
گزارش صادره از دفتر خدمات تحقیقات کنگره از مشکل نگرانکننده در برنامه موشکهای فوق سریع این کشور پرده برداشت.
گزارش صادره از دفتر خدمات تحقیقات کنگره از مشکل نگرانکننده در برنامه موشکهای فوق سریع این کشور پرده برداشت.
سخنگوی وزارت دفاع چین ضمن رد لفاظیهای واشنگتن علیه پکن، میزان بودجه نظامی درخواستی واشنگتن از کنگره آمریکا را نشانه «اختلال روانی» دانست.
رئیس فراکسیون حزب دولتی سوسیال دموکرات آلمان خواستار رویگردانی از محقق کردن هدف مد نظر ناتو برای افزایش بودجه نظامی به ۲ درصد تولید ناخالص ملی شده و در این راستا از مواضع حزب سبز حمایت کرد.
اگرچه چین در حال حاضر رتبه سوم قدرت نظامی جهان را دارد اما این کشور هم اکنون نیز در برخی از شاخص ها مانند کشتی سازی از آمریکا جلو است و در نظر دارد تا اواسط قرن جاری به یک ارتش «مدرن و در کلاس جهانی» تبدیل شود.
معاون وزیر خارجه و سخنگوی کاخ ریاستجمهوری روسیه در اظهارنظرهای جداگانه تصمیم انگلیس برای گسترش زرادخانه اتمی خود را به شدت محکوم و چنین اقدامی را مخل امنیت جهان توصیف کردند.
به گفته مقامات بلندپایه روس، آمریکا به خوبی میداند روسیه به تعهدات خود در قبال پیمان موشکی پایبند است، ولی در صورت خروج واشنگتن، مسکو به آن پاسخ متقابل داده و هرگز منافع ملی خود را فدای توافقات با آمریکا نخواهد کرد.
روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز نوشت: تنش در روابط روسیه و اوکراین و «برخورد بیثبات کننده» روسیه بار دیگر در مرکز توجه ناتو قرار گرفت. وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در نشست روز گذشته خود در بروکسل، با انتشار بیانیه مشترکی، روسیه را متهم به نقض پیمان مربوط به سال ۱۹۸۷ با ایالات متحده درباره نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط کرده و همچنین اقدام روسیه در برخورد با کشتیهای اوکراینی در خلیج کرچ را محکوم کردند.
در عین حال “مایک پامپئو” وزیر امور خارجه آمریکا به روسیه ۶۰ روز مهلت داد تا برنامههای موشکی خود را متوقف کند و گفت، آمریکا تنها در این مدت روی تولید و استقرار چنین سامانههای موشکی کار نمیکند و سپس از پیمان موشکی خارج خواهد شد.
“ینس استولتنبرگ” دبیرکل ناتو نیز در پایان این نشست تاکید کرد: «اجرای این درخواست از سوی مسکو، آخرین شانس برای نجات پیمان موشکی خواهد بود.»
“ماریا زاخارووا” سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه در تفسیر اظهارات “مایک پامپئو” و “ینس استولتنبرگ” درباره چگونگی اجرای پیمان نابودی موشکهای دارای برد کوتاه و متوسط گفت: «روسیه به طور کامل و دقیق تمامی مفاد پیمان موشکی را اجرا میکند و طرف آمریکایی خود به خوبی از این مسئله آگاه است.»
روسیه در پاسخ به آمریکا شروع به تولید سلاحهای «منحصربه فرد» میکند
“ویکتور باندارییف” رئیس کمیته امور دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه در تفسیر سخنان وزیر خارجه آمریکا گفت، در صورت خروج ایالات متحده از پیمان موشکی، روسیه کار به روی تولید انواع سلاحهای «منحصربه فرد» را تسریع خواهد کرد.
وی تاکید کرد: «ما رعایت مفاد پیمان موشکی را ضروری دانسته و بر آن پایبند هستین و این موضعگیری رسمی دولت روسیه است. ولی در صورت لغو این پیمان از سوی آمریکاییها ما مجبور خواهیم شد تا مجموعه اقداماتی، از جمله تسریع در روند تولید انواع تسلیحات نظامی منحصربه فرد، برای پاسخگویی به آن در نظر بگیریم.»
این سناتور تاکید کرد که روسیه در آینده نیز حاضر به اجرای تمامی تعهدات خویش در چارچوب توافقات بین المللی مربوط به خلع سلاح است، ولی هرگز منافع ملی خود را فدای این مسئله نخواهد کرد.
باندارییف یادآور شد، آمریکا بطور علنی روسیه را به نقض پیمان نابودی موشکهای برد کوتاه و متوسط متهم میکند و برای ادعای خود دلایل بیپایه و اساسی می آورد که مورد قبول نیست، در حالیکه طرف آمریکایی در کل زمان اجرای پیمان موشکی حدود ۹۵ بار آن را نقض کرده و این موارد در روسیه به ثبت رسیده است.
امکان استقرار موشکهای بیشتر در بخش اروپایی خاک روسیه
“فرانتس کلینتسویچ” عضو ارشد کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه نیز معتقد است، مسکو نمیتواند اتهامات وارده از سوی واشنگتن درباره نقض پیمان موشکی را جدی بگیرد، برای اینکه این مسئله تنها به یک وسیله سیاسی برای رسیدن به اهداف آمریکا تبدیل شده، چرا که درغیر این صورت، نیازی به منتظر بودن دو ماه نیست و تلاش برای حل و فصل اختلافات در زمینه اجرای پیمان موشکی باید هر چه سریعتر آغاز شود و این مسئلهای است که روسیه بارها خواستار آن شده است.
“ولادیمیر جباروف” نایب رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه نیز گفت این کشور به خروج آمریکا از پیمان نابودی موشکها، پاسخ متقابل خواهد داد. به گفته وی، اگر آمریکا به اقدام خود در استقرار موشکهای برد کوتاه و متوسط در خاک اروپا ادامه دهد، روسیه نیز بر تعداد چنین موشکهایی در بخش اروپایی خاک خود خواهد افزود.
“ولادیمیر پوتین” رئیسجمهوری روسیه پیش از این اعلام کرده بود که این کشور آماده است تا در صورت خروج آمریکا از پیمان موشکی، به آن پاسخ مناسب بدهد. وزارت امور خارجه روسیه نیز هشدار داده است که خروج واشنگتن از این پیمان، «فاجعهای برای تمامی جهان» خواهد بود.
لازم به یادآوری است که “پیتر پروشنکو” رئیس جمهوری اوکراین پیش از این خواستار اعزام کشتیهای ناتو به دریای آزوف و همچنین حمایت کامل غرب از کییف شده بود. به عقیده وی کشورهای غربی نباید صرفا در کلام از اوکراین حمایت کنند، بلکه باید در عمل این مسئله را ثابت کنند.
تسنیم
کمیسیون اروپا روز سه شنبه در پی درخواست رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر شکل گیری ارتشی واقعی در اروپا به منظور کاهش وابستگی به آمریکا، اعلام کرد که احتمالا ارتش اتحادیه اروپا تشکیل می شود.
«راشاتودی» گزارش داد: واشنگتن حدود ۱۰۰ محموله مهمات به پایگاه هوایی آمریکایی «رامشتاین» در آلمان تحویل داده که بزرگترین محمولهای است که از زمان بمباران یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹ تاکنون، برای نیروهای آمریکایی در اروپا فرستاده میشود.
معاون مدیر بخش منع گسترش و کنترل سلاح در وزارت خارجه روسیه تایید کرد که روسیه در حال آماده شدن برای دفاع از قلمروی خود علیه هرگونه تهاجم است و این درحالی است که خروج آمریکا از پیمان منع تسلیحات اتمی میان برد نشان میدهد که واشنگتن نیز آماده چنین تهاجمی است.
به گزارش خبرگزاری راشا تودی، «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه خطاب به مقامات مسکو و پکن هشدار داد «تا زمانی که دولتمردان این کشورها به سرعقل نیایند»، واشنگتن قصد دارد زرادخانه هسته ای خود را توسعه دهد.