع طبیعی دارد. واشنگتن ممکن است قواعد بازی را تغییر داده و توافقات منعقده بین بغداد و واشنگتن در مورد حضور نظامی آمریکا در داخل ... سیاستمدار عراقی: آمریکایی از در بیرون میروند و از پنجره بازمیگردند
تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
رهبران چین و ژاپن در حاشیه نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) بر تقویت روابط دوجانبه و تلاش برای مدیریت اختلافات کلیدی تاکید کردند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری کیودو نیوز، شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن ضمن تاکید بر اهمیت روابط پکن-توکیو بهعنوان دو کشور کلیدی آسیا ... تاکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
پولیسازی آموزش ضمن خدمت
با روی کار آمدن دولت راستگرای یازدهم، سیاستهای انقباضی و ریاضتی با قالبی جدید و تحت روتوش اعتدال در ادامه منطقی سیاستهای محمود احمدینژاد در عرصههای مختلف بروز و ظهور یافت. این بار حامیان سرمایه روی عرصه آموزش بیشتر تمرکز نمودند. عرصهای که پیشازاین در دوره محمود احمدینژاد مورد هجمه اساسی قرارگرفته بود اما دولت روحانی به این سطح از هجمه بسنده ننمود و در قالب برنامههای مختلف کوشید/میکوشد این عرصههای غیر کالایی را منطق بر مناسبات بازار و عرصه کالا سامان دهد تا از دل این تغییرات هم زمینه کسبوکار جدید برای حامیان داخلی و جناح خود را فراهم نماید و هم شرایط داخل را برای جلبتوجه سرمایه جهانی شرایطی مطلوب معرفی کند.
در اینجا قصد نقد سیاستهای دولت روحانی در حوزههای مختلف را ندارم تنها میکوشم نشان دهم که دولت در سیاست خصوصیسازی و کالایی سازی عرصه آموزش تا به کجا بهپیش رفته است.
مدعیان اعتدال و حامیانش، سیاستهای راهبردی خود در حوزه آموزش عمومی را با برنامه پولی سازی آموزش پیش بردهاند. این سیاستها در اصل کپی از سیاستهای دیکته شده توسعهای است که مسیر توسعه را از خصوصیسازی عرصههای مختلف دنبال میکند و این توهم را به مدد رسانهها القا میکند که تنها راه تحقق دموکراسی و آزادی این است که مناسبات بازار بر تمام شئون زندگی انسان جاری گردد.
شیلی دوران پینوشه، آمریکای دوران ریگان و مشتهای آهنین تاچر در بریتانیا اوج تسلط گفتمان نئولیبرالی در میان حامیان سرمایه است که منطق بازار و خصوصیسازی را تا عرصههایی چون آموزش و بهداشت بهپیش میبرد. دولت روحانی و اتاق فکرهای همسو با آن مانند اتاق بازرگانی، تیم نهاوندیان و رسانهها و روشنفکران همسو در اصل در همین مسیر قدم بر میدارند و میکوشند هر نوع مخالفت را با برچسب حمایت از توتالیتاریسم و دولتهای فربه ناکارآمد توجیه نمایند.
اما این سیاست در طول سه سال گذشته چگونه شروعشده است بهعبارتدیگر کدام برنامهها برای پیاده نمودن این سیاستها اجرایی شده است؟ برای این منظور کافی است به رئوس برنامههای وزیر پیشین نگاهی بیندازیم، فانی بهصورت سامانمند و گسترده این ایده پولی سازی را در تمام ارکان آموزش پیاده نموده است. از طرح خرید خدمات آموزشی تا طرح واگذاری بخشهایی از مدارس به بنگاههای اقتصادی و گسترش مدارس پولی تحت عنوان مدارس هیئتامنایی تا هدایت مدیران برای تأمین سرانه مدارس از جیب اولیا دانش آموزان، برگزاری آزمون های پیشرفت تحصیلی پولی، اجباری و بدون کیفیت برای دانش آموزان و دهها دستورالعمل و بخشنامه همه و همه در راستای حاکم نمودن منطق کالایی در عرصه آموزش صورت گرفته است سیاستهایی که در دوره دانش آشتیانی نهتنها متوقف نشده است/ نمیشود بلکه به مدار بالاتری از پولی سازی ارتقا خواهد یافت.
حدود سه سال پیش هنگامیکه برخی فعالان صنفی و کنشگران عدالتخواه فراتر از برخی معلول ها، قلب این سیاستها یعنی خصوصیسازی را مورد نقد قراردادند و کوشیدند نشان دهند که چگونه خصوصیسازی آموزش، تمام ارکان زندگی اجتماعی معلمان را خواهد بلعید برخی دلواپسان دولت و حامیان سیاستهای بازار کوشیدند با برچسب زنی، کنشگران برابری خواه را از میدان خارج نمایند اما پافشاری بر اصول صنفی و آموزشی از سوی کنشگران برابری خواه و عدم ورود به بحثهای حاشیهای و تأکید بر تشکل یابی مستقل و از یکسو و ادامه سیاستهای دست راستی دولت از دیگر سو، نشان داد که تا چه میزان شعار ” نفی خصوصیسازی” و تأکید بر ” وظایف اجتماعی دولت” در تحقق مطالبات معلمان تعیینکننده است.
اینک سیاست پولی سازی آموزش تا عمق آموزش عمومی ایران رسوخ کرده است ژنرالهایی که از دوران موسوم به سازندگی به عرصه قدرت بازگشتهاند آمدهاند تا به پیکر فرتوت و نیمهجان حق آموزش رایگان و باکیفیت تیر خلاص بزنند. آنان منطق سود و سرمایه را تا کلاسهای ضمن خدمت بهپیش بردهاند تا جایی که معلمان را مجبور میکنند برای گذراندن دورههای ضمن خدمت پول پرداخت نمایند آموزشی که از نیازهای بدیهی است و در دنیا با عنوان آموزشِ آموزشگران جایگاه مهمی در کیفیتبخشی به آموزش دارد.
در ادامه این روند است که بنگاههای تهیه و تولید محتوای آموزش ضمن خدمت در حال شکلگیری است و افرادی آماده ارائه خدمات ضمن به معلمان هستند. دیری نخواهد گذشت که در خیابان انقلاب جوانانی با صدای بم و دورگه در کنار “مقاله، پایاننامه و تحقیق دانشگاهی” از فروش محصول جدیدی سخن بگویند بنام “تحقیق دوره ضمن خدمت”.
اگر سه سال پیش برخی معلمان برایشان سخت بود که روند تأثیر سیاستهای پولی سازی آموزش و بخصوص منطق خصوصیسازی را بر زیست خود درک نمایند اینک آنان با تمام وجود هجمه این سیاستها را احساس میکنند. نه معیشت معلمان و نه آموزش کیفی هیچیک در سایه سیاستهای پولی سازی به سمت مطلوبیت میل نخواهد کرد و بدون درک ریشههای شرایط نامطلوب نمیتوان در راستای بهسازی آموزش قدم برداشت.
جعفر ابراهیمی
حقـــــــوق معلم و کارگــــر
رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی
تازه ترین بررسی های آماری یک مرکز اقتصادی معتبر در چین نشان می دهد که رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود شش و نیم درصد خواهد بود. بررسی های یاد شده توسط آکادمی علوم اجتماعی چین صورت گرفته و این مرکز در پژوهش های خود نتیجه گرفته است که شاخص تورم در ... رشد اقتصادی ۶.۵ درصدی چین در سال ۲۰۱۷ میلادی
«ارزانسازیِ نیروی کار» و «آزادسازیِ دستمزدها» برای کارفرمایان!
حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم رژیمِ ولایتفقیه، در ماههای نخستِ زمامداریاش و در دیدار با “کریستین لاگارد”، رئیس صندوق بینالمللی پول، بر “افزایشِ روابط با صندوق بینالمللی پول” و “گسترشِ روابط با اقتصاد جهانی” تأکید کرد [الجزیره نت، ۷ مهرماه ۱۳۹۲] و حدود یک ماه پس از آن، “تمرکزِ اصلی جلسات” در دیدار هیئت اعزامی ... «ارزانسازیِ نیروی کار» و «آزادسازیِ دستمزدها» برای کارفرمایان!
فسخ قرارداد “بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران”
سازمان خصوصیسازی ایران قراردادی را پس از ۷ سال فسخ کرد که رکورد معاملات و واگذاری شرکتها در ایران را شکسته و به یکی از جنجالیترین آنها تبدیل شده بود. طرف قرارداد شرکتی وابسته به سپاه بود. علیاشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی ایران، روز سهشنبه (۲۳ آذر/ ۱۳ دسامبر) اعلام کرد ... فسخ قرارداد “بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران”
حراجِ منابع ملی مردم ایران: چارهاندیشیای برای مقابله با چالشها دولت آینده آمریکا نسبت به «برجام»
روزنامه ایران، ۱۸ آذرماه، دربارهٔ قرارداد جدید نفتی [ایران] با “شِل”، مینویسد: “روز گذشته ایران و شرکت انگلیسی – هلندی شِل تفاهمنامهٔ نفتی برای مطالعهٔ سه میدان نفتی و گازی را با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت [ایران] و سفیر انگلیس در تهران امضا کردند. پیامی که این تفاهمنامه به دنیا مخابره کرد بیاعتناییِ سرمایهگذاران ... حراجِ منابع ملی مردم ایران: چارهاندیشیای برای مقابله با چالشها دولت آینده آمریکا نسبت به «برجام»