اعضای پارلمان اروپا توقف پروژه خط لوله نورد استریم ۲ که انتقال سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی روسیه به اروپا را هدف قرار می دهد، خواستار شدند.
به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری روسی اسپوتنیک، اعضای پارلمان اروپا به تصویب قطعنامه ای رای دادند که خواستار لغو پروژه نورد استریم ۲ است.
این اقدامِ اعضای پارلمان اروپا بعد ازمحکومیت این پروژه در مجلس نمایندگان آمریکا رخ داد. مجلس نمایندگان آمریکا این سرمایه گذاری را «گامی به عقب در امنیت انرژی اروپا و منافع آمریکا توصیف و از تحریم آن حمایت کرد.»
به نوشته اسپوتنیک، این اولین بار نیست که این پروژه توسط قانونگذاران آمریکایی مورد انتقاد قرار می گیرد.
بعد از حوادث اتفاقات تنگه کِرچ که سه کشتی اوکراینی به دلیل نقض مرز دریایی روسیه توقیف شدند، «مانفرد وبر» نماینده پارلمان اروپا از آلمان که از مخالفان دیرینه پروژه نورداستریم ۲ است، از اروپا خواست سرمایه گذاری درباره این خط لوله را بازنگری کند.
«سندرا کالنیته» از لتونی سپس، قطعنامه ای را برای برسی در کمیته امور خارجی پارلمان اروپا تهیه کرد که خواستار اقداماتی با هدف تعلیق این پروژه بود.
در پیش نویس این قطعنامه تاکید می شود که «روسیه و اتحادیه اروپا شرکای اصلی کلیدی در آینده قابل پیش بینی هستند اما پروژه نورد استریم ۲ وابستگی اروپا به گاز روسیه را افزایش و ضمن تهدید بازار داخلی اتحادیه اروپا با سیاست این اتحادیه در بخش انرژی مغایرت دارد. از این رو این پروژه باید متوقف شود.»
مجلس نمایندگان آمریکا که هنوز بعد از انتخابات میان دوره ای کنگره رسما کار خود را آغاز نکرده است در اقدامی نمادین قطعنامه ای را در محکومیت نورد استریم ۲ تصویب کردند و از کشورهای اتحادیه اروپا خواستند این پروژه را متوقف کند.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین، قطعنامه آمریکایی را نشانه دیگری از اقدامات «نادرست و غیرقابل قبول» توصیف کرد و آن را تلاش برای مانع تراشی در مقابل اجرای یک پروژه سراسر تجاری دانست.
هر دوی این قطعنامه به دنبال اظهارات هفته گذشته «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا صادر شدند. بولتون گفت واشنگن برخی گزینه ها را برای توقف ساخت خط لوله مذکور روی میز دارد.
نورد استریم ۲ یک سرمایه گذاری مشترک بین شرکت گازپروم روسیه و شرکت های فرانسوی، اتریشی، هلندی انگلیسی و آلمانی است که با عبور از دریای بالتیک و دور زدن اوکراین گاز روسیه را به اروپا منتقل می کند.
برخی کشورهای اروپایی از این پروژه استقبال کرده اند و برخی دیگر از جمله اوکراین، لهستان، کشورهای حوزه بالتیک و نیز آمریکا با آن مخالفت کرده اند.
ایرنا