چین نخستین کشور برقی جهان

چین با نرخ برقی‌سازی ۳۰ درصدی، بسیار جلوتر از آمریکا و اتحادیه اروپا با نرخ ۲۲ درصد، قرار دارد و در برقی‌سازی در جهان، پیشتاز است. به گزارش ایسنا، شاید بسیاری از افراد با اصطلاح «پترواستیتس» یا «کشورهای نفتی» آشنا باشند. این اصطلاح معمولا به کشورهای نفت خیز اشاره می‌کند که عمیقا با صنعت نفت ... چین نخستین کشور برقی جهان

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, چین, ٰژئوپلیتیک, شرق آسیا, گزارش

گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که در گفت‌وگویی با همتای چینی خود درباره روابط تجاری، بحران اوکراین و راه‌حل سیاسی برای درگیری‌های غرب آسیا گفت‌وگو کرده‌ است. به گزارش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رییس‌جمهور فرانسه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من بار دیگر بر تمایل فرانسه برای ادامه ساختن روابط اقتصادی قوی با چین تأکید کردم. در ... گفت‌وگوی ماکرون و شی جین‌پینگ درباره اوکراین و غرب آسیا

ادامه

اقتصاد سیاسی, اوکراین, جنگ تجاری, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان تجارت جهانی, صلح, فرانسه, فلسطین, هلند

صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

بحران‌های اقتصادی – اجتماعی ناشی از اجرای بیش از سه دهه سیاست‌های ضدمردمیِ نولیبرالیسم در راستای تعدیل ساختاری از جمله خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی، تأمین نشدن شرایط ایمنی در محیط کار، جلوگیری از تعیین حداقل مزد براساس نرخ واقعی تورم و هزینه سبد معیشت، وضعیت زندگی طبقه کارگر و زحمتکشان میهن ما را طاقت‌‌فرسا کرده‌ است. گسترش ... صلح، مبارزه علیه دیکتاتوری و مداخله امپریالیسم، و وظایف جنبش کارگری میهن ما

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, ایران, ایمنی, تحریم, تحلیل, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, معیشت, منافع ملی

گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

به گزارش بلومبرگ، آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات غیردلاری است و به دلیل تنش‌های تجاری درخواست برای ارز‌های جایگزین شتاب گرفته است. باشگاه خبرنگاران به گزارش بلومبرگ، بانک‌ها و دلالان در آسیا شاهد افزایش تقاضا برای مشتقات ارزی هستند که دلار را دور می‌زنند، زیرا تنش‌های تجاری، ضرورت تغییر سال‌ها استفاده از دلار را ... گزارش بلومبرگ از افزایش عدم رغبت به دلار

ادامه

آسیا, اروپا, استراتژیک, اقتصادی, امارات, خلیج فارس, سنگاپور, فیلیپین, گزارش, مصر, هنگ کنگ

سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

درحالیکه جهان با جنگ‌های تجاری و تعرفه‌ای آمریکا متزلزل و بی‌ثبات نشان می‌دهد، برگزاری مجمع چین-سلاک در پکن مسیرهای جدید توسعه برای همکاری کشورهای جنوب جهانی با چین را ایجاد کرده است. به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فارن پالسی با پرداختن به پیشرفت روابط پکن و آمریکای لاتین نوشت: روز سه‌شنبه، مجمع مشترک جامعه ... سلاک در پکن؛ گامی بلند برای همکاری اقتصادی در سایه تنش‌های جهانی

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اروگوئه, اقتصادی, اقیانوس اطلس, برزیل, پاناما, جنگ تجاری, چین, شرق آسیا, کارائیب, کلمبیا, ونزوئلا

ورق برگشت؛ مردم انگلیس خواستار بازگشت به اتحادیه اروپا هستند

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد اکثریت مردم انگلیس خواستار بازگشت کشورشان به اتحادیه اروپا هستند و برای الحاق مجدد به این اتحادیه رای می دهند.

 

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از نشریه انگلیسی «لندن اکونومیک»، این نظرسنجی که از سوی موسسه «ساوانتا کامرس» انجام شد، نشان داد تنها یک سال پس از پایان دوره گذار، واقعیت برگزیت برای بسیاری از مردم انگلیس شروع به نمود یافتن کرده است.

 

روزنامه اکسپرس انگلیس که از مدافعان برگزیت بوده، پس از انتشار داده های بانک انگلیس در مورد چشم اندازهای تجاری بریتانیا خارج از اتحادیه اروپا، ظاهرا چرخش قابل توجهی داشته است.

 

این روزنامه نوشت به رغم تلاش های خوب لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس برای اصلاح قراردادهای تجاری که این کشور به عنوان عضو اتحادیه اروپا انجام داد و فرصت های بی پایانی که قرار بود برگزیت به وجود آورد، انگلیس در سودآوری این نتیجه شکست خورده و چشم انداز بریتانیای جهانی به سرعت در حال محو شدن است.

 

به نظر می رسد این بدبینی در مورد حیات خارج از اتحادیه اروپا در نتایج این نظرسنجی منعکس شده است.

 

۵۲ درصد از مردم انگلیس در حال حاضر می گویند به الحاق مجدد به اتحادیه اروپا رای می دهند، پس از آنکه ۵۳ درصد از مردم این کشور ماه گذشته میلادی همین نظر را داشتند.

 

در همین حال، ۴۸ درصد از مردم انگلیس برخلاف همه پرسی سال ۲۰۱۶، خواستار بیرون ماندن از اتحادیه اروپا هستند.

 

پس از حدود سه سال تنش سیاسی و تغییر چند دولت در لندن، سرانجام سکان دولت و امور پرونده خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت) به دست بوریس جانسون افتاد. از زمان همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ که اکثریت مردم انگلستان به خروج از اتحادیه اروپا رای‌دادند تا نیمه دوم سال ۲۰۱۹ دولت‌های «دیوید کامرون» و «ترزا می» قادر به عملیاتی کردن فرایند برگزیت نشدند تا اینکه جانسون توانست با وعده عملی کردن خروج، رهبری حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیری را به دست بیاورد. وی تاکید کرده بود در هر صورت و حتی بدون توافق با بروکسل، انگلیس از اتحادیه خارج می‌سازد.

 

پس از کش و قوس‌های فراوان میان دولت و پارلمان انگلیس و بعد از برگزاری انتخابات زودهنگام، محافظه‌کاران و جانسون توانستند چنان پیروزی را در انتخابات کسب کنند که در تاریخ دو دهه اخیر این کشور بی‌سابقه بود. حزب محافظه‌کار توانست بدون ائتلاف اجازه تشکیل دولت را به دست آورد و متعاقب آن جانسون با فراغ بال به مذاکره با اتحادیه اروپا و گروه‌های سیاسی داخلی پرداخت.

 

تا پیش از انتخابات آذر ۹۸ ترکیب پارلمان انگلیس به گونه‌ای بود که ترزا می چند بار موفق به کسب تأیید پارلمان در مورد نحوه خروج از اتحادیه نشد اما پیروزی قاطع محافظه‌کاران در انتخابات سبب شد تا پارلمان در همان مراحل نخست با طرح مورد نظر جانسون که پیشتر به تایید سران ۲۷ کشور اروپایی هم رسیده بود، موافقت کند.

 

بوریس جانسون پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی انگلیس تصریح کرد که خروج این کشور از اتحادیه اروپا موضوعی غیرقابل‌بحث است و دولت او با در اختیار داشتن اکثریت مطلق کرسی‌های پارلمان، این کشور را در موعد ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) از اتحادیه اروپا خارج می‌کند.  در مقابل اشتیاق جانسون برای خروج، «اورسولا فون درلاین» رییس کمیسیون اروپا نیز تصریح کرد که زمان برای توافق تجاری با دولت لندن بسیار کوتاه است و این کشور تنها ۱۱ ماه برای مذاکره و رسیدن به توافق تجاری با انگلیس زمان دارد.

 

براساس توافق به‌دست آمده میان جانسون و سران اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۰ یک دوره گذار در نظر گرفته شد تا جزییات خروج و آینده همکاری‌های تجاری دوطرف نهایی شود. تعیین مقررات مرزی و گمرکی، تابعیت شهروندان و مرزهای سیاسی به‌ویژه در مورد ایرلند از جمله چالش‌ها بود.

فساد درحاکمیت سرمایه؛ دولت گذشته حدود۳۲۰۰ معدن میان خودی‌ها توزیع کرد

راغفر؛ نقش نهادهای موثر و تعیین کننده در قانون اساسی به دلیل حاکمیت سرمایه در کشور و تسخیر دولت و نظام تصمیم گیری توسط صاحبان نظام سرمایه به شدت تضعیف شده است.

ادامه

اقتصادی, ایران, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, فساد, کارگری

حسین راغفر و سیاست‌های ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیله‌گری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فساد, محیط زیست, نئولیبرالیسم

وال استریت ژورنال؛ همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل است

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, ایران, تایوان, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, مقاله