خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

رسانه‌های چینی با انتشار عکسی مراسم خداحافظی سرد از وزیر خارجه آمریکا را به نمایش گذاشتند. با مشاهده تصاویر ثبت شده در رسانه‌های چینی مشخص می‌شود، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را ... خداحافظی سرد از بلینکن در چین/ فقط سفیر آمریکا در چین بلینکن را بدرقه کرد

ادامه

آمریکا, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا

کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از گزارش اخیر واشنگتن درباره پیونگ‌‎یانگ تأکید کرد که حقوق بشر ابزاری برای تهاجم و رفتار خصمانه آمریکا علیه کره شمالی است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) به نقل از سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد که پیونگ‌یانگ در پاسخ ... کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جهان, روسیه, شبه جزیره کره, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود ... هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعنامه پیشنهادی کشورهای آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد. ۱۳ ... روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

ادامه

آمریکا, انگلس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شرق اروپا, فرانسه

وزیر خارجه چین: سیاست براندازی آمریکا موفق نمی‌شود

وزیر خارجه چین با اعلام اینکه کشورش نه در زمینه دیپلماسی و نه رسانه یا زمینه دیگری، هیچ قصدی برای جنگ با ایالات متحده ندارد؛ گفت: اگر سیاست آمریکا در قبال چین براندازی باشد به موفقیت دست نخواهد یافت.

 

به گزارش ایرنا، “سی جی تی ان” تلویزیون انگلیسی زبان چین روز شنبه اعلام کرد که وانگ یی جمعه شب به وقت محلی در جریان یک کنفرانس ویدیویی با انجمن آسیای ایالات متحده، خواستار همکاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان شد و افزود: موضع چین در همکاری با ایالات متحده همچنان پایدار و ثابت است.

 

وی گفت: روابط چین و آمریکا هرگز بازی با مجموعه صفر نبوده است و موفقیت هر یک از دو طرف به ضرر موفقیت طرف مقابل نیست.

 

بیش از ۱۰۰ شرکت کننده از جمله اعضای انجمن آسیا و اعضای بخش استراتژیک ایالات متحده در این مراسم که به صورت مجازی برگزار شد، شرکت کردند.

 

پیوندهای چین-آمریکا در پایین ترین نقطه

 

وزیر امور خارجه چین خاطرنشان کرد: ایالات متحده در یک سری مسائل داخلی چین دخالت و منافع چین را خدشه دار کرده و این مساله روابط دو جانبه را از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور در ۴۱ سال گذشته به پایین ترین حد خود رسانده است.

 

وی گفت: مارپیچ روابط رو به پایین چین و آمریکا برخلاف منافع هر دو طرف و همچنین جامعه بین المللی است.

 

وانگ با اشاره به اینکه نظم و روابط بین الملل به شدت تحت تاثیر سلطه طلبی، حمایت گرایی و یکجانبه گرایی قرار گرفته است، گفت: چین و ایالات متحده باید درک متقابل صحیحی نسبت به یکدیگر داشته باشند، مطابق با شرایط زمان به دعوت جامعه جهانی توجه کنند و از مسئولیت های خود به عنوان کشورهای بزرگ شانه خالی نکنند.

 

وانگ با بیان اینکه چین به یک سیاست خارجی مستقل از صلح متعهد شده است، افزود: چین به دنبال سلطه طلبی، دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و صادرات سیستم ها و مدل توسعه خود نیست، چه رسد به اینکه به دنبال «نفوذ» در کشورهای دیگر باشد.

 

اشتباهات محاسباتی استراتژیک ایالات متحده در مورد چین

 

وزیر خارجه چین اظهار کرد: با وجود تلاش جدی چین برای ساخت روابط دو کشور بر اساس هماهنگی، همکاری و ثبات، برخی از سیاستمداران ایالات متحده مجموعه ای از اشتباهات استراتژیک را در مورد مسائل مربوط به چین انجام داده اند.

 

وی گفت: آنها از منافع مشترک گسترده و فضای همکاری غافل شده و تلاش کرده اند چین را از طریق فشار شدید به زانو درآورند و به دنبال یک ائتلاف ضد چین در صحنه بین المللی هستند.

 

این مقام بلندپایه چینی افزود: اگر سیاست آمریکا در قبال چین براندازی یا حتی بازسازی سیستماتیک چین باشد به موفقیت دست نخواهد یافت لذا مهم است سیاست ایالات متحده در قبال چین هر چه زودتر به عینیت و حساسیت بازگردد.

 

جنگ تجاری برنده ندارد

 

وزیر خارجه چین همچنین از طرف آمریکایی خواست که از سرکوب خودسرانه شرکت های چینی به بهانه امنیت ملی دست بردارد و افزود: در جنگ های تجاری هیچ برنده ای وجود ندارد بلکه این دعواها فقط به هر دو طرف آسیب می‌رساند. آنچه اتفاق افتاده است ثابت می کند که تحت فشار قرار دادن دیگران با تعرفه ها مانند بومرنگ عمل می کند.

 

وی گفت: هر آنچه در رابطه با موضوعات تجاری است باید به جای “تقابل و تحریم” از طریق “گفتگو و مشورت” حل شود.

 

وانگ اظهار امیدواری کرد ایالات متحده بتواند با چین همکاری کند تا یک چارچوب استراتژیک برای توسعه پایدار و سالم روابط دوجانبه، با احترام متقابل به عنوان پیش فرض، گفت و گو و مشاوره پیشرفته به عنوان رویکرد، تعمیق منافع به عنوان نیروی محرکه و بنیاد محکم افکار عمومی به عنوان حمایت دست یابند.

 

وی همچنین از دو طرف خواست تا به برخی از موضوعات برجسته به روشی سازنده بپردازند.

 

وانگ گفت: چین و ایالات متحده باید به انتخاب یکدیگر در مورد سیستم های ملی و مسیرهای توسعه احترام بگذارند، از مداخله در امور داخلی یکدیگر خودداری و اصطکاک ها را در مورد مسائل دریای جنوب به همکاری تبدیل کنند و یک سری محدودیت های مبادلاتی بین مردم دو کشور در اسرع وقت لغو شوند.

ناوگروه تهاجمی انگلیس عازم پاسیفیک غربی می‌شود

انگلیس که در سودای افزایش نفوذ جهانی در دوره پسابرگزیت است؛ در هماهنگی با آمریکا برای به چالش کشیدن قدرت پکن، اوایل سال میلادی آتی، یک ناوگروه تهاجمی به پاسیفیک غربی اعزام می‌کند.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, چین, حضور نظامی, خبر, شرق آسیا, ناتو