گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

افزایش شاخص فلاکت: دستکاریِ رژیم در “آمار”ها واقعیت امر را تغییر نمی‌دهد آغاز سال نو در اوضاع‌واحوال ادامه و تشدید بحران‌های اقتصادی و بدون وجود کورسوی امیدی در چشم‌انداز شرایط کار و زندگی زحمتکشان و بهبود آن، شادی نوروز و طراوت بهار را به‌کام آنها تلخ کرده است. ارزیابی‌های جدید از قرار گرفتن ۳۰ درصد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, استبداد, اقتصادی, تحریم, حقوق بشر, دانشجویی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, صندوق بین‌المللی پول, فقر, قضایی, کارگری, معلمان, معیشت, مقاله

هزاران نفر در اعتراض به افزایش فقر و گرسنگی در آرژانتین تظاهرات کردند

هزاران نفر از مردم آرژانتین جمعه در اعتراض به فقر و گرسنگی و تورم افسار گسیخته به خیابان‌ها آمدند و شعارهایی از جمله «نه به افزایش هزینه حمل و نقل»، «گرسنه منتظر نمی‌ماند» و «دیگ‌ها خالی است، جیب‌ها هم خالی است» سر دادند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، هزاران نفر از مردم ... هزاران نفر در اعتراض به افزایش فقر و گرسنگی در آرژانتین تظاهرات کردند

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, جهان, حقوق بشر, خبر, فقر, کارگری, گرسنگی, معلمان

بُن‌بست سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و تنگ‌تر شدن حلقۀ «خودی‌ترین خودی‌ها»

حدود یک سال پس از فروکش کردن تظاهرات و خیزش‌های مردمی سال گذشته با شعار اصلی “زن، زندگی، آزادی”، اکنون پیامدهای تعیین‌کنندۀ آن حرکت تاریخ‌ساز را در جامعه و به‌ویژه در شکاف وسیع و عمیق پُرنشدنی بین اکثر مردم و دیکتاتوری حاکم به‌روشنی می‌توان دید. در چند سال اخیر، به‌علت تحریم‌های وسیع انتخابات نمایشی و ... بُن‌بست سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و تنگ‌تر شدن حلقۀ «خودی‌ترین خودی‌ها»

ادامه

آزادی, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, بازنشستگان, تحریم, جهان, زنان, سرمایه‌داری, سوریه, سیاسی, فلسطین, کارگران, معلمان, مقاله, نئولیبرالیسم

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

تداوم کاهش سطح زندگی توده‌های مردم مطابق گزارش مرکز آمار در دی‌ماه سال جاری تورم نقطه‌به‌نقطه خانوارهای کشور ۳۸٫۵ درصد بوده است، یعنی خانوارهای کشور به‌طور میانگین ۳۸ درصد بیشتر از دی‌ماه سال قبل – طی یک سال – هزینه پرداخت کرده‌اند. این درحالی ‌است که درآمدشان به‌هیچ‌وجه مطابق نرخ تورم نبوده است. نرخ رشد ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, استثمار, اقتصادی, امنیت شغلی, ایران, بازنشستگان, پرستاری, حقوق بشر, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فساد, فقر, قضایی, کارگری, کودکان, کودکان کار, گزارش, مبارزه طبقاتی, معلمان, معیشت, نئولیبرالیسم, همبستگی

تداوم مبارزه برای گذر از سدّ دیکتاتوری مذهبی، ۴۵ سال پس از انقلاب برضد دیکتاتوری سلطنتی

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، سخنرانی‌های مزوّرانه و تهدیدآمیز علی خامنه‌ای در مورد انتخابات ۱۱ اسفند مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و برگزاری انواع نمایش‌های تبلیغاتی برای پُراهمیت نشان دادن این انتخابات در هفته‌های گذشته ادامه یافت. هدف همهٔ این‌ها اثرگذاری بر افکار عمومی و جلب آن‌ها به شرکت در انتخابات است، گرچه شواهد حاکی ... تداوم مبارزه برای گذر از سدّ دیکتاتوری مذهبی، ۴۵ سال پس از انقلاب برضد دیکتاتوری سلطنتی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایران, بازنشستگان, جهان, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, عدالت اجتماعی, عراق, عمان, غارتگری, فقر, معلمان, نئولیبرالیسم

وضعیت بد جسمانی دو زندانی سیاسی در حال اعتصاب غذا

سلامتی هنگامه شهیدی و اسماعیل عبدی در خطر است. عبدی به بیمارستان منتقل شده. هر دو زندانی سیاسی در اعتصاب غذا هستند. وکیل خانم شهیدی درباره به‌وجود آمدن “وضع مشابهی” چون ستار بهشتی برای موکلش هشدار داده است.

 

هنگامه شهیدی فعال مطبوعاتی و حقوق زنان و عضو حزب “اعتماد ملی” و اسماعیل عبدی فعال مدنی و عضو هیأت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، مدت‌هاست که در اعتراض به وضعیت خود در اعتصاب غذا به سر می‌برند. خانم شهیدی چند روز پیش “برای ساعاتی” و آقای عبدی دیروز شنبه (۱۳ خرداد/ ۳ ژوئن) به دلیل نامناسب بودن وضع سلامتی و در پی اعتصاب غذای طولانی‌مدت به مراکز درمانی منتقل شدند.

 
مصطفی ترک همدانی، وکیل هنگامه شهیدی، روز ۱۳ خرداد نوشتن و ارسال نامه‌ای درباره موکلش خطاب به وزیر اطلاعات را تأیید کرد، اما هم‌زمان تأکید نمود که نمی‌تواند “محتوای آن را بازگو” کند.

 
تصویر این نامه اما در فضای مجازی منتشر شده است. در نامه تصریح شده است که هنگامه شهیدی از ۲۱ اسفند ماه، یعنی دو روز پس از بازداشت‌اش “تاکنون با شکایت ضابطین دادگستری تحت امر وزارت اطلاعات در بازداشت انفرادی بسر می‌برد”.

 
“تحقیر” در روند بازجویی

 
نامه مصطفی ترک همدانی خطاب به محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران، چند نکته دیگر را نیز روشن می‌کند. به دلیل ابراز نظر وزارت اطلاعات، اتهام هنگامه شهیدی “امنیتی قلمداد شده” و با وجود گذشت سه ماه از بازداشت‌اش، “تحقیقات از متهم بدون حق داشتن وکیل در جریان است”.

 
وکیل خانم شهیدی از تحقیر موکلش در روند بازجویی نیز سخن گفته است. نامه تصریح می‌کند که بازجویی از هنگامه شهیدی شب‌ها و “با استخفاف و پوشاندن چشم” انجام می‌گیرد. خانم شهیدی مدتی پیش در دیدار کوتاهی با اعضای خانواده‌اش گفته بود که “روزی ۱۲ ساعت بازجویی می‌شود”.

 

 

فشار برای “اعتراف‌گیری”

 
در نامه مصطفی ترک همدانی به وزیر اطلاعات همچنین آمده است که مأموران تحت امر وزارت اطلاعات به موکل او برای “اعتراف” به “همکاری با کانال تلگرامی آمدنیوز” فشار می‌آورند. طبق نوشته ترک همدانی، “طولانی شدن غیرمتعارف تحقیقات مقدماتی” نشان‌دهنده نداشتن دلیل کافی برای چنین اتهامی است، “وگرنه دو ساعت تحقیقات برای به نتیجه رساندن چنین پرونده‌ای کافی به نظر می‌رسد”.

 
وکیل خانم شهیدی در ادامه ضمن “نامناسب” خواندن وضع جسمی موکلش، اعترافاتی احتمالی در پی چنین شکلی از تحقیقات را “بی‌ارزش” خوانده که از نظر او “برای ضابط وصف جزایی متعدد” خواهد داشت.

 
مصطفی ترک همدانی در پایان نامه خود به محمود علوی، از وزیر اطلاعات دولت روحانی خواسته است “تا از بوجود آمدن وضع مشابهی با پرونده مرحوم ستار بهشتی جلوگیری شود”.

 
هشدار وکیل خانم شهیدی به پرونده وبلاگ‌نویس منتقدی اشاره دارد که به هنگام مرگ ۳۵ سال داشت. این کارگر منتقد در ۹ آبان‌ماه ۱۳۹۱ توسط پلیس فتا، مسئول کشف و پیگیری جرایم سایبری، بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. او تنها چهار روز بعد در ۱۳ آبان در بازداشت درگذشت.

 
گزارش پزشکی قانونی و شهادت زندانیان بند ۳۵۰ اوین و اعترافات متهم در حضور بازپرس و خانواده بهشتی حاکی از آن بود که مرگ آقای بهشتی بر اثر شکنجه و خونریزی داخلی اتفاق افتاده است. قتل ستار بهشتی زیر بازجویی به یکی از پرونده‌های قضایی جنجالی در چگونگی برخورد حکومت ایران با منتقدان خود تبدیل شد.

 
هنگامه شهیدی از زمان بازداشت تاکنون نزدیک به سه ماه است که در انواع اعتصاب غذا به سر می‌برد. بستگان خانم شهیدی چند روز پیش، از انتقال او “برای ساعاتی” به یک مرکز درمانی خارج از اوین خبر دادند. هنگامه شهیدی از ۱۹ اسفند ماه سال گذشته (۱۳۹۵) تاکنون در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌برد. غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی را عامل بازداشت خانم شهیدی معرفی کرده است.

 
انتقال اسماعیل عبدی به بیمارستان

 
اسماعیل عبدی، عضو هیأت مدیره کانون صنفی معلمان ایران، دیگر زندانی سیاسی است که در سی و پنجمین روز اعتصاب غذای خود، روز شنبه گذشته (۱۳ خرداد) به بیمارستان منتقل شد.

 
گزارش فعالان حقوق بشر حاکی از آن است که مسئولان زندان در روزهای گذشته قصد داشته‌اند این معلم زندانی را “با لباس فرم زندان، دستبد و پابند” به مراکز درمانی خارج از اوین منتقل کنند، اما با مقاومت او رو‌به‌رو شده‌اند.

 

 

حال اسماعیل عبدی “بدون دستبد و پابند” برای معاینات پزشکی به بیمارستان منتقل شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، آقای عبدی از “افت فشار خون، درد کلیه، سرگیجه، درد چشم و تاری دید” ناشی از اعتصاب غذای ۳۵ روزه رنج می برد.

 
اسماعیل عبدی از روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری (۳۰ آوریل) در اعتصاب غذا به سر می‌برد. او در آستانه روز جهانی کارگر (اول ماه مه/ ۱۱ اردیبهشت) با انتشار نامه‌ای اعلام کرده بود که در اعتراض به “فقدان استقلال قوه قضاییه در صدور احکام امنیتی برای فعالان تشکل‌های صنفی معلمان و کارگران ایران” دست به اعتصاب غذا می‌زند.

 
او در نامه‌ی خود بازداشت معلمان و فعالان کارگری را “نقض تعهدات جهانی مانند میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی و سازمان جهانی کار” دانسته بود که جمهوری اسلامی به آنها پیوسته یا آنها را امضا کرده است.

 
اسماعیل عبدی در این نامه به تداوم بازداشت معلمان در دولت روحانی نیز اعتراض کرده بود. او همچنین با اشاره به قانونی بودن فعالیت‌هایش از مقام‌های جمهوری اسلامی پرسیده بود: «آیا عضویت در تشکل صنفی و برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز بر اساس اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی جرم است؟ آیا اعتراض به دزدی و غارت اموال عمومی به‌ویژه صندوق ذخیره فرهنگیان جرم است؟».

 
بازداشت‌های مکرر

 
اسماعیل عبدی به مدت دو سال دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران بوده و پیشتر نیز ۴ بار طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ بازداشت شده بود. او همچنین در سال ۱۳۹۰ از سوی دادگاه انقلاب تهران به خاطر فعالیت‌های صنفی و مدنی به ۱۰ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

 
عبدی که از فعالان شناخته‌شده‌ی سندیکایی ایران در سطح بین‌المللی است، ۱۹ آبان ۱۳۹۵ بازداشت و پس از آنکه دادگاه انقلاب او را به شش سال حبس تعریزی محکوم کرد، به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.

 
سازمان عفو بین‌الملل روز یکشنبه (۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت) هم‌زمان با آغاز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی، بیانیه‌ای منتشر کرد و خواستار آزادی او و دیگر فعالان کارگری و صنفی زندانی شد.

 
در بیانیه‌ای این نهاد بین‌المللی حقوق بشری آمده بود: «مقامات ایران با جرم انگاشتن فعالیت‌های مسالمت‌آمیز کارگری و ایجاد ممنوعیت برای تشکیل ‌اتحادیه‌های کارگری مستقل تعهدات حقوق بشری ایران تحت قوانین بین‌المللی را به طور فاحش نقض می‌کنند».

صدای آلمان

فدراسیون معلمان کانادا خواستار آزادی اسماعیل عبدی شد

به دنبال بیانیه آموزش بین الملل دیبران سازمان های استانی و منطقه ای معلمان در سراسر کانادا (فدراسیون معلمان کانادا)، در جلسه ای در ونکوور به اتفاق آرا در فراخوانی به جاستین ترودو، نخست وزیر و کریستیا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا اعلام کردند که از مقامات ایران بخواهند تا اسماعیل عبدی، فغال صنفی در ... فدراسیون معلمان کانادا خواستار آزادی اسماعیل عبدی شد

ادامه

ایران, بیانیه, جهان, حقوق بشر, خبر, معلمان

درخواست ۱۴هزار معلم برای آزادی اسماعیل عبدی‎‎

نزدیک به ۱۴ هزار معلم در نامه‌ای به رئیس قوه‌قضائیه خواستار آزادی فوری اسماعیل عبدی، دبیر ریاضی محبوس در زندان اوین شدند.   در این نامه چنین آمده است: به پیوست یک عدد لوح فشرده (CD) محتوی درخواست و مشخصات بیش از ۱۳۷۷۰ (سیزده هزار و هفتصد و هفتاد) معلم و هموطنان فرهیخته که متقاضی ... درخواست ۱۴هزار معلم برای آزادی اسماعیل عبدی‎‎

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, معلمان

تجمع اعتراضی فرهنگیان اصفهان مقابل صندوق ذخیره فرهنگیان

صبح امروز (یکشنبه/ هفتم خرداد) جمعی از معلمان اصفهان مقابل صندوق ذخیره فرهنگیان تجمع کردند.   تجمع‌کنندگان می‌گویند پروژه هزار واحدی فولادشهر که قرار بود به معلمان تحویل شود، پس از گذشت ده سال هنوز به نتیجه نرسیده است.   به گفته یکی از تجمع کنندگان معلمان اصفهانی تا کنون بارها اعتراض خود را به ... تجمع اعتراضی فرهنگیان اصفهان مقابل صندوق ذخیره فرهنگیان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, معلمان

نگرانی کانون صنفی معلمان تهران از وضعیت جسمی اسماعیل عبدی

کانون صنفی معلمان تهران با صدور بیانیه ای نسبت به وضعیت جسمی اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان که در زندان اوین به سر می‌برد، ابراز نگرانی کرده‌است.   در بخشی از این بیانیه آمده‌است: اسماعیل عبدی، عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران، در حالی بیست و هفتمین روز اعتصاب غذایش را پشت سر می‌گذارد ... نگرانی کانون صنفی معلمان تهران از وضعیت جسمی اسماعیل عبدی

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, معلمان